• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۷:۰۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1404043119927
  • خبرنگار : 71631

مقبره‌ای که ۲۶۰۰ سال دست‌نخورده باقی ماند

مقبره‌ای که ۲۶۰۰ سال دست‌نخورده باقی ماند

باستان‌شناسان با کاوش در ایتالیا یک مقبره اتاقکی دست‌نخورده ۲۶۰۰ ساله را کشف کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، یک گروه باستان‌شناسی بین‌المللی به رهبری دانشگاه «بیلر»، یکی از مهم‌ترین کشفیات «اتروسکی» در چند دهه اخیر را انجام داده است و یک مقبره‌ اتاقکی سالم و دست‌نخورده با قدمتی ۲۶۰۰ ساله را در گورستان «سن جولیانو» ‌واقع در مرکز ایتالیا کشف کرده است.

«انشنت اوریجینز» نوشت، این اتاق خاکسپاری مُهر و موم‌شده که شامل چهار فرد و بیش از ۱۰۰ شیء خاکسپاری شگفت‌انگیز و به‌خوبی حفظ‌شده است، که فرصتی نادر برای مطالعه باورها و سنت‌های خاکسپاری این تمدن پیشارومی جذاب را فراهم می‌کند.

این کشف خارق‌العاده توسط پروژه پژوهشی باستان‌شناسی «سن جولیانو» (SGARP) انجام شد که به رهبری دکتر «داویده زوری» (Davide Zori)، استاد تاریخ و باستان‌شناسی در بخش میان‌رشته‌ای دانشگاه «بیلر» انجام می‌شود. این مقبره در حدود ۷۰ کیلومتری شمال غربی رم قرار دارد و قدمت آن به قرن هفتم پیش از میلاد بازمی‌گردد.

بر اساس بیانیه خبری دانشگاه «بیلر»، این مقبره از زمان مُهر و موم شدن کاملا دست‌نخورده باقی مانده است که موردی بسیار نادر در باستان‌شناسی «اتروسکی» است که اغلب مقبره‌های اتاقکی آن طی قرن‌ها غارت شده‌اند.

مقبره‌ای که ۲۶۰۰ سال دست‌نخورده باقی ماند

باستان‌شناسان بقایای چهار فرد را درون این مقبره دست‌نخورده یافتند که روی تخت‌های سنگی حکاکی‌شده قرار داشتند و در میان مجموعه‌ای فوق‌العاده از اشیای خاکسپاری بودند که بینش‌های بی‌سابقه‌ای در مورد آیین‌های خاکسپاری و فرهنگ مادی اتروسکی‌ها ارائه می‌دهد.

این اشیاء شامل گلدان‌های سفالی، سلاح‌های آهنی، زیورآلات برنزی و دوک‌های نقره‌ای ظریف برای مو هستند که همگی در شرایط بسیار خوبی حفظ شده‌اند.

«زوری» در بیانیه دانشگاه «بیلر» توضیح داد: «این اتاق خاکسپاری که کاملا مُهر و موم شده، کشفی نادر برای باستان‌شناسی اتروسکی محسوب می‌شود.»

تحلیل‌های اولیه اشیاء مقبره نشان می‌دهد که افراد دفن‌شده ممکن است دو جفت زن و مرد باشند، اما نتیجه‌گیری نهایی نیازمند مطالعات کامل انسان‌شناختی، ایزوتوپی و ژنتیکی روی بقایا است. این کشف به‌طور مستقیم نشان می‌دهد که پیشرفت‌های مهم باستان‌شناسی حاصل کار میدانی دقیق و تحلیل سیستماتیک است و صرفا به لحظه‌های دراماتیک کشف محدود نمی‌شود.

پروژه باستان‌شناسی «سن جولیانو» یک همکاری بین‌المللی است که باستان‌شناسان، مورخان هنر، زمین‌شناسان و تاریخ‌دانان از مؤسسات مختلف را گردهم می‌آورد. این برنامه با آکادمی «ویرجیل» (Virgil) در رم و تحت نظارت وزارت فرهنگ ایتالیا و در همکاری کامل با شهر «باربارانو رومانو» انجام می‌شود.

دانشجویان دانشگاه «بیلر» از سال ۲۰۱۶ میلادی در تمام جنبه‌های فرآیند حفاری، از طریق برنامه مطالعاتی «پژوهش باستان‌شناسی در ایتالیا» مشارکت مستقیم داشته‌اند. کشف این مقبره دست‌نخورده، فرصت آموزشی بی‌نظیری فراهم کرد تا دانشجویان کارشناسی تجربه عملی در حفاری لایه‌نگاری، مستندسازی اشیای تاریخی و پروتکل‌های حفاظت در چارچوب قوانین میراث فرهنگی ایتالیا کسب کنند.

گروه SGARP طی سال‌ها بیش از ۶۰۰ مقبره را در گورستان اطراف شهر اتروسکی که بر فراز فلات «سن جولیانو» قرار دارد، مستندسازی کرده است.

تا پیش از این کشف، همه مقبره‌های اتاقکی شناسایی‌شده که در دل سنگ و به شکل خانه‌های کوچک با سقف‌های شیب‌دار تراشیده شده بودند، طی قرن‌ها، از جمله در زمان اشغال روم در قرن سوم پیش از میلاد، غارت شده بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha