• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۳
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404050502126
  • خبرنگار : 51043

مدیرکل منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری:

خودروهای کمک‌دار یکی از نیازهای اصلی مقابله با حریق در جنگل‌هاست

خودروهای کمک‌دار یکی از نیازهای اصلی مقابله با حریق در جنگل‌هاست

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: امکاناتی مانند موتورسیکلت، خودروهای کمک‌دار و خودروهایی با سرعت عمل بالا از نیازهای اصلی برای مقابله با حوادث حریق در جنگل‌ها و مراتع هستند، هرچه امکانات بیشتری در اختیار داشته باشیم، حریق سریع‌تر مهار و خاموش می‌شود.

اصغر احمدی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص علل حوادث حریق در جنگل‌ها و مراتع چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: در سال‌جاری تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی و افزایش دمای هوا از جمله عوامل اصلی تهدیدکننده جنگل‌ها و مراتع استان بوده‌اند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه اصلی‌ترین عامل حریق در جنگل‌ها و مراتع استان عوامل انسانی هستند، توضیح داد: عوامل طبیعی مانند تغییرات اقلیمی می‌توانند تشدید کننده حوادث حریق باشند، اما بی‌مبالاتی، اقدامات عمدی یا اختلافات و منازعات بین جنگل‌نشینان اغلب باعث ایجاد و گسترش حریق توسط برخی افراد سودجو می‌شود.

وی افزود: افرادی که به عنوان عامل انسانی باعث آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع می‌شوند یا با فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی آشنا نیستند یا برای منافع شخصی خود دست به این کار می‌زنند، گاهی نیز این افراد به دلیل اختلافات و منازعات با دیگران این اقدامات را انجام می‌دهند.

احمدی تصریح کرد: برای مقابله با حریق در جنگل‌ها و مراتع، اقدامات پیشگیرانه اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری بیشتر برای جلوگیری از گسترش آتش است، در اولین فرصت با همکاری همکاران طبیعت، دهیاران، بخشداران و با استفاده از امکاناتی که در اختیار آن‌ها قرار گرفته، تلاش می‌کنیم آتش را کنترل کنیم، جوامع محلی، دهیاران و بخشداران نیز به دلیل نزدیکی به محل حادثه، همیشه در اولین فرصت همکاری کرده و از گسترش آتش‌سوزی جلوگیری می‌کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: در سال جاری، ۴۸ مورد آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌های استان رخ داده که بیشترین پراکندگی آن‌ها در شهرستان‌های جنگلی مانند لردگان، کوهرنگ و اردل بوده، اما در شهرستان‌هایی همچون فارسان، شهرکرد و بروجن نیز این حوادث به ندرت اتفاق افتاده است.

وی افزود: سطح آتش‌سوزی‌ها به‌گونه‌ای بوده که در جنگل‌ها عمدتاً زیرآشکوب جنگل را درگیر کرده و آتش به‌صورت سطحی بوده‌است، همچنین این آتش‌سوزی‌ها در اولین فرصت مهار شده‌اند.

احمدی ادامه داد: مساحت درگیر حریق در عرصه‌های منابع‌طبیعی در چهارمحال و بختیاری، تاکنون حدود ۳۴۵ هکتار بوده که از این میزان، حدود ۵۸ هکتار در مناطق جنگلی و حدود ۲۸۷ هکتار در اراضی مرتعی بوده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه نبود امکانات و زیرساخت‌های کامل و اساسی، به‌ویژه در مناطق صعب‌العبور، یکی از عوامل اصلی تشدید و گسترش آتش‌سوزی‌ها در این مناطق است، بیان کرد: در این شرایط داشتن هلیکوپتر برای اطفای حریق یکی از نیازهای اصلی و کلیدی برای مقابله مؤثر با آتش‌سوزی‌ها است.

احمدی خاطرنشان کرد: همیاران طبیعت و جوامع محلی نقش تأثیرگذاری در مهار و خاموش کردن آتش‌سوزی‌ها دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha