علی گرمابی، پنجم مرداد در جلسهای با نمایندگانی از جامعه معلولین و توانیابان این شهرستان که به بررسی چالشها و دغدغههای جامعه معلولین اختصاص داشت بر اهمیت برنامهریزی منسجم برای رفع موانع موجود در مسیر بهرهمندی برابر توانیابان از خدمات عمومی تأکید کرد.
وی با بیان اینکه توانیابان و افراد دارای معلولیت نباید در انجام سادهترین امور روزمره، از جمله تردد شهری یا مراجعه به بانکها و ادارات، با مشکلاتی مواجه باشند، اظهار کرد: متأسفانه در برخی پروژههای عمرانی، اصول اولیه مناسبسازی نادیده گرفته شده است که این روند باید اصلاح شود.
فرماندار خلیلآباد همچنین به نقش و وظایف دستگاههای اجرایی در رعایت حقوق شهروندی توانیابان اشاره کرد و افزود: شهرداریها، دهیاریها، بنیاد مسکن و اداره راه و شهرسازی باید با رعایت کامل استانداردهای ایمنی و دسترسپذیری، امکان استفاده برابر از معابر، بازارها، بوستانها و سایر فضاهای عمومی را برای همه اقشار، بهویژه توانیابان فراهم کنند.
وی با تأکید بر ضرورت هماهنگی بین دستگاههای اجرایی برای حل مسائل جامعه معلولین، تصریح کرد: برگزاری مستمر جلسات ستاد مناسبسازی شهرستان، موضوعات مرتبط با حقوق و مطالبات توانیابان را بهصورت جدی و ساختاری پیگیری خواهد کرد؛ اگر همدلانه و منسجم عمل کنیم، میتوانیم خلیلآباد را به یکی از شهرستانهای پیشرو در حوزه مناسبسازی در سطح استان تبدیل کنیم.
گرمابی همچنین با اشاره به آمار ۱۶۷۵ فرد دارای معلولیت در شهرستان که حدود ۳ درصد جمعیت منطقه را شامل میشوند، با بیان اینکه «معلولیت، محرومیت نیست»، موفقیتهای جامعه معلولین را در حوزههای مختلف ستود و گفت: توانیابان در حوزههای مختلف میتوانند به جامعه خود خدمت کنند و در راستای پیشرفت کشور سهم بسزایی داشته باشند؛ آنها باید در عرصههای مختلف از جمله ورزش، هنر و علم فعال باشند و به موفقیتهای بیشتری دست یابند.
گرمابی همچنین بر ضرورت بسترسازی جهت ورزش معلولین و جانبازان تأکید و اظهار کرد: توانیابان در حوزه ورزش نیز میتوانند برای شهرستان افتخارآفرین باشند.
وی در همین راستا، پیشنهاد داد: هیئت ورزشهای معلولین و جانبازان در شهرستان تأسیس شود؛ این اقدام میتواند به افزایش روحیه و اعتماد به نفس آنها کمک کند.
فرماندار خلیلآباد چنین جلساتی را یک گام مثبت در راستای بهبود شرایط زندگی توانیابان در خلیلآباد دانست و افزود: با ادامه این تلاشها و همکاریهای مستمر، میتوان به تحقق اهداف و آرمانهای مدنظر در حوزه حقوق معلولین نزدیکتر شد و زمینههای لازم برای زندگی بهتر و برابر آنان را فراهم کرد.
وی با تأکید بر اهمیت ادامه اینگونه جلسات و تعاملات، گفت: مسئولان باید صدای توانیابان را بشنوند و در مسیر تحقق حقوق آنان، همواره در کنارشان باشیم؛ تلاش ما باید بر این باشد که خلیلآباد به یک الگوی موفق در زمینه مناسبسازی و حمایت از حقوق معلولین تبدیل شود.
گرمابی در ادامه از رئیس اداره بهزیستی خواست تا با صدور ابلاغ رسمی به کلیه دستگاههای اجرایی شهرستان، مهلتی مشخص برای اجرای الزامات مناسبسازی تعیین کند.
نمایندگان جامعه توانیابان در ادامه مشکلات و چالشهای خود از جمله مناسبسازی معابر شهری و روستایی، دسترسی به خدمات اداری، حملونقل عمومی و امکانات تفریحی و ورزشی را بیان کردند.
در ادامه این نشست، نمایندگان جامعه معلولین نیز به بیان تجربیات و موفقیتهای خود در حوزههای مختلف پرداختند و بر لزوم توجه بیشتر به توانمندیهای این قشر تأکید کردند؛ آنها با اشاره به نقش مثبت ورزش و فعالیتهای اجتماعی در بهبود کیفیت زندگی، خواستار حمایتهای بیشتری از سوی مسئولان شدند.
گرچه بر اساس تبصره ۲ ماده ۳ قانون حمایت از حقوق معلولان و آئیننامههای اجرایی مربوط، تمامی دستگاههای دولتی موظفاند شرایط دسترسی ایمن و آزادانه افراد دارای معلولیت، کمتوان، سالمندان و مادران باردار را به خدمات عمومی فراهم کنند اما در شهرستان خلیلآباد تنها چهار اداره در شاخصهای مناسبسازی، امتیاز مطلوب گرفتهاند و سایر ادارات فاقد رمپ استاندارد، آسانسور و سرویس بهداشتی ویژه هستند.
انتهای پیام
نظرات