حجتالاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی ۶ مرداد در دیدار با مدیرکل، معاونین، روسای ادارات و مدیران مراکز آموزش فنی و حرفهای و جمعی از شاغلین آموزشگاههای آزاد استان که به مناسبت هفته ملی مهارت انجام شد، «مدرکگرایی» را یکی از آفتهای نظام آموزشی کشور برشمرد و با اشاره به تغییر ذائقه جوانان در حوزههای مختلف از جمله اشتغال اظهار کرد: در حال حاضر بین نیازها و ضرورتهای جامعه از یکسو و ذائقه جوانان از سوی دیگر فاصلهای ایجاد شده است که باعث شده رغبت جوانان برای کار و فعالیت و یا ادامه تحصیل کاهش یابد.
نماینده ولیفقیه در استان با بیان اینکه مهارت آموزی یک فرآیند است که شامل ترغیب و تشویق، آموزش مهارت و سپس حضور در بازار کار میشود، افزود: اگر بازار کارِ متناسب با مهارتآموزی در کشور وجود نداشته باشد، این فرآیند تکمیل نخواهد شد لذا توجه به نیازهای جامعه در این زمینه امری تعیینکننده است.
حجتالاسلام والمسلمین مطیعی با تاکید بر اهمیت نیازسنجی مهارتی در نقاط مختلف استان اظهار کرد: برخی شهرستانهای استان دارای مزیتهایی در بخش صنعت و معدن و برخی دیگر دارای مزیتهای برجستهای در حوزه کشاورزی و گردشگری هستند لذا در مهارت آموزی باید به مزیتهای هر منطقه توجه شود.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان با اشاره به وجود معادن متنوع در استان گفت: متأسفانه اقدامات کافی برای جلوگیری از خامفروشی مواد معدنی صورت نگرفته است و ادارهکل آموزش فنی و حرفهای میتواند در زمینه آموزش فرآوری مواد معدنی نقش ایفا کند.
امام جمعه سمنان توسعه واحدهای فرآوری معادن را عامل ایجاد ارزش افزوده حداکثری عنوان کرد و با تاکید بر بهروزرسانی آموزشهای مهارتی افزود: یکی از موضوعاتی که باید مورد توجه ادارهکل آموزش فنی و حرفهای قرار گیرد، آموزش رشتههایی است که در سالهای اخیر جایگاه ویژهای پیدا کردهاند که از مهمترین آنها میتوان به مباحث مرتبط با «هوش مصنوعی» اشاره کرد.
وی با بیان روایتی از مولای متقیان حضرت علی(ع) گفت: امام علی(ع) فرمود «اِغتَنِمُوا الفُرَص فَاِنَّها تَمُرُّ مَرَّ السَّحاب» فرصتها را مغتنم بشمرید؛ که این فرصتها مانند ابر بهار از دست میروند.
حجتالاسلام والمسلمین مطیعی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بر اساس گزارشها، میزان استقبال از رشتههای مهارتی نسبت به رشتههای نظری افزایش یافته است، گفت: یکی از موضوعات دیگری که باید در برنامهریزیها به آن توجه کرد میزان تمایل دختران و پسران به ادامه تحصیل در دانشگاهها است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان با بیان اینکه آموزشهای فنی و حرفهای، ثمرات فرهنگی و اجتماعی مطلوبی نیز به همراه دارد، گفت: توسعه بازار کار و اشتغال، نقش مهمی در کاهش آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی ایفا میکند.
نماینده ولیفقیه در استان با تقدیر از تلاشهای مربیان آموزش فنی و حرفهای افزود: توجه به نگاه تربیتی در کنار مهارت آموزی میتواند مسیر زندگی مهارت آموزان را تغییر دهد.
حجتالاسلام والمسلمین مطیعی با یادآوری تاکیدات مقام معظم رهبری بر اهمیت شتاب علمی کشور خاطرنشان کرد: امیدواریم همه مسئولان و دستاندرکاران امر در عمل به منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی موفق و سربلند باشند.
محمود فیض مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان نیز در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های این اداره کل از توسعه آموزش های مهارتی در این استان خبر داد.
انتهای پیام
نظرات