• شنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۴ / ۱۳:۳۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404072616706
  • خبرنگار : 71664

رئیس سازمان و غذا و دارو خبر داد

تدوین آیین‌نامه شناسه‌گذاری محصولات کشاورزی در دولت

تدوین آیین‌نامه شناسه‌گذاری محصولات کشاورزی در دولت

معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان و غذا و دارو با بیان اینکه اطلاعة‌داشتن از محوصلات غذایی بسیار ضروری است، گفت:  موضوع شناسه‌گذاری محصولات کشاورزی از مزرعه در قانون برنامه توسعه کشور پیش‌بینی شده و آیین‌نامه آن نیز در دولت تدوین شده است.

به گزارش ایسنا، مهدی پیرصالحی امروز در همایش روز جهانی غذا که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: با دو مقوله «امنیت غذایی» و «سلامت غذا» مواجه هستیم. امنیت غذایی به معنی دسترسی مردم به غذای کافی است غذایی که کالری مورد نیاز  را تامین کند. ایمنی یا سلامت غذا نیز به معنای یعنی اطمینان از دسترسی به غذای سالم و بدون ضرر است. این مولفه‌ها، اهمیت فراوانی دارند و می‌بایست همزمان رعایت شوند تا جامعه‌ای سالم داشته باشیم. اگر نتوانیم غذای سالم برای مردم را تامین کنیم حتی با وجود دسترسی به غذا، امنیت غذایی نیز تأثیرگذار نخواهد بود و می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی شود.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه «سلامت غذایی» مفهومی فراتز از بهداشت غذا دارد، توضیح داد: نظارت‌های سازمان غذا و دارو بر اساس استانداردهایی انجام می‌شود که در این حوزه تدوین شده است. شرکت‌ها و تولیدکنندگان می‌بایست استانداردها را رعایت کنند تا پروانه تولید از سازمان غذا و دارو دریافت کنند. نکته مهم و اساسی این است که هر محصولی که پروانه دریافت می‌کند، محصولی مفید یا سالم برای مردم نیست. سازمان غذا و دارو در زمینه تولید روغن، چربی، نمک و میزان شکر، استانداردهایی دارد اما بسیاری از محصولات دارای مجوز، از نظر سلامت تغذیه‌ای و ارزش غذایی مناسب نیستند. بنابراین لازم است در کنار نظارت، بر فرهنگ تغذیه صحیح و آگاهی مردم از مصرف غذای سالم نیز تأکید شود تا سلامت جامعه ارتقا یابد.

وی در ارتباط با تلاش‌های فناورانه و نوآورانه در صنایع غذایی و دارویی کشور گفت: طی سال‌های اخیر، صنایع دارویی و غذایی کشور تلاش‌های فناورانه و نوآورانه قابل توجهی داشته‌اند؛ به نحوی که در هر دو حوزه، شرکت‌ها و برندهای معتبری داریم که چه در داخل کشور و چه در بازارهای بین‌المللی، عملکرد موفقی از خود نشان داده‌اند. این برندها در سفره بسیاری از خانواده‌های ایرانی حضور دارند و در کشورهای همسایه نیز صادرات موفقی داشته‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری‌های خوبی در حوزه غذا و صنایع دانش‌بنیان انجام شده و همه در تلاش‌اند تا نام ایران را بلندآوازه کنند.

پیرصالحی با بیان اینکه نظارت باید از مزرعه تا سفره انجام شود، گفت: به طور قطع، نظارت‌های مقطعی پاسخگو نیستند. اطلاع داشتن درباره  غذایی که به دست مردم می‌رسد، ضروری است و باید بدانیم  در کدام مزرعه و با چه نوع کود، سم و شرایطی تولید شده است. همچنین شرایط نگهداری، حمل و نقل و فرآوری آن باید مشخص و قابل رهگیری باشد. متأسفانه، این زنجیره نظارتی از مزرعه تا سفره هنوز در کشور ما کامل نیست. با وجود اینکه سال‌هاست در سازمان غذا و دارو اندازه‌گیری میزان سموم و آلاینده‌ها انجام می‌شود، اما باتوجه به اینکه محصولات از ابتدا شناسنامه‌دار نیستند، در صورت بروز مشکل، امکان پیگیری کامل و فراخوان (ریکال) محصول مانند دارو وجود ندارد و اغلب تنها به اخطار و اطلاع‌رسانی بسنده می‌شود.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه   موضوع شناسه‌گذاری محصولات کشاورزی از مزرعه در قانون برنامه توسعه کشور پیش‌بینی شده و آیین‌نامه آن نیز در دولت تدوین شده، گفت: امیدواریم با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، بتوانیم نظارت خود را از مبدا تولید در مزرعه آغاز کنیم تا اطمینان بیشتری از سلامت غذا حاصل شود. از سوی دیگر، لازم است سامانه‌های هوشمند پایش و نظارت ایجاد شود و تصمیم‌گیری‌ها داده‌محور باشند؛ چه در صدور پروانه‌ها و چه در فرایند نظارت. باید به سمت روش‌های نوین و استفاده از هوش مصنوعی حرکت کنیم، زیرا با گستردگی جغرافیایی کشور و جمعیت بالا، تعداد ناظران انسانی کافی نیست و بدون فناوری‌های نوین، نظارت مؤثر ممکن نخواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha