"ايستگاه ملي كنترل ملخ صحرايي" روز چهارشنبه براي مبارزه با حملههاي احتمالي ملخ صحراي افتتاح ميشود.
به گزارش خبرنگار كشاورزي ايسنا، دكتر علي عليزاده ـ رييس سازمان حفظ نباتات كشور ـ صبح امروز (دوشنبه) ضمن اعلام اين مطلب در بيست و پنجمين نشست كميسيون ملخ صحرايي با اشاره به اهميت اين آفت در بين ساير آفات گفت: اين آفت با داشتن ويژگيهاي خاصي همچون قدرت پرواز زياد و تغذيه از گياهان مختلف و مهاجرت از كشوري به كشور ديگر خسارت بالايي به كشورها وارد ميكند.
او با اشاره به تشكيل كميسيون مركزي در مقر فائو (رم) براي هماهنگي بينالمللي كشورهاي مختلف در جهت مبارزه با اين ملخ اظهار كرد: همچنين 2 كميسيون منطقهيي در غرب و شرق آفريقا ايجاد شده كه ايران به عنوان يكي از چهار عضو كميسيون مبارزه با ملخ صحرايي در منطقه جنوب غربي آسياست.
وي درباره ايستگاه ملي كنترل ملخ صحرايي خاطرنشان كرد: با ساخت اين ايستگاه از اين پس آمادگي مبارزه با اين آفت در صورت هشدارهاي فائو در كشور وجود دارد كه البته در چند سال گذشته با اقدامات صورت گرفته اين آفات از كشورهاي همسايه به كشور ما وارد نشده است.
رييس سازمان حفظ نباتات كشور افزود: علاوه بر امكانات قبلي سازمان حفظ نباتات براي راهاندازي اين مركز تاكنون يك ميليارد تومان هزينه شده است كه در اين بين فائو نيز همكاريهاي تكنيكي و اطلاع رساني براي مبارزه با اين آفت ارائه خواهد داد.
رييس سازمان حفظ نباتات كشور وجود ملخهاي بومي را نيز براي ايران خسارتبار ذكر كرد و گفت: سالانه با اين آفت در سطح 25 هزار هكتار از اراضي كشاورزي مبارزه ميشود.
او تصريح كرد: اطلاع از آخرين اقدامات انجام شده توسط فائو درباره مبارزه با ملخ صحرايي، ارائه گزارش كشورهاي اعضاي عضو و تصميمگيري براي 2 سال آينده از برنامههاي اين اجلاس محسوب ميشود.
ملخ صحرايي مهمترين و خطرناكترين ملخ از نظر قدرت پرواز است كه در 2 سال گذشت در دنيا حدود 13 ميليون هكتار مبارزه بر عليه اين آفت انجام شده كه خسارت آن به ميلياردها دلار ميرسد.
انتهاي پيام
نظرات