• چهارشنبه / ۶ تیر ۱۳۸۶ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8604-03553

مديركل توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت: * در سال 84 تنها 10 هزار توريست مشمول جايزه شدند * رقابت ناسالم شركت‌هاي توريستي موجب از دست رفتن بازار‌ها شد

مديركل توسعه صادرات سازمان توسعه تجارت:
* در سال 84 تنها 10 هزار توريست مشمول جايزه شدند
* رقابت ناسالم شركت‌هاي توريستي موجب از دست رفتن بازار‌ها شد

با وجود اينكه سازمان ميراث فرهنگي تعداد گردشگران ورودي به كشور را بيش از يك ميليون و 600 هزار نفر اعلام مي‌كند اما تنها 10 هزار توريست موفق به دريافت جايزه صادراتي شده‌اند.

مهرداد جلالي‌پور ـ مديركل توسعه صادرات كالا و خدمات سازمان توسعه تجارت ـ در گفت‌وگو با خبرنگار بازرگاني ايسنا درباره نحوه تعيين جوايز صادراتي بخش گردشگري توضيح داد: جوايز صادراتي تور گردان‌ها براساس قانون تنها به شركت‌هايي كه 100 درصد خصوصي باشند تعلق مي‌گيرد و براي آن معيار‌هاي مشخص وجود دارد.

وي با بيان اينكه معيار جامع پرداخت جوايز صادراتي گردشگري با همكاري جامعه تورگردان‌ها، سازمان ميراث و نيز سازمان توسعه تجارت تهيه شده است، افزود: بر اساس معيار‌هاي مورد توافق شيوه‌نامه‌اي تهيه شده است كه ملاك عمل تخصيص جوايز صادراتي به تورگردان‌ها قرار مي‌گيرد و طبق آن گردشگران اروپايي، آمريكايي و آسياي جنوب شرقي براي هر نفر 20 دلار و براي گردشگران كشور‌هاي CIS و همسايه به دليل پايين بودن درآمد ارزي حاصل از آن 10 دلار پيش‌بيني شده است.

جلالي‌پور با انتقاد از رقابت‌هاي ناسالم شركت‌هاي گردشگري در بازار‌هاي بين‌المللي افزود: شركت‌هاي گردشگري از ضوابط معين و مشتركي برخوردار نيستند و حتي برخي از آن‌ها فاقد استاندارد‌هاي لازم‌اند كه متاسفانه با دست زدن به فعاليت‌هاي غير استاندارد و دامن زدن به رقابت‌هاي ناسالم موجب شده‌اند برخي بازار‌ها همانند بازار گردشگري اسپانيا را از دست بدهيم.

وي در پاسخ به اين سوال كه چه تعداد از توريست‌هاي ورودي مشمول جايزه صادراتي شده‌اند؟ گفت: با توجه به آيين‌نامه جوايز صادراتي تنها 10 هزار توريست ورودي در سال 84 مشمول جايزه بوده‌اند.

وي گفت: براي پرداخت جوايز صادراتي تورگردان‌ها شرايط و ضوابط سختگيرانه‌اي وجود دارد كه براساس ارائه اسناد و مدارك است و به اين ترتيب كل جايزه پرداختي تورگردان‌ها به 200 ميليون تومان هم نرسيده است.

وي در ادامه خبر داد كه سياست‌هاي حمايتي و آيين نامه جديد نحوه تخصيص جوايز صادراتي گردشگري سال 86 تا يك ماه آينده نهايي مي‌شود و جوايز سال 85 نيز كما في‌السابق بر اساس ضوابط قبلي است.

به گزارش ايسنا، آماري كه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري درباره تعداد گردشگران به سازمان جهاني گردشگري اعلام كرده است حاكي از آن است كه كشورمان در سال گذشته يك ميليون و 600 هزار توريست ورودي داشته است.

يكي از تورگردان‌ها در گفت‌وگو با ايسنا دليل اين اختلاف آماري را اين گونه بيان كرد: علت اصلي تفاوت آماري اين است كه هر شخص خارجي كه وارد كشور شده است در ليست توريست قرار گرفته در حالي كه بسياري از افراد خارجي كه براي ديدار با مسوولان و يا ترانزيت وارد كشور شده‌اند توريست محسوب نمي‌شوند.

بر اساس اين گزارش در سال 84 تنها 10 هزار توريست ورودي كه مدارك و مستندات آن از سوي 38 آژانس گردشگري ارائه شده است مشمول جايزه صادراتي شده‌اند كه از بين آنها هشت هزار و 896 نفر مشمول جايزه 20 دلاري و391 نفر نيز مشمول جايزه 10 دلاري شده‌اند.

به گزارش ايسنا شيوه‌نامه معرفي دفاتر خدمات مسافرتي براي دريافت جايزه صادراتي به شرح زير است:

پيرو تصويب و ابلاغ دستورالعمل 21 شهريور 85 شوراي عالي صادرات غير نفتي در خصوص اجرايي كردن بند 13 سازمان توسعه تجارت ايران موظف است با تاييد سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري به ازاي ورود هر جهانگرد توسط دفاتر خدمات مسافرتي و جهانگردي بخش خصوصي از كشور‌هاي اروپايي، آمريكايي و جنوب شرقي آسيا مبلغ 20 دلار (جايزه صادراتي) و از ساير كشور‌ها 10 دلار به ازاي هر جهانگرد بپردازد.

شرايط معرفي شركت‌ها و دفاتر خدمات مسافرتي و جهانگردي به سازمان توسعه تجارت ايران براي دريافت جوايز صادراتي

مدارك الزامي: داشتن برنامه سفر با نام راهنماي گردشگري داراي كارت فعاليت از سازمان كه در برنامه مذكور واحد‌هاي اقامتي با ذكر تاريخ مشخص شده باشند.

ارائه تصوير صورت حساب از هتل‌هاي محل اقامت گردشگر

تبصره: در زمينه تور‌هاي شكار (اكوتوريسم) ارائه تاييد سازمان محيط زيست به عنوان جايگزين فاكتور هتل قابل قبول است.

ارائه مشخصات شركت‌كنندگان در تور با ذكر مليت

مدارك اختياري

ارائه تصوير رواديد يا مهر ورود به كشور، ارائه صورت حساب ارزي به تاييد بانك عامل، ارائه صورت حساب وسيله نقليه استفاده شده در برگزاري تور، ارائه اعلاميه برنامه سفر به دفتر هماهنگي‌هاي سازمان، ارائه تاييديه برنامه سفر از اداره كل امور اتباع خارجه ناجا، ارائه مجوز سازمان حفاظت محيط زيست بر اجراي تور‌هاي طبيعت گردي و شكار، ارائه رفرنس تاييديه رواديد وزارت امور خارجه، ارائه گزارش سفرنامه تور برگزار شده به سازمان، تاييد تشكل صنفي مربوطه

توجه: علاوه بر ارائه مدارك الزامي، شركت‌ها و دفاتري كه بتوانند از 9 شاخص اختياري حداقل براي دو مورد ارائه مدرك كنند مي‌توانند از جوايز موردنظر برخوردار شوند.

افراد و گروه‌هايي كه با شرايط زير توسعه دفاتر خدمات مسافرتي و جهانگردي به كشور سفر مي‌كنند مشمول استفاده از جايزه صادراتي نخواهند شد:

مدت اقامت كمتر از سه شب، ميهمانان دولتي و شركت‌كنندگان در سمينار‌ها و نشست‌هايي كه هزينه آن از سوي دستگاه‌هاي دولتي پرداخت مي‌شود،

ميهمانان خارجي اتاق‌هاي بازرگاني، نمايندگي‌هاي سياسي و شركت‌هاي خارجي مقيم ايران، افراد و گروه‌هايي كه به صورت ترانزيت از ايران عبور مي‌كنند و تيم‌هاي ورزشي و همراهان آنها.

نحوه پرداخت:

اسناد و مدارك ارائه شده از سوي دفتر خدمات مسافرتي و جهانگردي در كميسيون حمايت از تور‌هاي ورودي به صورت ماهانه بررسي و پس از تاييد، مراتب طي نامه‌اي براي دريافت جوايز موردنظر به سازمان توسعه تجارت ايران معرفي خواهند شد.

چنانچه مدارك ارائه شده غير واقعي باشد، ضمن حذف دائمي‌ شركت دفتر از شمول اين دستورالعمل، در خصوص ادامه فعاليت بند (ب) آن تصميم‌گيري خواهد شد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha