/گشايش همايش بينالمللي پتروشيمي/ رئيس كل بانك مركزي: خصوصيسازي در بخش پتروشيمي به صورت مطلوبي انجام شده است
خصوصيسازي در بخش پتروشيمي با برنامهريزي انجام شده براي واگذاري و فروش واحدهاي موجود و همچنين ايجاد فضاي مناسب براي به وجود آوردن سرمايهگذاريهاي نو و جديد به صورت مطلوبي انجام شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، طهماسب مظاهري - رئيس كل بانك مركزي - با بيان اين مطلب اظهار كرد: ايجاد فضاي مناسب براي حضور سرمايهگذاران داخلي و خارجي لازمهي توسعهي اقتصادي است كه هم اكنون در بسياري از صنايع از جمله پتروشيمي ايجاد شده است.
وي با اشاره به وجود مزيت نسبي طبيعي نفت و گاز در كشور خاطرنشان كرد: كشوري مانند ايران با وجود چنين مزاياي نسبي بايد پيشرو در صنايع مرتبط مانند پتروشيمي باشد، زيرا اين صنعت تنها در صورتي ميتواند ايجاد شود كه يك كشور داراي ذخاير مناسب نفت وگاز باشد.
به گفتهي او در آينده ايجاد ارزش افزوده از منابع نفت و گاز يك رسالت جهاني خواهد بود كه بر عهدهي كشورهايي مانند ايران گذاشته ميشود.
مظاهري با اشاره به اينكه پيش از اين تفسير نادرست از اصل 44 قانون اساسي مانعي براي رشد سرمايهگذاري شده بود، تصريح كرد: ولي در سالهاي اخير تفسير اصولي از اين اصل قانوني موجب تحريك و تشويق بخش خصوصي شده است. در اين زمينه مجوزهاي قانوني براي دستگاههاي مختلف نفتي و مالي جهت تسهيل حضور سرمايهگذاران ايجاد شده و در اين فضاي مناسب از سرمايهگذاران داخلي و خارجي دعوت ميشود كه براي سرمايهگذاري و توليد اقدام كنند.
او با اشاره به سه نوع تضمين قانوني مرتبط با سرمايهگذاران صنايع از جمله پتروشيمي توضيح داد: تضمين شده كسي كه در ايران سرمايهگذاري ميكند، اصل سرمايهاش محفوظ باشد و در مقابل سلب مالكيت، ملي شدن يا مصادره شدن اموال حمايت شود. همچنين سرمايهگذار براساس مقررات تجاري ميتواند مستقل در انجام امور تجاري و سرمايهگذارياش اقدام كند و دولت نبايد در مديريت و بهرهبرداري او دخالت كند. از سوي ديگر دولت تضمين كرده سرمايه گذار ميتواند سود به دست آمده را از كشور خارج كند.
وي به دو نكته اساسي در طراحي سرمايهگذاري بخش پتروشيمي اشاره و يادآوري كرد: تركيب توليدات نياز به دقت و ارزيابي دارد كه در مجموع محصول مورد نياز داخل باشد و همچنين در تعيين تركيب توليدات پتروشيمي بايد نگاهي بلندمدت در پيش گرفت و در زمان كوتاه تصميم به اجرا و توليد محصولي نگيريم.
او در پايان خاطرنشان كرد: در حال حاضر با وجود ظرفيتهاي طبيعي و خدادادي انرژي ظرفيت نيروي انساني و ويژگيها و مزاياي ژئوپلتيك ايران، بدخواهان اجازه بهرهمندي از اين مزايا را به ما نميدهند كه ما تلاش مي كنيم با استفاده از همكاري و توان شركاي خود بر خواستهي بدخواهان غلبه كنيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات