مدير برنامهريزي تلفيقي شركت ملي نفت درگفتوگوباايسنا: صادرات ال.ان.جي در برنامه پنجم توسعه ديده نشده است ايجاد روشهاي جديد براي جذب سرمايهگذاري ضروري است
قرار است تا پايان برنامه پنجم توسعه با وجود پيشرفت عمليات توسعهاي طرحهاي ال.ان.جي هيچ صادراتي از آن نداشته باشيم.
عبدالمحمد دلپريش ـ مدير برنامهريزي تلفيقي شركت ملي نفت ـ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب اظهار كرد: البته طرحهاي ال.ان.جي در پارس شمالي، گلشن و فردوسي، ايران ال.ان.جي، پارس ال.ان.جي و پرشين ال.ان.جي وجود دارد كه قراردادهاي آنها امضا شده و در مراحل مختلف هستند.
وي افزود: اگرچه در اين رابطه تلاش ميشود طرح ايران ال.ان.جي به مرحله توليد و صادرات در طي برنامه پنجم توسعه برسد.
گفتني است، پيشتر وي با بيان اينكه قرار است تا پايان برنامه پنجم توسعه، صادرات گاز به تدريج به 200 ميليون متر مكعب در روز برسد، گفته بود كه اين مقدار صادرات عبارت است از مجموع قراردادهاي جاري، قرارداد با پاكستان و همچنين تفاهمهايي كه با كشورهاي كويت، عمان، امارات، بحرين و اروپا شده است.
* * ضرورت ايجاد روشهاي جديد براي جذب سرمايهگذاري
دلپريش باتاكيد بر اينكه بايد روشهاي جديد براي جذب سرمايه گذاري داشته باشيم، تشريح كرد: در حال حاضر پيشنهاد استفاده از حساب ذخيره ارزي، استفاده از سپردههاي بانك مركزي نزد بانكهاي خارجي، انتشار اوراق مشاركت ارزي و ريالي، جذب منابع خارجي از طريق فاينانس و بيع متقابل و روشهاي توسعه مشترك ميادين به ويژه ميادين مشترك ارائه شده است.
او چندي پيش در اين خصوص يادآوري كرده بود كه پيشبيني ميشود كه طي برنامه پنجم توسعه عرضه اوراق مشاركت ارزي و ريالي چندين بار تكرار شود و بخشي از اعتبارات مورد نياز را از اين روش تامين كنيم. دراين رابطه مصوبه دولت مبني بر عرضه يك ميليارد يورو اوراق مشاركت ارزي و ريالي شيوه بسيار مناسبي بوده است.
بر اساس اين گزارش، چندي پيش وزير وقت نفت با بيان اينكه هم اكنون مصوبهي عرضه يك ميليارد دلار اوراق ريالي و ارزي توسط دولت ابلاغ شده و مشاور مقدمات كار را انجام ميدهد، گفته بود كه به نظر ميرسد طي سه تا چهار مرحله اوراق اين يك ميليارد دلار عرضه شود . بايد بانك كارگزار معرفي شود كه به جز بانك ملت بانكهاي ديگري هم هستند.
به گفته نوذري اوراق يك ميليارد دلاري بخشي از يك برنامهي پنج ساله براي عرضه 5 ميليارد دلار اوراق است كه ميتوان سالي يك ميليارد دلار عرضه كرد؛ درنتيجه بخش زيادي از درآمد آن به پارس جنوبي اختصاص پيدا خواهد كرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات