/اثرات حذف يارانه انرژي بر صنايع معدني/ يك صادركننده سنگ: بازارهاي صادراتي را در صورت ثابت ماندن نرخ ارز از دست ميدهيم
در صورت حذف يارانههاي انرژي و ثابت ماندن نرخ ارز، بسياري از بازارهاي صادراتي خود را از دست خواهيم داد.
مجيد تجار - صادركننده سنگ - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب افزود: پس از حذف يارانههاي انرژي، هزينههاي توليد به شدت افزايش و به همان نسبت نيز قدرت رقابتپذيري واحدها كاهش خواهد يافت.
وي با بيان اينكه در آن شرايط دولت بايد نرخ ارز را شناور كند، خاطرنشان كرد: در صورت ثابت ماندن نرخ ارز، واحدها به كلي قدرت رقابت پذيريشان كاهش يافته و بازارهاي صادراتي را از دست خواهند داد.
به گفته او با توجه به آنكه سوخت بهويژه گازوئيل بخش عمدهاي از هزينههاي توليد سنگ خام را تشكيل ميدهد، هرگونه تغيير در قيمت سوخت، قيمت تمام شده انواع سنگ را افزايش ميدهد.
وي ادامه داد: به دنبال افزايش هزينههاي توليد سنگ خام در معادن، هزينههاي حمل آن به كارخانههاي فرآوري نيز به دليل حجيم و سنگين بودن اين كالا افزايش خواهد يافت.
اين صادركننده سنگ با بيان اينكه سهم زيادي از قيمت تمام شده فرآوري سنگ مربوط به هزينههاي برق مصرفي است، تصريح كرد: در صورت حذف يارانه برق هزينه تمام شده فرآوري سنگ در كارخانهها افزايش خواهد يافت.
وي افزود: در آن شرايط بخش عمدهاي از معادن و كارخانههاي فرآوري سنگ گرانيت تعطيل خواهند شد، زيرا در صورت افزايش هزينههاي انرژي، توليد و فرآوري سنگ گرانيت با توجه به هزينههاي تمام شده آن و ورود سنگ ارزان قيمت چيني به هيچ وجه مقرون بهصرفه نخواهد بود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات