معاون فناوري و مهندسي وزارت نفت: 210ميليارد دلار در سه سال گذشته صرف يارانه انرژي كردهايم مصرف بنزين پژو405 در فرانسه 5/5 و در ايران 11 ليتر است
در سه سال گذشته به طور متوسط سالانه 70 ميليارد دلار يارانه انرژي پرداخت شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حمدالله محمدنژاد ـ معاون فناوري و مهندسي وزارت نفت ـ امروز با بيان اين مطلب اظهار كرد: به دليل مصرف بيرويه گاز ملزم به واردات فرآوردههاي نفتي براي تامين سوخت دوم نيروگاهها و صنايع شدهايم كه هزينه كلاني را در بر داشته است.
وي با اظهار نارضايتي از وضعيت استاندارد خودروها در كشور توضيح داد: براي نمونه خودرو پژو405 در فرانسه با مصرف 5.5 ليتر در هر 100 كيلومتر توليد ميشود كه اين خودرو در كشور ما براي هر 100 كيلومتر پيمايش نياز به 11 ليتر سوخت دارد. از سوي ديگر در بخشهاي استفاده از زغال سنگ نيز بسيار عقب هستيم؛ به طوري كه در حال حاضر هيچ نيروگاهي با سوخت زغال سنگ نداريم.
به گفته او اين در حاليست كه نفت گاز با قيمت 165 ريال بابت هر ليتر به نيروگاهها ارائه ميشود. به همين دليل امروز شدت مصرف انرژي در كشور بيش از سه برابر متوسط جهاني و 3.5 برابر تركيه و 14 برابر ژاپن است.
محمدي در همايش ملي انرژي با اشاره به اينكه مقايسه شدت رشد مصرف حاملهاي انرژي ايران و جهان نشان ميدهد كه نرخ رشد در جهان 1.98 درصد و در كشور ما 6.3 درصد است، تصريح كرد: در سال 1386 معادل 114 ميليارد متر مكعب گاز در ايران توليد و مصرف شد كه 40 درصد آن در بخش خانگي و تجاري و 15 درصد در صنايع بوده است. همچنين نيروگاهها 315 ميليون بشكه معادل نفت خام سوخت مصرف كردهاند كه 72 درصد آن گاز طبيعي، 8.9 درصد آن نفت گاز و 18.9 درصد آن نفت كوره بوده است.
وي با بيان اينكه توليد سالانه گاز در پارس جنوبي با احتساب توان توليد روزانه 25 ميليون متر مكعب هر فاز در مجموع حدود 9 ميليارد متر مكعب است، افزود: اين در حاليست كه با توجه به دستور وزير نفت مبني بر بهينهسازي وضعيت مصرف در پالايشگاهها، واحدهاي پتروشيمي و خطوط لوله نفت و گاز، پروژههايي به اين منظور تعريف شده و بايد آنها را در ديگر سازمانها و ادارههاي دولتي ادامه دهيم.
او با اشاره به راندمان متوسط 34.5 درصدي نيروگاههاي كشور توضيح داد: اگر اين راندمان را به 40 درصد افزايش دهيم، سالانه 47 ميليون بشكه معادل نفت خام صرفهجويي ميشود كه با احتساب نفت 60 دلاري صرفه جويي 2.8 ميليارد دلاري خواهيم داشت.
وي با انتقاد از به هدر رفتن حرارت توليدي در نيروگاهها، به اتلاف شبكه برق كه به طور متوسط 19.5 درصد است، اشاره و اظهار كرد: در بخش صنايع سيمان ميزان مصرف 28 درصد، در بخش آجر 118 درصد، در بخش لاستيك 64 درصد، در بخش فولاد 34 درصد، در بخش شيشه 85 درصد و در بخش صنعت قند و شكر ميزان مصرف 82 درصد بيش از متوسط مصرف جهاني است.
او با بيان اينكه به طور متوسط به ازاي هر متر مربع در كشور 310 كيلووات ساعت انرژي مصرف ميشود، گفت: اين در حاليست كه اين ميزان در كشورهاي اروپايي حتي كشورهاي سردسير معادل متوسط 120 كيلووات ساعت است. همچنين محاسبه شده اگر در بخش خانگي مبحث 19 اجرا شود، تاثير زيادي در كاهش مصرف خواهد داشت.
به گفته او اگر بتوانيم 310 كيلووات ساعت انرژي مصرف شده در هر متر مكعب را به 150 كيلووات ساعت كاهش دهيم، سالانه 8.5 ميليارد دلار صرفهجويي ارزي خواهيم داشت.
وي با تاكيد بر استفاده از انرژيهاي تجديد پذير درباره وضعيت حمل و نقل كشور گفت: 22 درصد ناوگان كشور بالاي 20 سال سن دارند كه 45 درصد سوخت را مصرف ميكنند. به اين منظور طرح سه ساله براي از رده خارج كردن آنها ارائه كردهايم كه اجراي آن ميتواند علاوه بر بهبود وضعيت محيط زيست، صرفهجويي انرژي را بهبود دهد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات