• چهارشنبه / ۲۳ تیر ۱۳۸۹ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 8904-12075

به‌دنبال بازنگري در اجراي طرح‌هاي توليد گاز طبيعي مايع در ايران؛ ال.ان.جي از گردونه رقابت با صادرات گاز از طريق خط لوله خارج مي‌شود؟

به‌دنبال بازنگري در اجراي طرح‌هاي توليد گاز طبيعي مايع در ايران؛
ال.ان.جي از گردونه رقابت با صادرات گاز از طريق خط لوله خارج مي‌شود؟
سرانجام پس از مطرح‌شدن زمزمه‌هاي ترجيح صادرات گاز ايران از طريق خط لوله و در حاشيه قرار گرفتن ال.ان.جي توسط مديران مختلف وزارت نفت، مديرعامل شركت ملي نفت ايران با صراحت از بازنگري سياست‌هاي توليد ال.ان.جي خبر داده و بر اولويت صادرات گاز ايران با خط لوله تاكيد كرده است. به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين در حاليست كه قرار است تا پايان برنامه پنجم توسعه، صادرات گاز به تدريج به 200 ميليون متر مكعب در روز برسد كه اين ميزان صادرات عبارت است از مجموع قراردادهاي جاري، قرارداد با پاكستان و همچنين تفاهم‌هايي كه با كشورهاي كويت، عمان، امارات، بحرين و اروپا شده است. اگرچه در برنامه صادرات گاز برنامه پنجم توسعه روي ال.ان.جي حساب باز نشده است، ولي در سال‌هاي گذشته قرار شده بود با تكميل پروژه‌هاي پرشين ال.ان.جي با ظرفيت 16.2 ميليون تن در سال، پارس ال.ان.جي با ظرفيت 10ميليون تن، ايران ال.ان.جي با ظرفيت 10.8 ميليون تن، پارس شمالي با ظرفيت20 ميليون تن و گلشن ال.ان.جي با ظرفيت توليد 10ميليون تن در سال و همچنين دو پروژه با مقياس کوچک و حجم توليد کلي سه ميليون تن در سال، درمجموع سهم ايران در بازار ال.ان.جي دنيا به بيش‌از 70 ميليون تن ال.ان.جي در سال 1394 (2015 ميلادي) برسد. در اين خصوص در خرداد امسال پس از گذشت سال‌ها مذاكره و درنهايت خروج شركت‌هاي توتال و پتروناس از پارس‌ال.ان.جي و شل و رپسول از پرشين ال.ان.جي، طرح توسعه فازهاي 11، 13 و 14 پارس‌جنوبي براي توليد گاز طبيعي به شركت‌هاي داخلي سپرده شد. * * بزرگان بازار ال.ان.جي براساس اين گزارش، در حال حاضر كشور قطر بزرگ‌ترين قطب توليد گاز مايع دنيا به شمار مي رود كه پس از آن كشورهاي اندونزي، مالزي، نيجريه، استراليا، ترينيداد و توباگو، مصر، عمان، برونئي، امارات متحده عربي، نروژ و ليبي قرار گرفته‌اند. اين درحاليست كه در خصوص پروژه‌هاي ال.ان.جي ايران، به‌تازگي احمد قلعه‌باني با ضروري دانستن مطالعه كارشناسي، بر ساخت و توسعه اين واحدها، تصريح كرده كه با توجه به هزينه‌هايي که قرار است براي سرمايه‌گذاري در توليد و صادرات ال.ان.جي انجام شود، صادرات گاز با خط لوله مناسب‌تر خواهد بود. به‌اين ترتيب، بايد ديد در نتيجه اين تصميم‌گيري‌ها و انجام مطالعات كارشناسي بالاخره ال.ان.جي از گردونه رقابت با صادرات گاز از طريق خط لوله خارج مي‌شود يا خير؟ انتهاي پيام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha