گام نخست صادرات گاز ايران به پاكستان برداشته شد فاز اول خط لوله صلح صبح امروز به بهرهبرداري رسيد
صبح امروز، فاز اول خط لوله هفتم سراسري بهطول 907 كيلومتر و با قطر 56 اينچ به بهرهبرداري رسمي رسيد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين مراسم با حضور معاون اول رييسجمهور، وزير نفت، مديرعامل شركت ملي گاز ايران، استاندار سيستان و بلوچستان و جمعي از مقامات محلي برگزار شد.
به اين ترتيب با راهاندازي فاز نخست خط لوله هفتم، گازرساني به ايرانشهر نيز افتتاح شد و عمليات اجرايي پروژه گازرساني از ايرانشهر به سمت چابهار تا مرز پاكستان و عمليات اجرايي گازرساني از ايرانشهر به زاهدان و شهرهايي كه در مسير اين خط قرار دارند نيز كليد خورد.
خط لوله هفتم سراسري با هدف تامين گاز مورد نياز استانهاي هرمزگان، سيستان و بلوچستان و بخشي از جنوب استان کرمان، صادرات گاز به کشور پاکستان ـ و همچنين كشورهاي هند يا چين در صورت نهايي شدن مذاكرات ـ ساخته شده است.
خط لوله هفتم سراسري از منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس آغاز شده و با عبور از استانهاي بوشهر به طول 42 کيلومتر، فارس به طول 72 کيلومتر، کرمان به طول 153 کيلومتر، هرمزگان به طول 431 کيلومتر و سيستان و بلوچستان به طول 209 کيلومتر به ايرانشهر منتهي ميشود.
در طول مسير خط لوله درمجموع ساخت 9 ايستگاه تقويت فشار گاز، 9 ايستگاه ارسال و دريافت توپک و تاسيسات مورد نياز طراحي شده است.
به گزارش ايسنا، وزارت نفت پاكستان اوايل خرداد از نهاييشدن قرارداد خط لوله صلح براي دريافت گاز از ايران خبر داده و اعلام كرده بود كه توافقنامه اين پروژه 7.6 ميليارد دلاري روز 7 خرداد 1389 از سوي نمايندگان ايران و پاكستان به امضا رسيده است و اكنون اين پروژه آماده است كه وارد فاز اجرايي شود.
در بيانيه وزارت نفت پاكستان آمده بود: نخستين مرحله تحويل گاز براي پايان سال 2014 برنامه ريزي شده است و انتظار ميرود منابع مالي طرف پاكستاني نيز هم از طريق دولت و هم از طريق بخش خصوصي تامين شود.
گفتني است، پاكستان به مدت 25 سال، روزانه 750 ميليون فوت مكعب گاز از ايران دريافت ميكند كه اين ميزان ميتواند به يك ميليارد متر مكعب در روز هم افزايش پيدا كند. با پايان دوره قرارداد، درصورت نياز امكان تمديد قرارداد به مدت پنج سال نيز وجود دارد.
گاز از ميدان گازي پارس جنوبي ايران به ايالتهاي جنوبي بلوچستان و سيند پاكستان وارد خواهد شد.
مطابق مذاكرات خط لوله صلح، طول خط لوله ايران به هند - كه البته اين كشور تاكنون مذاكرات خود را در اين زمينه با ايران نهايي نكرده است - 2700 کيلومتر است و قرار است گاز صادراتي ايران را از مسير پاکستان به هند نيز منتقل کند. پيشبيني شده که در صورت توافق نهايي 1100 کيلومتر از اين خط لوله در ايران، هزار کيلومتر در پاکستان و 600 کيلومتر در هند احداث شود.
به گفته مقامات وزارت نفت، در صورت توسعه روابط انرژي در زمينه گاز بين ايران و كشورهاي پرجمعيت همسايه و نزديك مانند پاكستان، چين و هندوستان، اين بخش از دنيا ميتواند يكي از مراكز اصلي انتقال گاز باشد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات