• دوشنبه / ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۰ / ۱۳:۲۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 9002-07524
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

/آمار ماه اول تجارت خارجي ايران/ دو ميليارد صادرات و 3.7 ميليارد دلار واردات

/آمار ماه اول تجارت خارجي ايران/
دو ميليارد صادرات و 3.7 ميليارد دلار واردات

در نخستين ماه از سال جاري صادرات غيرنفتي با احتساب ميعانات گازي به دو ميليارد و 882 ميليون ‌دلار رسيد كه نسبت به مدت مشابه سال قبل 32.49 درصد افزايش يافته است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) وزن اين ميزان صادرات غيرنفتي پنج ميليون و 344 هزار تن بود كه به لحاظ وزن نيز 8.5 درصد رشد داشت.

در مدت ياد شده صادرات غيرنفتي كشورمان بدون احتساب ميعانات گازي به دو ميليارد و 140 ميليون دلار رسيد كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته 12.38 درصد رشد نشان مي‌دهد.

همچنين وزن صادرات غيرنفتي بدون احتساب ميعانات گازي به چهار ميليون و 555 هزار تن رسيد كه در مقايسه با سال قبل 38 درصد رشد داشته است.

واردات كشور در فروردين ماه سال جاري در مجموع به سه ميليارد و 778 ميليون دلار رسيد كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 18.92درصد افزايش يافته است.

وزن اين ميزان كالاي وارداتي در فروردين ماه سال جاري دو ميليون و 371 هزار تن بود كه از اين نظر در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 19.19 درصد كاهش داشت.

درمدت ياد شده ساير گازهاي نفتي و هيدروكربورهاي گازي شكل مايع شده عمده‌ترين كالاي صادراتي كشورمان بود. سهم اين كالا از صادرات غيرنفتي كشورمان در مدت ياد شده 189 ميليون و 500 هزار دلار بود و 8.86 درصد از كل صادرات غيرنفتي به اين كالا اختصاص داشت. جايگاه بعدي نيز به پروپان مايع شده اختصاص دارد كه سهم اين كالا از صادرات غيرنفتي در اين مدت به 169 ميليون و 500 هزار دلار رسيد.

بوتان مايع شده نيز سومين كالاي عمده صادراتي كشورمان در مدت ياد شده بود و با 131 ميليون دلار، 6.12 در صد از كل صادرات غير نفتي را به خود اختصاص داد .

همچنين پلي اتيلن گريد فيلم با 109 ميليون و 300 هزاردلار، 5.11 درصد از كل صادرات غير نفتي را به خود اختصاص داده و در جايگاه چهارم قرار دارد.

متانول نيز با 107 ميليون و 900 هزار دلار پنجمين كالاي عمده صادراتي كشورمان بود و پنج درصد از ارزش كل صادرات غيرنفتي را به خود اختصاص داد.

در فروردين ماه سال جاري امارات متحده عربي با واردات 441 ميليون دلار انواع كالاي ايراني عمده‌ترين واردكننده كالا از ايران بود.

چين نيز با خريد 369 ميليون دلار انواع كالاي ايراني، دومين كشور بزرگ واردكننده كالا از ايران بود.و عراق نيز با 230 ميليون دلار در جايگاه سوم قرار گرفت. همچنين جمهوري كره با 210 ميليون دلار و هند با 138 ميليون دلار رتبه‌هاي چهارم و پنجم را به خود اختصاص دادند.

در نخستين ماه از سال جاري دستگاه‌هاي ايكس ري براي بازرسي كالا عمده‌ترين كالاي وارداتي كشورمان بود و با 188 ميليون دلار و اختصاص 4.96 درصد از كل ارزش واردات جايگاه نخست را به خود اختصاص داد. شمش از آهن و فولاد غير ممزوج با 4.26 درصد سهم ارزشي در جايگاه دوم قرار گرفت و ذرت دامي با 2.43 درصد سهم از ارزش، رتبه سوم را به خود اختصاص داد.

بر اساس اعلام روابط‌عمومي گمرك ايران در مدت ياد شده امارات متحده عربي 31.22 درصد از كل ارزش واردات كشورمان را به خود اختصاص داد و به عنوان بزرگترين كشور صادركننده كالا به ايران در رتبه نخست جاي گرفت. سهم امارات از واردات كشورمان در اين مدت يك ميليارد و 179 ميليون دلار بود.

همچنين چين با 439 ميليون دلار و 11.61 درصد سهم ارزشي رتبه دوم را به خود اختصاص داد و كشور آلمان نيز با 292 ميليون دلار و 7.72 درصد سهم ارزشي در رتبه سوم جاي گرفت. كشورهاي كره جنوبي و بلژيك نيز به ترتيب 5.83 درصد و 5.62 درصد از ارزش كل واردات ايران را به خود اختصاص دادند و در رتبه‌هاي چهارم و پنجم قرار گرفتند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha