• یکشنبه / ۳ فروردین ۱۳۹۳ / ۰۹:۳۳
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 93010300321
  • خبرنگار : 71368

توصیه‌هایی درباره عدم جیب‌بری

توصیه‌هایی درباره عدم جیب‌بری

معاونت اجتماعی پلیس آگاهی ناجا در اطلاعیه‌ای توصیه‌هایی پیرامون عدم جیب‌بری را منتشر کرد.

معاونت اجتماعی پلیس آگاهی ناجا در اطلاعیه‌ای توصیه‌هایی پیرامون عدم جیب‌بری را منتشر کرد.

به گزارش سرویس «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، معاونت اجتماعی پلیس آگاهی ناجا با انتشار قسمتی از پرونده‌های واقعی به ارائه توصیه‌های پرداخته است که بر این اساس آمده است که ماموران کلانتری در حالی که مشغول گشت‌زنی در خیابان بودند، به سه مرد که در ایستگاه اتوبوس بی‌. آر. تی مدام از اتوبوس پیاده و مجددا سوار می‌شدند، مشکوک شدند. آنها برای مدتی مظنونان را زیر نظر گرفتند و پی بردند که این سه نفر فقط سوار اتوبوس‌های بسیار شلوغ می‌شدند و با هل دادن مسافران، پس از چند لحظه دوباره پیاده می‌شوند. به این ترتیب این سه مرد را دستگیر کردند و در بازرسی بدنی آنها چندین کیف جیبی، کارت شناسایی و کارت عابر بانک کشف کردند که ظن ماموران را در جیب‌بر بودن آنها به یقین تبدیل کرد. یکی از آنها در اعترافات خود گفت: «به دلیل اعتیادی که به مواد مخدر دارم مجبور شدم همراه دوستانم دست به جیب‌بری بزنم. ما بیشتر سرقت‌ها را در ایستگاه‌های شلوغ انجام می‌دادیم. یکی از دوستانم به خاطر سابقه زیادی که در این کار داشت، حواس مسافران را پرت و شرایط را برای ما مهیا می‌کرد تا جیب طعمه‌هایمان را خالی کنیم، بقیه نیز در ازدحام مسافران نقشه‌مان را عملی می‌کردیم.»

چرا جیب‌بری اتفاق می‌افتد؟

از عوامل زمینه‌ساز اصلی وقوع این جرم می‌توان به مسائلی همچون سهل‌انگاری در مراقبت از محتویات کیف یا جیب، قرار دادن پول، تلفن همراه و دیگر اموال با ارزش داخل جیب یا قسمت‌های در دسترس کیف، بی‌توجهی نسبت به حرکات مشکوک افراد در مکان‌های شلوغ و جلب شدن توجه افراد به حوادث ساختگی ایجاد شده توسط جیب‌برها اشاره کرد.

از بروز اتفاق جلوگیری کنید با:

- درمکان‌های شلوغ، مانند اتوبوس، مترو، مراکز خرید، زیارتگاه‌ها و پارک‌ها، مراقب وجوه نقد، موبایل و سایر امکان با ارزش داخل جیب یا کیف خود باشید.

- از نشان دادن موجودی داخل کیف یا جیب خود، خصوصا پول نقد در انظار عمومی خودداری کنید.

- پول، اسناد و اموال با ارزش خود را در جیب‌های مخفی لباس و جیب‌های زیپ‌دار قرار دهید و از قرار دادن آنها در جیب‌های بیرونی لباس خودداری کنید.

- وجوه نقد خود را در قسمت‌های پنهان کیفتان قرار دهید.

- از کیف‌های کمری یا کیف‌های زیپ‌دار برای حمل پول استفاده کنید.

- تمام پول خود را در یک جیب یا یک قسمت از کیف دستی قرار ندهید.

- در صورت به همراه داشتن کارت عابر بانک، از نوشتن رمز درکنار آن خودداری کنید؛ از نگهداری رمز کارت در محلی نزدیک به آن در کیف یا جیب خود و حتی در گوشی موبایلتان با اسم مشخص خودداری کنید.

- هنگام سوار شدن به اتوبوس و مینی‌بوس، بلیت، کارت یا پول خود را از قبل آماده کنید تا مجبور به خارج کردن محتویات جیب خود در میان ازدحام جمعیت نشوید.

- در معابر و وسایط نقلیه عمومی، کیفتان را طوری در کنار خود نگه دارید که کاملاً در معرض دیدتان قرار داشته باشد.

- چنانچه احساس می‌کنید افرادی به صورت غیرعادی نزدیک به شما نشسته یا ایستاده‌اند، یا شما را هل می‌دهند یا تنه می‌زنند، هوشیارتر باشید و بیشتر مراقب کیف و محتویات جیبتان باشید.

- در محل‌های شلوغ، به جای گرفتن بند کیف، آن را طوری در دست بگیرید که کسی نتواند بدون اینکه متوجه شوید، از درون آن چیزی بردارد.

- در اماکن مذهبی بهتر است خانم‌ها کیف خود را زیر چادر نگه دارند.

- در هنگام سفر، اگر کیف محتوی پول یا مدارک خود را به گردنتان آویخته‌اید، مراقب باشید؛ زیرا ممکن است سارقان آن را از گردنتان بربایند.

- برای خرید، سعی کنید از حمل پول نقد خودداری کنید و حتی‌الامکان از کارت‌های عابر بانک استفاده کنید.

- در خودروهای مسافربر مراقب جیب و کیف خود باشید؛ ممکن است سارقان با پیش کشیدن یک بحث یا به بهانه بستن دری که خوب بسته نمی‌شود، حواس شما را پرت کنند و جیبتان را بزنند.

- زمانی که از بانک یا سایر مراکز مالی پول زیادی دریافت می‌کنید، موارد ایمنی را رعایت کنید.

- حتی‌الامکان سعی کنید از وسایط نقلیه شلوغ، مانند اتوبوس استفاده نکنید.

- پول خود را در انظار عمومی نشمارید.

- تا حد امکان پول خود را در قسمتی از کیف یا درون جیبی قرار دهید که سارقان نتوانند به راحتی به آن دسترسی پیدا کنند.

- در دعواها و درگیری‌ها، مواظب کیف و جیب‌های خود باشید.

- مراقب افراد ناشناسی که به بهانه پرسیدن آدرس یا هر سؤال دیگری، یا هشدار درباره کثیف شدن لباستان به شما نزدیک می‌شوند، باشید.

- ممکن است این افراد قصد سرگرم کردن شما را داشته باشند تا محتویات کیف یا جیب شما را به سرقت ببرند.

در صورت وقوع چه باید بکنید؟

- چنانچه در خودروی مسافربر متوجه دزدی از کیف یا جیب خود شدید، شتابزده برخورد نکنید. مشخصات خودرو و سرنشینان آن را به خاطر بسپارید و در محل مناسبی از دیگران کمک بگیرید.

- به محض اینکه مطلع شدید چیزی از کیف یا جیب شما به سرقت رفته است، با پلیس 110 تماس بگیرید.

- حتی اگر اموال دزدیده شده از نظر شما دارای ارزش مادی زیادی نیستند نیز پلیس را در جریان قرار دهید تا از بروز چنین اتفاقاتی در آینده جلوگیری شود.

- چنانچه سارقان را در محل دستگیر کردید، تحت تاثیر گریه و یا التماس سارقان قرار نگیرید و آنها را به پلیس تحویل دهید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha