محققان بیماریهای مغز و اعصاب و جراحان قلب در دانشگاه جانزهاپکینز پس از مطالعه بیمارانی که تحت عمل جراحی بای پس قلب قرار گرفته بودند، دریافتند ضعف طولانی مدت حافظه و مشکلات شناختی این بیماران پس از عمل جراحی به علت خود بیماری قلبی است و به قرار گرفتن تحت دستگاه قلب و ریه ارتباطی ندارد.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، به گفته دانشمندان، دستگاه قلب و ریه مصنوعی مسئول بروز مشکلات حافظه و شناخت طولانی مدت پس از عمل نیست و این خود قلب است که باعث بروز چنین حالاتی میشود.
به نقل از سایت Science Daily متخصصان مغز و اعصاب شرکت کننده در این پژوهش خاطرنشان میکنند که باید تحقیقات بیشتری درباره اثرات طولانی مدت بیماریهای قلبی عروقی بر مغز و شبکه پیچیده رگهای خونی مغز انجام گیرد.
این تحقیق نشان داد که بین صدمات مغزی گروهی 75 نفره از بیماران بای پس شده و گروه 99 نفرهای که رگهای قلبیشان با دارو و استنت باز نگه داشته شده بود، تفاوتی وجود نداشت.
یک گروه نیز گروه کنترل بودند که به بیماری قلبی مبتلا نبودند. در طی 6 سال پیگیری این تحقیق همه بیماران قلبی در مقایسه با گروه کنترل به طور مشخص دچار افت توان شناختی شدند و میزان این صدمات در بیماران بای پس شده و بیمارانی که از دارو استفاده میکردند و جراحی نشده بودند تفاوتی وجود نداشت.
نتایج این تحقیق در نشریه سالانه جراحی توراکس به چاپ رسیده است.
انتهای پیام
نظرات