• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۳۹۳ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 93043117798
  • خبرنگار : 71432

دستاورد جدید پزشکان برای مقابله با ویروس نهفته ایدز

دستاورد جدید پزشکان برای مقابله با ویروس نهفته ایدز

پزشکان آزمایش‌های جدید خود توانسته‌اند گام مهمی در جهت درمان ایدز با خارج کردن ویروس این بیماری از حالت نهفته بردارند.

پزشکان آزمایش‌های جدید خود توانسته‌اند گام مهمی در جهت درمان ایدز با خارج کردن ویروس این بیماری از حالت نهفته بردارند.

به گزارش سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، HIV می‌تواند بخشی از ساختار DNA فرد شود و برای چند دهه به صورت نهفته در بدن بماند و به همین دلیل درمان آن همچنان غیرممکن شده است. تحقیقات اولیه روی شش بیمار که نتایج آن در کنفرانس بین‌المللی ایدز گزارش شد نشان می‌دهد انجام شیمی‌درمانی با دوز پایین می‌تواند این ویروس را از حالت نهفتگی خارج سازد. کارشناسان معتقدند این بررسی شروعی امیدوارکننده در زمینه مقابله موثرتر با ایدز است و احتمال پایینی وجود دارد مصرف دارو به تنهایی در درمان HIV موثر باشد.

داروهای ضدویروسی می‌توانند حجم HIV را تا سطح غیرقابل تشخیصی در جریان خون پایین آورند به این مفهوم که افراد مبتلا به HIV مثبت می‌توانند طول عمر نزدیک به وضعیت طبیعی داشته باشند. هرچند مشکلی وجود دارد مبنی بر این که HIV می‌تواند DNA خود را ادغام کند که این قابلیت موجب می‌شود از دسترس داروهای مصرفی و سیستم ایمنی در امان بمانند. این وضعیت به عنوان منبع HIV شناخته می‌شود. زمانی که درمان دارویی متوقف می‌شود این ویروس از منبع و محل انباشت خارج شده و دوباره حمله به سیستم ایمنی بدن را آغاز می‌کند. متخصصان بین‌المللی در نظر دارند تا بتوانند این ویروس را از این وضعیت خارج کنند.

در بررسی که در دانشگاه «آرهائوس» انجام گرفت، متخصصان به مصرف نوعی داروی شیمی‌درمانی موسوم به «رومیدپسین» روی شش بیمار مبتلا به HIV که سطح پیشرفت بیماری‌شان قابل شناسایی نبود، روی آوردند. هر یک از این بیماران میزان محدودی از این نوع داروی شیمی درمانی را برای یک تا سه هفته دریافت کردند. این متخصصان دریافتند طی این مدت، میزان قابل توجهی از این ویروس در خون پنج بیمار مشاهده شد.

دکتر «اوله سوگارد»، یکی از این متخصصان گفت: هر قدمی که به سمت جلو پیش می‌رویم حائز اهمیت است هرچند در مورد موثر بودن این روش هنوز قطعیتی وجود ندارد.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری بی‌بی‌سی، این پزشک همچنین افزود: در بررسی خود نشان دادیم می‌توان این ویروس را از سلول‌ها خارج کرد و گام بعدی از بین بردن آنهاست. هرچند استفاده از روش شیمی درمانی با عوارض جانبی همچون خستگی همراه خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha