• سه‌شنبه / ۱۸ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۳:۳۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 93061811052
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

معاون وزیر نیرو مطرح کرد

راهکارهایی برای رفع بحران آب در کشور

راهکارهایی برای رفع بحران آب در کشور

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو گفت: بحران مدیریت آب، چالش اصلی کشور ایران است.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو گفت: بحران مدیریت آب، چالش اصلی کشور ایران است.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه چهارمحال و بختیاری- علیرضا دائمی در دومین همایش ملی«بحران آب» که به میزبانی چهارمحال و بختیاری و در دانشگاه شهرکرد در حال برگزاری است، با طرح این سوال که آیا ما بحران آب داریم یا بحران مدیرت آب، افزود: بحران مدیریت آب چالش اصلی جامعه امروز و کشور ایران است.

وی بحران مدیریت آب را معضلی جهانی دانست و با اشاره به نگرانی‌ها از کمبود آب و قحطی، اظهارکرد: تاریخ کشور با کم آبی عجین بوده است اما با توجه به اینکه همه چیز در حال تغییر است ما نیز باید خود را با این شرایط سازگار کنیم.

به گفته وی، با توجه به تغییر اقلیم و کاهش بارندگی، پایش و سازگاری در اولویت قرار دارد در همین راستا باید به مدیریت بحران توجه ویژه شود.

دائمی خاطرنشان کرد: تولیدات کشاورزی ما با توجه به میزان مصرف آب، 1.1 کیلوگرم از هر متر مکعب است در حالی که در دنیا 2.7 کیلوگرم است؛ همچنین 92 درصد از منابع آب ما در کشاورزی صرف می‌شود این در حالی است که در دنیا این میزان 70 درصد است بر همین اساس باید با تغییر الگوی مصرف در راستای افزایش بهره‌وری از آب گام برداشت.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو کاهش منابع آب زیرزمینی را یادآور شد و گفت: در گذشته از پتانسیل آب زیر زمینی بیش از ظرفیت استفاده نمی‌شد اما اکنون روز به روز میزان مصرف از حالت تعادل خارج می‎شود.

وی افزود: سهولت استفاده از آب زیرزمینی و افزایش برداشت به خصوص در بخش کشاورزی یک موضوع فرابخشی است که نیاز به اهتمام ملی دارد.

دائمی با بیان اینکه کل کشور با بحران آب مواجه است، تصریح کرد: جایی در کشور وجود ندارد که ادعا کنیم بحران آب وجود ندارد، اما آنچه اکنون اهمیت دارد مدیریت مطلوب و ارائه راهکارهای مناسب در برنامه ریزی کشور است.

وی با بیان اینکه در زمینه تامین آب شرب مشکلات فراوان وجود دارد، اظهارکرد: درچهارمحال و بختیاری با وجود اینکه یک استان آبخیز است بیش از 200 روستا با تانکر آبرسانی می‎شود؛ همچنین در کهکیلویه و بویر احمد 600 روستا و در استان‎های خشک نیز 5 تا 6 هزار روستا با تانکر آبرسانی می‏‌شوند.

دائمی به اشاره به اینکه کیفیت آب نیز باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: در چهارمحال و بختیاری بخش‌هایی از شاخه‎های کارون به دلیل آلودگی،از لحاظ کیفی قابل استفاده نیست که همه تلاش ما ارائه راهکار برای حل این مشکلات است.

وی در پایان به ارائه راهکارهایی در راستای رفع بحران آب در کشور پرداخت و آمایش سرزمین را از مهم‌ترین راهکارها برای رفع بسیاری از اختلافات استانی در زمینه آب دانست.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو با اشاره به اهتمام دولت جدید در زمینه آمایش سرزمین، اظهارکرد: استفاده غیر پایدار و غلط از زمین و آب، ضرورت حرکت به سمت آمایش سرزمین را مطرح می‌کند؛ در همین راستا راهبردهایی با 18 محور مدبرانه برای آمایش سرزمینی تعیین شده است.

به گفته وی، ما شعار خوب را نتوانسته‎ایم به حیطه عمل در بیاوریم به طوری که سالها زاینده رود با خشکی مواجه و از سال 79 زنگ خطر در این استان به صدا در آمده است اما یکپارچگی و اهتمام برای رفع مشکل ایجاد نشد که می‏طلبد اکنون با جدیت در راستای رفع این مشکل اقدام شود.

دائمی همچنین خاطرنشان کرد: مدیریت وزارت نیرو در برنامه ریزی، آماده شنیدن نقد و پیشنهادات در زمینه بحران مدیریت آب است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha