مدیرعامل مؤسسه دوستداران و حافظان طبیعت ساوه و زرندیه از کشتن بیرحمانه یک کفتار در ارتفاعات سد الغدیر ساوه خبر داد.
مهدی فرقانیپور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی افزود: چند روز «مجید شابداغی» یکی از دوستداران و حافظان محیط زیست هنگام کوهنوردی در ارتفاعات پشت سد ساوه متوجه لاشه یک قلاده کفتار میشود که بصورت بیرحمانهای کشته شده است.
وی بیان کرد: کفتار راهراه تنها عضو خانواده کفتارسانان در ایران است که جز در ناحیه خزری، در دیگر نقاط کشورمان میزیسته، ولی اکنون در بسیاری از مناطق منقرض شده و دردناکتر اینکه گونه نادر در ارتفاعات سد ساوه وجود داشته اما بیرحمانه کشته شده است.
وی اضافه کرد: کشتن این پستاندار نادر و در خطر انقراض شاید گویای بسیاری حرفها باشد اما، باید بدانیم که این گوشتخوار استثنایی، به رغم حضور در رأس هرم غذایی، به جهت آنکه لاشهخواری میکند، در پاکسازی طبیعت نقش کارسازی داشته و مانع شیوع بیماریهای مسری میشود، درخواهیم یافت که حذف این گونه، به جز انقراض یک گونه میتواند توازن و تعادل اکولوژیکی اکوسیستم را نیز برهم بزند.
وی تصریح کرد: به عبارت بهتر دیدن این گونه در هر منطقه میتواند نوید آیندهای روشن برای همه گونههای جانوری موجود در آن منطقه باشد.
وی گفت: کسی نمیداند این اعتقاد از کجا آمده و چرا گفته میشود عضوی از بدن کفتار ماده، میتواند زندگی را گرم کند و یا خوشبختی را برای دارندهی آن به ارمغان بیاورد، اما از هر کجا که آمده، سایه شوم خرافات را بر سر کفتار ماده انداخته است.
وی بیان کرد: در برخی مناطق برخی افراد طرفدار این خرافه هستند و هرسال تعداد زیادی از این جانور نگونبخت ماده برای گرم کردن زندگی و استفاده در طلسم و جادو و... کشته میشود.
فرقانیپور افزود: متأسفانه کشتار این حیوان در مناطقی از کشورمان به اندازهای است که حیات این گونه را در معرض خطر قرار دهد. با مطالعه و پیگیری اخبار حیات وحش و سایتهای دوستداران حیوانات، ﮔﺰﺍﺭﺵﻫﺎﯼ ﻣﺘﻌﺪﺩﯼ ﻣﺒﻨﯽ ﺑﺮ ﺗﻠﻔﺎﺕ ﺗﻌﻤﺪﯼ ﮐﻔﺘﺎﺭ دیده میشود، هرچند ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺧﺎﻃﯽ ﭘﺲﺍﺯ ﮐﺸﺘﻦ ﺣﯿﻮﺍﻥ ﻭ ﺟﺪﺍﮐﺮﺩﻥ ﺑﺨﺶﻫﺎﯾﯽ ﺍﺯ ﭘﻮﺳﺖ، ﻻﺷﻪ ﺭﺍ ﺩﺍﺧﻞ ﭼﺎﻩﻫﺎﯼ ﻣﺘﺮﻭﮐﻪ ﻣﯽﺍﻧﺪﺍﺯند یا دفن میکنند تا آثار بجا نماند.
وی گفت: سایتهایی که از راه خرافه درآمد دارند، در این زمینه کم نیستند، بازارگرمی و بازار یابی لازم را انجام میدهند. کافی است سری به این سایتها بزنیم تا سایه این خرافات شوم را بر سر حیات وحش ببینیم.
وی با بیان اینکه اعتقاد برخی مردم به جادوی حیوانات، بلای جان گونههای حیات وحش شده است اضافه کرد: خرافات و باورهای نادرست، گونههایی از حیات وحش کشور را در معرض خطر قرار داده و در مواردی برچسبهای همچون، شومی و بدقدمی باعث آزار و اذیت پرندگانی مانند جغد میشود.
این فعال محیط زیست خاطرنشان کرد: قدرت خرافات و سودآوری آن در میان مردم به یک نگرانی بزرگ برای محیط زیست و حامیان حقوق حیوانات تبدیل شده است.
وی افزود: لازم است با کمک گرفتن از باورهای دینی و انسانی برای آگاهی مردم نسبت به حقوق حیوانات و دروغ بودن آثار جادویی آنها قدمی برداریم.
انتهای پیام
نظرات