• یکشنبه / ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ / ۰۶:۴۴
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 94051809964
  • منبع : فضای مجازی

عبور تراکتور از میان یک جاذبه تاریخی کشور

عبور تراکتور از میان یک جاذبه تاریخی کشور

در میان هزاران جاذبه طبیعی و تاریخی استان مازندران، به جرأت می‌توان گفت اکثر جاذبه‌های آن در حال نابودی است و هیچ متولی و مسئولی وجود ندارد که پیگیر مسأله باشد.

در میان هزاران جاذبه طبیعی و تاریخی استان مازندران، به جرأت می‌توان گفت اکثر جاذبه‌های آن در حال نابودی است و هیچ متولی و مسئولی وجود ندارد که پیگیر مسأله باشد.

به گزارش ایسنا، روزنامه قانون ادامه داد: چشمه‌ باداب سورت یکی از این آثار است که به‌دلیل بی‌توجهی به آن در حال نابودی است؛ چشمه‌ای که تنها سه نمونه آن در دنیا وجود دارد، آن دو نمونه در حال حاضر در بهترین شرایط نگهداری قرار دارند اما نمونه‌ای که در مازندران ایران واقع شده هیچ‌گونه حفاظتی بر روی آن انجام نشده است. تنها راه دسترسی به آن خاکی و صعب‌العبور است که همین مسأله باعث شده گردشگران با خودرو و حتی تراکتور به داخل چشمه تردد کنند؛ همچنین گردشگران نیز بدون توجه به اصول و مقررات به راحتی با کفش به داخل چشمه می‌روند. این در حالی است که به دلیل شرایط و موقعیت خاص این چشمه نباید به آن وارد شد.

مازندران با وجود پتانسیل‌های خدادادی مانند دریا و جنگل نتوانسته به آنچه شایسته مردم این استان است، برسد. آنچه امروزه مازندرانی‌ها به تماشا نشسته‌اند، نابودی جنگل و دریا و افزایش نرخ بیکاری در نبود مدیریت است.

گردشگری، صنعتی که در ایران نادیده گرفته شده

امروزه گردشگری دومین صنعت دنیا با گردش مالی 1200 میلیارد دلار بعد از صنعت نفت است؛ صنعتی که تاکنون در ایران نادیده گرفته شده است. به‌گفته بسیاری از کارشناسان گردشگری، ما در کشور بسیاری از فرصت‌ها را در طول سه دهه بعد از انقلاب در این بخش از دست داده‌ایم و این نشانه بی‌توجهی مسئولان است و در طول دولت‌های نهم و دهم بیشترین فرصت از صنعت گردشگری گرفته شد.

مازندران نیز مانند دیگر استان‌های کشور از این قضیه مستثنا نیست و شاید بتوان گفت پیشتاز نیز بوده است؛ چراکه وجود دریا، جنگل و اماکن تاریخی جاذبه‌های این استان را صدچندان و آن را به یکی از بی‌نظیرترین مناطق در کشور تبدیل کرده است. می‌توان گفت استان مازندران و گیلان به‌تنهایی 50 درصد ظرفیت گردشگری را دارند.

تخریب آثار باستانی و جاذبه‌های طبیعی مازندران

نماینده مردم ساری و میانرود در مجلس نیز درباره مشکلات حوزه گردشگری مازندران به «قانون» گفت: مازندران در بخش گردشگری بسیار مهجور مانده است. با وجود طبیعت بکر، دریا و آثار باستانی، شاید بتوان گفت به‌دلیل وجود همین فراوانی جاذبه‌های طبیعی و آثار باستانی در حق بسیاری از این آثار اجحاف شده است. در میان هزاران جاذبه طبیعی و غیرطبیعی استان مازندران، به جرأت می‌توان گفت اکثر جاذبه‌های آن در حال نابودی است و هیچ متولی و مسئولی وجود ندارد که پیگیر مسأله باشد.

گوهرتپه به حال خود رها شده

در چند کیلومتری آشوراده، شهر پنج هزار ساله گوهرتپه در حال نابودی است. به‌عنوان مثال در چند کیلومتری آشوراده‌ای که ایجاد مجتمع‌های گردشگری آن بحث و حاشیه‌های فراوانی به‌دنبال داشت، منطقه شگفت‌انگیز گردشگری گوهرتپه با بقایای تمدنی کهن که یک شهر پنج هزار ساله در درون آن مدفون است، وجود دارد. این تپه در حال حاضر به حال خود رها شده، مشابه این تپه در شیراز و همدان وجود دارد که سازمان میراث فرهنگی از آن محافظت می‌کند.

چشمه‌های باداب سورت در حال نابودی است

محمد دامادی افزود: به گفته کارشناسان تنها سه چشمه ژئوپارک در دنیا وجود دارد که یکی از آنها در ایران به‌نام چشمه‌ باداب سورت است. برای رفتن به این چشمه تنها یک جاده خاکی ناهموار وجود دارد که باید پیاده به آنجا رفت. متاسفانه مسئولان هیچ اقدامی برای حفاظت از این چشمه انجام نمی‌دهند. به دلیل خاکی و صعب‌العبور بودن جاده بارها شاهد تردد گردشگران با تراکتور در درون این چشمه بوده‌ایم و گردشگران نیز بدون توجه به اصول و مقررات به راحتی با کفش به داخل چشمه می‌روند. این در حالی است که به دلیل شرایط و موقعیت خاص این چشمه نباید به آن وارد شد.

چرا مردم به مسائل مازندران حساس نیستند

او گفت: حال پرسش این است، آیا سی‌وسه پل اصفهان و تخت‌جمشید شیراز و چندین آثار باستانی و طبیعی دیگر تنها مال ساکنان شهرشان است؟ آیا همه مردم ایران نسبت به مسائل آنها حساسیت ندارند؟ چرا نباید چنین نگاهی به محیط‌زیست و میراث فرهنگی مازندران وجود داشته باشد؟ باید به مازندران به‌عنوان منابع ملی نگاه کنیم. مازندران برای ساکنانش بیشتر شبیه به ملک اجاره‌ای برای دیگر مردم ایران است، به‌همین دلیل نیازمند بودجه و برنامه‌ریزی ملی است. اگر بخواهیم اقتصاد بدون وابستگی به نفت را توسعه دهیم، مازندران می‌تواند پایلوت این طرح باشد.

مازندران فاقد زیرساخت گردشگری

همچنین علی‌ آقازاده، مدیرعامل پیشین سازمان ایرانگردی و جهانگردی در گفت‌وگو با قانون با اشاره به‌نبود نقشه راه در حوزه گردشگری مازندران گفت: متاسفانه به‌دلیل کم‌توجهی مسئولان استان با وجود اینکه مازندران را می‌توان قطب گردشگری کشور و خاورمیانه دانست، هیچ‌گونه سرمایه‌گذاری پایداری در حوزه گردشگری انجام نشده است. حتی می‌توان گفت مازندران فاقد زیرساخت‌های گردشگری است و آنچه امروزه مسئولان آن را به‌عنوان زیرساخت گردشگری می‌دانند، بسیار ضعیف و به‌دلیل اقلیم آن به‌وجود آمده نه در چارچوب اصول مدرن صنعت توریسم و با نگاه به اهداف توریسم نبوده است.

آقازاده ادامه می‌دهد: مردم این استان نیز همپای مسئولان استان در این بی‌توجهی نقش داشته‌اند، چراکه آنها با ساخت‌وساز و تغییر کاربری‌های غیرمجاز باعث نابودی جنگل‌ها و زمین‌های کشاورزی شدند و همچنین مردم نقش بسیار مهمی در سالم نگه داشتن طبیعت دارند.

توسعه صنایع اشتباه محض است

او با اشاره به ضرورت برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری عنوان کرد: دید مسئولان استان تاکنون اشتباه بوده و به‌جای ایجاد و توسعه صنعت گردشگری که متناسب با اکوسیستم این منطقه است به توسعه صنایع آلاینده پرداخته‌اند. اگر در این استان برای صنعت گردشگری برنامه‌ریزی نشود، ما نمی‌توانیم به محیط‌زیست و اشتغال‌زایی کمک کنیم. توسعه صنایعی مانند فولاد، خودروسازی و دیگر صنایع آلاینده یک اشتباه محض است. ضربه‌های هولناکی به محیط‌زیست با توسعه صنایع می‌زنیم. اگر این هزینه را برای توسعه صنعت گردشگری داشته باشیم می‌توانیم درآمد پایدار، اشتغال و توسعه در کنار محیط‌زیست سالم داشته باشیم.

آقازاده یادآور شد: آب‌های ارزشمند استان آلوده شده و این اتفاق باعث نابودی جنگل‌ها شده است. مازندران به‌عنوان چشم و چراغ محیط‌زیست و طبیعت کشور در حال نابودی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۵-۱۹ ۰۰:۳۷

روزي که بيماري فرهنگي مقايسه کردن و تخريب سايرين به جهت رشد خود را ترک کنيم و انرژي خود را بر روي مسايل مربوط به حيطه خود بگذاريم خيلي از مشکلات حل مي شود ولي با شعار دادن چيزي درست نمي شود