احمد مسجدجامعی در ادامه برنامه «کشف تهران»، امروز به منطقه 2 شهرداری تهران رفت و از نزدیک در جریان رویدادهای فرهنگی و تاریخی در این منطقه قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مسجدجامعی در ابتدای برنامه تهران گردی این هفته خود با حضور در خانه "ابراهیم حسینجانی" پژوهشگر فرهنگی برتر با وی دیدار کرد.
این ادیب پژوهشگر با بیان اینکه سعی دارد موزه فرشی راه اندازی کند، گفت: به پیشنهاد میرجلال الدین کزازی، سرای فرزانگان ایران در خانه من هر ماه تشکیل جلسه میدهد و در خصوص مسائل فرهنگی روز با اساتید برجسته به بحث و تبادل نظر میپردازیم.
وی با بیان اینکه در حوزه تاریخ و ادبیات تا کنون در سرای فرزانگان مراسمهای بزرگداشت بسیاری برگزار کرده است افزود: تا کنون مراسم بزرگداشت ایرج افشار، دکتر فضل الله رضا باستانی پاریزی، احسان نراقی و ... برگزار شده است.
همچنین دکتر کارگر، رئیس موزههای ملی کشور با بیان اینکه حسین جانی در هر سفرش به کشورهای خارجی هر فرشی که نشان از فرهنگ و هنر ایرانی بوده را خریداری کرده گفت: تا دو ماه آینده بزرگترین موزه فرش ایران توسط حسینجانی ساخته خواهد شد و کلنگ آن زده میشود و به عنوان موزه فرش شهدای ایران مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
به گزارش ایسنا، مسجدجامعی در ادامه به امام زاده عینعلی و زینعلی مراجعه و ضمن زیارت قبور این امامزادگان با تولیت آن به گفت و گو نشست، به گونهای که یکی از مداحان این امامزاده در تشریح جزئیات زندگی این امامزادگان گفت: عینعلی و زینعلی دو کودک هشت و 11 ساله هستند که از نوادگان امام سجاد (ع) به شمار میآیند و به دلیل اهمیت این دو امامزاده بین مردم روزانه شاهد استقبال بی نظیر مردم پایتخت از این امامزاده هستیم به گونهای که در ایام محرم در یک روز بیش از 12 هزار زائر به این امامزاده آمدند.
دره فرحزاد باید به پارک ارگانیک ایرانی بدل شود
مسجدجامعی در ادامه با حضور در دره فرحزاد با بیان اینکه باید درختان و بافت این منطقه حفظ شود گفت: دره فرحزاد باید به پارک ارگانیک ایرانی بدل شود و به مانند بوستان نهج البلاغه نباید باشد و درختانش باید حفظ شوند.
وی با بیان بلندمرتبه سازی در همه جای تهران است گفت: قنات 200 ساله و درخت 500 ساله دیگر در تهران نیست و باید درختان این دره حفظ شوند.
مسجدجامعی در ادامه با حضور در منزل محمدندایی کدخدای دره پونک با وی دیدار کرد.
ندایی که تنهاترین کدخدای منطقه تهران محسوب میشود از سن 24 سالگی به دلیل داشتن سواد بعنوان کدخدای این ده انتخاب شد که با گسترش شهرنشینی همچنان به عنوان کدخدای محل از سوی اهالی شناخته میشود.
ندایی با بیان اینکه در دورانی که محله پونک جز املاک بهاءالدوله بوده کدخدا شده است، درمورد علت نامگذاری پونک گفت: در این منطقه گیاه پونه بسیاری رشد میکرده و به همین دلیل به پونک معروف شده است.
اهدای میلهای زورخانهای به مسجدجامعی
به گزارش ایسنا در ادامه تهرانگردی، مسجدجامعی با حضور در زورخانه شهدای محله فرحزاد با بیان اینکه بیشترین تعداد شهدای ورزشکار از قشر ورزشکاران باستانی بوده است، گفت: ورزشکاران باستانی از جمله زورخانهای با روح و جان ایران پیوند خوردهاند.
وی با بیان اینکه در ورزش زورخانهای افراد با یاد و نام امام علی (ع) و امام حسین (ع) و همچنین نکوداشت خاک وطن فعالیت میکنند، گفت: در ورزش زورخانهای از امام علی (ع) امام حسین (ع) و تشیع، بیشترین نام برده میشود و بر همین اساس ورزشکاران شهید بیشتری از این رشته تقدیم انقلاب شدند.
وی در ادامه افزود: ورزش زورخانهای بیشترین ارتباط با تشیع و روح انسانی دارد.
در ادامه ورزشکاران زورخانه شهدای فرحزاد نیز به رسم یادبود میلهای زورخانهای را به احمد مسجدجامعی تقدیم کردند.
تیم تهرانگردی در ادامه با حضور در مرکز فرهنگی رویش، از نقاشی کودکان کار بازدید و ضمن حضور با مسئولان جمعیت «تولدی دوباره» در جریان طرح «موبایل سنتر» این جمعیت قرار گرفت.
براساس این طرح، معتادان ضمن تماس با شماره تلفنی از اعضای این جمعیت میخواهند که با حضور در پاتوقهای پرخطر، بستههای بهداشتی برای جلوگیری از ابتلای آنها به ایدز، هپاتیت، سل و ... ارائه کنند.
حمام 300 ساله فرحزاد در انتظار یاری مسئولان
در ادامه برنامه کشف تهران این هفته، احمد مسجدجامعی با حضور در حمام فرحزاد از نزدیک در جریان روند تخریب این حمام قرار گرفت، به گونهای که اهالی خطاب به مسجدجامعی عنوان کردند که این حمام 300 سال قدمت دارند و تا دهه 80 نیز فعالیت میکرد اما از آن به بعد روند تخریبش آغاز شده و اگر مسئولان به آن رسیدگی نکنند طی دو سال آتی به تلی از خاک بدل خواهد شد.
مسجدجامعی نیز با بیان اینکه باید حمام به سوددهی برسد، گفت: میتوان با حفظ بافت حمام ، این حمام را به سفره خانه بدل کرد.
همچنین در ادامه مسجدجامعی با حضور در مسجد اعظم فرحزاد میهمان آنان شد و با حضور در آشپزخانه این حسینیه در جریان روند پخت نذری آنها قرار گرفت و گفت: بر اساس اطلاعات مسئولان این حسینیه روزانه هشت هزار غذا در دو نوبت ظهر و شب به مدت 40 روز در این حسینیه میپزند و میان عزاداران حسینی توزیع میکنند.
انتهای پیام
نظرات