به گزارش ایسنا، حجتالاسلام و المسلمین حمید احمدی در گردهمایی مسئولان کمیتههای فرهنگی و آموزشی اربعین استانها با اشاره به تلاش تمام دستگاهها به منظور برگزاری هرچه بهتر مراسم اربعین سال گذشته، اظهار کرد: خوشبختانه مراسم اربعین سال گذشته رضایت آیت الله سیستانی را به همراه داشت.
وی با بیان اینکه مردمی بودن مراسم اربعین و مشارکتجویی مهمترین اصل حاکم بر برنامهریزیهای فرهنگی و آموزشی کمیته است، ادامه داد: در این مراسم باید همواره در نظر داشت که میزبانی تمام زائران توسط دولت و مردم عراق صورت میگیرد همچنین باید از برجسته کردن نمادهای ایران در عراق جلوگیری شود. مقام معظم رهبری همواره بر این مساله تاکید داشتهاند که نباید احساس میزبانی از مردم عراق در طول این مراسم گرفته شود. همان طور که در سال گذشته نیز میزبان، مردم عراق بودند امسال نیز مراسم به همین ترتیب برگزار خواهد شد. ایران سال گذشته تنها موفق به پوشش تغذیه کمتر از 50 درصد از زائران ایرانی در طول مراسم شد. باید شهرداریها، استانداریها و سایر دستگاههای مرتبط برای برگزاری این مراسم کمک کنند.
مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین کشور در خصوص سایر اصول حاکم بر برنامهریزیهای فرهنگی و آموزشی برای برگزاری اربعین افزود: حفظ وحدت مسلمانان در مراسم اربعین, ممانعت از تبلیغ سازمانها و نهادهای دولتی در ارایه خدمات به زائران از جمله این اصول به شمار میرود.
احمدی با تاکید بر اینکه در طول برگزاری مراسم باشکوه اربعین باید سنتهای مردم عراق حفظ شوند، خاطرنشان کرد: باید از ایرانیزه کردن این مراسم اجتناب شود که این مهم نیاز به آموزش دارد. علاوه بر این باید در راستای تقویت مرجعیت دینی در عراق تلاش شود. نباید اقدامات ما در طول برگزاری این مراسم موجب تضعیف این جایگاه در عراق شود.
وی با تاکید بر اینکه باید حاکمیت عراق را به رسمیت شناخت، اظهار کرد: این نکته باید همواره مورد توجه باشد که ما تنها برای زائران ایرانی کار نمیکنیم. حاکمیت عراق باید مورد احترام قرار گیرد. تنها در صورتی که تقاضایی از طرف این کشور صورت بگیرد ما با مدیریت خودشان به آنها کمک خواهیم کرد.
مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین کشور در خصوص سیاستهای فرهنگی و آموزشی این کمیته عنوان کرد: تعیین اهداف و پیام حقیقی قیام عاشورا، تقویت رویکرد مردمی بودن، استفاده از فرصت اربعین به منظور تقریب مذاهب و تقویت جهان اسلام با توجه به پتانسیل وجود نخبگان اهل تشیع و تسنن و تقویت سازمانهای مردم نهاد، هیاتها و .. در راستای شرکت فعال از جمله سیاستهای فرهنگی و آموزشی کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین کشور هستند.
احمدی با اشاره به اینکه تشکیل ستادهای استانی در سال گذشته صورت گرفت، یادآور شد: متاسفانه این تشکیل دیرهنگام بود. احتمالا در سال جاری علاوه بر سه مرز گذشته مرز چهارم نیز بازگشایی خواهد شد تا از بار ترافیکی مرز مهران کاسته شود.
وی تصریح کرد: کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین در ایران از اتاق فکر، شوراها، کارگروهها، حوزهها و دبیرخانه تشکیل شده است که از این میان شوراها و حوزهها فعالیت ثابت داشته و کارگروهها به صورت موسمی شکل میگیرند. این کمیته دارای پنج شورای برنامهریزی ، هماهنگی، راهبردی فعالیتهای قرآنی، راهبردی فعالیتهای جوانان و راهبردی فعالیتهای بانوان است همچنین شامل حوزههایی از جمله بینالملل، ارتباطات، امور کودک و نوجوان، فضای مجازی خبر و رسانه، امور راویان، مالی و پشتیبانی، جشنواره و سوگواره و ... میشود. علاوه بر این کارگروههایی تحت عنوان مراسم، راویان، ایده و نظر، اعزام مبلغ، تولید محتوا، نظارت و ارزیابی، نشریات و ... در زمان لازم تشکیل شده یا خواهد شد.
مسئول کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین کشور در خصوص مسائل فرهنگی خاطرنشان کرد: تاکنون کارهای فرهنگی از جمله تهیه بروشور، نشریه، نصب بنر انجام شده است اما خلاءهایی در مسائلی از جمله اهمیت به نماز و موضوع محرم و نامحرم در ایام منتهی به اربعین مشاهده میشود که باید در این زمینه فعالیت بیشتری صورت بگیرد. در حال حاضر هفتهنامهای تا آخر ماه صفر هر هفته منتشر میشود که با نزدیک به اربعین این تعداد افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام
نظرات