• یکشنبه / ۷ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 95060104176
  • خبرنگار : 71541

با حضور معاون اول رییس جمهوری

شبکه ملی اطلاعات رونمایی شد

شبکه ملی اطلاعات رونمایی شد

فاز نخست شبکه ملی اطلاعات صبح امروز رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، مراسم افتتاح فاز نخست شبکه ملی اطلاعات صبح امروز با حضور معاون اول رییس جمهور و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.

به گفته مسوولان یکی از اهداف راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات این است که کاربران ایرانی در سطح کشور بتوانند هر زمانی و هر مکانی و با هر نیازی به این شبکه دسترسی از ظرفیت‌های آن برای انجام خواست ارتباطی خود استفاده کنند و در این شبکه طبق تاکید وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هیچ محدودیت دسترسی برای کاربران بوجود نمی‌آید و آنها می‌توانند به تمام اطلاعات داخلی و خارجی که در گذشته دسترسی داشتند با کیفیت و سرعت بالا و البته تعرفه پایین دسترسی داشته باشند.

در ابتدای مراسم نصرالله جهانگرد به عنوان رییس سازمان فناوری اطلاعات طی سخنانی با گرامیداشت هفته دولت و مقام شهیدان رجایی و باهنر گزارشی از فعالیتهای وزارت ارتباطات و شرکتها و سازمانهای زیرمجموعه این وزارتخانه برای راه‌اندازی پروژه شبکه ملی اطلاعات ارایه و اظهار کرد: امروز  یکی از بزرگترین پروژه‌های استراتژیک ملت ایران به نام شبکه ملی اطلاعات راه اندازی می‌شود.

او ادامه داد: مجموعه مراحل طی شده در شروع برنامه شبکه ملی در قانون پنجم توسعه تعریف مصوب داشت و اواخر سال ۱۳۹۲ مصوبه به طور موجز مورد تصویب قرار گرفت تا دارای یک شبکه توانمند، کوشا، امن با قابلیت موبیلیتی در سراسر کشور داشته باشیم.

او ادامه داد: برنامه تدوین شده در اواخر سال ۱۳۹۴ به سمع و نظر نخبگان رسید و از آن زمان تا کنون یک ستاد هفتگی کار مربوط به اجرای این شبکه را دنبال میکند.

وی با تاکید بر فعالیتهای مربوط به زیرساخت ها و توانمندسازی شبکه ملی اطلاعات بیان کرد: بازنگری مقررات و قوانین برای ایجاد محیط اقتصادی و فعال،
فعالیت های مربوط به حفظ حریم شهروندان، فعالیتهای مربوط به خدمات محتوایی پایه و پیوست فرهنگی و فعالیت های مربوط به حوزه انتقال، شبکه های دسترسی از اقدامات انجام شده برای توانمندسازی این شبکه بود.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات با ابراز امیدواری نسبت به تحقق بستر استقرار شبکه، امنیت و افزایش محتوای بومی با راه اندازی فاز اول شبکه ملی اطلاعات افزود: فاز دوم این شبکه دهه فجر امسال و فاز سوم در روز مخابرات سال آینده راه اندازی میشود و مجموعه فعالیت هایمان منجر به یک موضوع مهم شده است.

جهانگرد درباره سهم ترافیک داخلی خاطرنشان کرد: سهم ترافیک مردم در شهریور ۹۲، ۹۰ درصد به خارج میرفت، الان سهم ترافیک داخل به بیش از ۴۰ درصد رسیده و امیدواریم در آینده سهم ترافیک داخلی بیشتر نیز بشود.

وی ادامه داد: در حال حاضر شاخص هزینه دسترسی در کشورهای پیشرفته سه درصد هزینه خانوار است که ما نیز آن را به صورت هدف قرار دادیم.

هک سنگین شبکه ایران، اختلال ملی ایجاد نکرد

جهانگرد همچنین با اشاره به مزایای جدا شدن سرورهای داخلی از خارجی اظهار کرد: حدود سه هفته قبل یک هک بسیار سنگین روی شبکه ایران انجام شد که منجر به اختلال در کل ارتباطات بین‌الملل ما شده بود که با این وجود سرورهایی که داخل کشور کار می‌کرد و مشتری شرکت‌هایی که سرویس می‌دادند اصلا متوجه این موضوع نشدند و بستر ارتباطی کاملا به آن‌ها سرویس داد و افراد معدودی بودند که در ارتباطات اینترنتی احساس محدودیت کردند، ولی در سطح ملی هیچ خللی نداشتیم.

وی با بیان اینکه بیش از ۶۷ درصد جرایم اینترنتی بانکی است، افزود: سیستم آنتی فیشینگ برای این جرایم در شبکه ملی اطلاعات نصب شده که با آنها برخورد شود و اقداماتی برای صیانت از حقوق مردم، صورت گیرد.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات با بیان اینکه همه موبایل ها و نقاط ثابت قابل پیگیری هستند، گفت: در حال حاضر در زمینه شناسایی کاربران در شبکه معین شده و هیچ نقطه ناشناخته‌ای وجود ندارد.

او با اشاره به تولید محتوای داخلی بیان کرد: وقتی ما کار را شروع کردیم حجم داده های فارسی در حدود ۰.۶ درصد بود و الان حدود ۱.۴ است و از دلایلش این است که بیش از ۳۰ میلیون گوشی هوشمند وجود دارد که می‌تواند داده‌ها را بگیرد و بفرستد. همچنین برای اینکه ترافیک داخل در کشور بهینه شود، اقداماتی با کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات انجام شده، هزینه پهن باند را کاهش دادیم و اقداماتی برای اقتصادی کردن کاهش هزینه دسترسی مردم، کاهش هزینه پهنای باند، ترابردپذیری و ... صورت گرفته است.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: تقویت زیرساخت های شبکه، بهبود کیفیت، مقررات جدید و مجموع اینها در نظام کنترل نمونه به اجرا گذاشته می‌شود.

جهانگرد با ذکر اقدامات انجام شده در راستای ستون فقرات شبکه ملی اطلاعات گفت: ۱۳ هزار کیلومتر فیبر اضافه شده و همچینن امکانات شبکه دسترسی را زیاد کردیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر ترافیک کشور در چهار نقطه با هم مبادله می‌شود و دیگر نیازی نیست به خارج برود و روزانه بیش از ۵۰ میلیون تراکنش در حال انجام است.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به استقلال شبکه ملی اطلاعات اظهار کرد: از جنبه حقوقی و فنی و روابط بین الملل به جایی رسیدیم که در بحث امنیت، امنیت پایداری یعنی فیزیکی و همچنین امنیت کاربران را مد نظر داریم و با راه‌اندازی مرکز هماهنگی و اقدامات امنیت، شبکه را در حالت امنی قرار دادیم.

در ادامه جلسه دکتر فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی به تعریف شبکه ملی اطلاعات پرداخت و اظهار کرد: بحث شبکه ملی اطلاعات بحثی سهل و در عین حال ممتنع است؛ سهل به این دلیل که مطلب خیلی روشن است و ممتنع از این نظر که معمولا برداشتهای متفاوتی از شبکه ملی وجود دارد و بارها خبرنگاران از بنده پرسیدند که آیا این شبکه راه‌اندازی شده یا خواهد شد و بعضا مسوولان هم این برداشت را داشتند که این شبکه در حد شبکه اختصاصی در چارچوب مرزهای ملی است، در حالی که بر اساس تعریف شورای عالی فضای مجازی این شبکه به هیچ وجه اختصاصی در چارچوب مرزهای جغرافیایی ایران تعریف نشده است.

وی ادامه داد: شبکه ملی اطلاعات شبکه ای است  که در آن اراده ملی ایران محقق می‌شود و یک ملت می تواند نیازهای فضای مجازی خود را در این شبکه برطرف سازد. بنابراین اگر بخواهیم تعریفی از این شبکه براساس تعریف شورای عالی فضای مجازی داشته باشیم باید بگوییم شبکه‌ای است که بتوانیم در آن همه خدمات و آنچه در فضای مجازی قابل تحقق است در چارچوب اطلاعات، ارتباطات و اتصالات و انواع خدمات در حوزه‌های مختلف مانند اقتصادی، آموزشی، دولت و سلامت الکترونیک را محقق کنیم.

جزئیات حمله هکری اخیر به ایران

فیروزآبادی با بیان اینکه این شبکه باید از آنچه آن را به خطر می اندازند در امنیت باشد، گفت: آخرین حمله صورت گرفته به شبکه ایران با سرعت ۳۰ گیگابیت بر ثانیه بود که به بیرون هدایت شد. ما باید به جایی برسیم که در چارچوب شبکه ملی، خدماتی را به کشورهای دیگر ارائه دهیم که نوعی اعمال قدرت محسوب می‌شود و باید به قدرتی برسیم که بازدارندگی سایبری داشته باشیم.

وی همچنین پیگیری شبکه ملی اطلاعات مستقل از خارج را به قابلیت اعمال اراده در حوزه ملی تعبیر و اظهار کرد: اینکه آیا شبکه ما توانایی راه‌اندازی سرویس‌هایی مثل تلگرام را دارد یا نه در چارچوب بین‌الملل مطرح است و ما باید شبکه‌ای داشته باشیم که نیازهای بین‌المللی را نیز حل کند و بتوانیم نوعی قدرت سایبری در حوزه‌های خدماتی و سرگرمی هم شاهد باشیم که بخشی از بازارهای جهانی و به خصوص در منطقه و کشورهای فارسی‌زبان را در بربگیرد.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه جلسات متعددی درباره الزامات شبکه ملی داشتیم، افزود: پایدای، استقلال، خودگردانی، مدیریت شبکه، توسعه بازار اقتصادی کشور در شبکه ملی اطلاعات مد نظر شورای عالی فضای مجازی بوده است و باید تلاش کنیم که بازار سایبری فضای مجازی بزرگ شود که به دنبال آن و متناسب با بزرگی بازار می‌توانیم به توسعه پارامترهایی از جمله پایداری و استقلال شبکه بپردازیم.

او خاطرنشان کرد: مدل‌های اقتصادی بازار باید مدل‌هایی باشد که بازار را بزرگ کند، در حال حاضر مدل‌هایی مانند آپارات، بازار و غیره وجود دارند که نمونه مشابه خارجی بوده و در حال توسعه هستند. همچنین امیدواریم با توجه به اینکه در حال حاضر داده‌ها به سمت ویدیو حرکت می‌کند، بتوانیم خدماتی از نوع ویدیو ارائه دهیم.

دکتر محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان سخنران بعدی مراسم با ابراز تشکر از دولت و مجلس برای فراهم کردن بودجه در جهت تامین زیرساخت‌ها، اظهار کرد: در ابتدای دولت بعد از بررسی دیدیم که زیرساخت موجود در کشور در شان ملت بزرگ ایران نیست از سوی دیگر در مقایسه با کشورهای همطراز خود خیلی عقب بودیم. نگاه دولت دکتر روحانی به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کاملا با دولت قبل متفاوت بود و آن را پیشران توسعه و توانمندساز بخشهای دیگر می‌دیدند.

وی با بیان اینکه ما مشکلات بخش خصوصی را مشکلات خودمات تلقی می‌کردیم، اظهار کرد: از اواخر سال گذشته اپراتورها و تولیدکنندگان محتوا درگیر شبکه ملی اطلاعات شدند.

واعظی همچنین با اشاره به نقش مرکز ملی فضای مجازی در توسعه شبکه ملی اطلاعات گفت: اگر این تحول در مرکز ملی فضای مجازی نبود، به اینجا نمی‌رسیدیم. بنابراین از آقای فیروزآبادی و از شورای عالی فضای مجازی تشکر می‌کنم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه از ابتدای دولت قول و قرار داشتیم که ما مسئول تمام بخش هایی هستیم که در حوزه ICT فعالیت می‌کنند، گفت: چیزی که امروز به آن رسیدیم محصول کار جمعی است.

وی با بیان اینکه در دی ماه ۱۳۹۲ با تصمیم شورای عالی فضای مجازی تکلیف ما مشخص شد؛ البته از برنامه چهارم توسعه برنامه این شبکه تصویب شده بود تصریح کرد: اما کسانی که امروز به این شبکه انتقاد دارند کسانی هستند که خودشان در زمان در دست داشتن مسئولیت، اقدام قابل توجهی نکردند.

او با بیان اینکه شبکه ملی اطلاعات هیچ محدودیتی برای کاربران ایجاد نمی‌کند، گفت: برخی تبلیغاتی میکنند مبنی بر اینکه شبکه ملی اطلاعات در دسترسی کاربران محدودیت ایجاد می‌کند، در صورتی که این شبکه فقط برای این است که کاربران داده‌های داخلی را با کیفیت بیشتر و تعرفه ارزان‌تر دریافت کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین با اشاره به شبکه ملی اطلاعات به عنوان یکی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری، بیان کرد: ما از همان روز اول این موضوع را در دستور کار قرار دادیم و میخواستیم در عمل نشان دهیم آنچه که مطالبات مقام معظم رهبری است را پیگیری می‌کنیم.

واعظی در پایان با تقدیر از شرکت ارتباطات زیرساخت که در سال ۱۳۹۵ علی رغم کاهش درآمد به نفع کاربران عمل کرد گفت: شرکت زیرساخت با گذشتن از درآمد خود زمینه را برای دسترسی ارزان‌تر مردم فراهم کرد که جای تقدیر و سپاس دارد.

در ادامه شبکه ملی اطلاعات توسط اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور افتتاح شد و وی در سخنانی این پروژه را یکی از مهمترین و اساسی ترین طرح‌های کشور دانست.

این مراسم به طور زنده از طریق سایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حال پخش است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha