به گزارش ایسنا به نقل از سازمان زندانها، یان کولیو مدیر انجمن سرزمین ابناء بشر (TDH) و فیلیپ پیر مدیر برنامه ریزی خاورمیانه و شمال آفریقا در بدو ورود به کانون مورد استقبال مدیرکل زندان های استان تهران و مدیر کانون اصلاح و تربیت تهران قرار گرفتند.
مصطفی محبی مدیر کل زندان های استان تهران ضمن خوشامدگویی، در خصوص وضعیت کلی کانون و همچنین در رابطه با امکانات آموزشی و نحوه ارائه خدمات به مددجویان در مدت نگهداری آنان مطالبی را بیان کرد.
وی در ادامه به فصل دهم قانون مجازات اسلامی اشاره کرد و گفت: رسیدگی به جرایم افرادی که سن انها در زمان ارتکاب جرم تعزیری بین 15 تا 18 سال است، صرفاً در دادسرا و دادگاه ویژه اطفال انجام می شود و سپس این اطفال و نوجوانان به کانون اصلاح و تربیت فرستاده می شوند.
مدیرکل زندان های استان تهران افزود: اطفالی که در زمان ارتکاب جرم زیر ۱۵ سال سن دارند، علیرغم اینکه در کانون اصلاح و تربیت تهران فضایی کاملاً مناسب جهت نگهداری اینگونه اطفال پیش بینی شده، حسب تصمیم دادگاه، طفل معارض با قانون تحویل والدین یا سرپرست قانونی با اخذ تعهد به تأدیب و تربیت و مواظبت در حسن اخلاق طفل یا نوجوان می شود و یا تحویل اشخاص حقیقی یا حقوقی دیگری که دادگاه به مصلحت طفل یا نوجوان بداند، می شود.
وی تاکید کرد: دادگاه می تواند با توجه به گزارش های رسیده از وضع طفل یا نوجوانان و رفتار او در کانون اصلاح و تربیت یک بار در رأی خود تجدید نظر کند.
مدیر کل زندان های استان تهران در توضیحاتی مربوط به فعالیت های کانون اصلاح و تربیت بیان کرد: این مرکز در زیر مجموعه اداره کل زندان های استان تهران قرار دارد و برنامه ریزی هایی جهت مددجویان این کانون وجود دارد و مددجویان از خدمات اصلاحی و تربیتی استفاده می کنند. ما اعتقاد داریم که باید زمینه های لازم را در کانون اصلاح و تربیت تهران فراهم آوریم تا نوجوانان معارض با قانون در مسیر اصلاح و تربیت قرار گیرند؛ لذا بنده و همکارانم تلاش می کنیم تا این اقدامات اصلاحی و تربیتی برای این قشر از جامعه میسر شود.
وی همچنین بیان کرد: کانون اصلاح و تربیت ویژگی های ممتازی دارد که می توان به یکی از آنها اشاره داشت که کانون، به عنوان یک مرکز آموزشی شناخته شده است و گروههای بین المللی مختلفی در بُعد آموزشی از کانون اصلاح و تربیت تهران بازدید می کنند.
رستمی مدیر کانون اصلاح و تربیت تهران نیز ضمن خوش آمدگویی به هیأت سوئیسی با معرفی واحدهای کانون از جمله پذیرش و تشخیص، مجتمع آموزشی کانون ایران، کارگاههای مختلف فنی و حرفه ای و شرح وظایف هر کدام از این واحدها گفت: یکی از اساسی ترین مسایل در کانون اصلاح وتربیت تهران بحث آموزشی مددجویان است و در کانون، بستر آموزش در تمامی سطوح برای همه مددجویان فراهم است.
در ادامه یان کولیو مدیر انجمن سرزمین ابناء بشر (TDH) و فیلیپ پیر مدیر برنامه ریزی خاورمیانه و شمال آفریقا از نحوه عملکرد کانون اصلاح و تربیت تهران در خصوص نحوه اشتغال مددجویان در مدت نگهداری آنان و مراقبت پس از خروج و بحث اشتغال زایی مددجویان کانون پرسید که مدیر کانون در پاسخ به وی بیان کرد: بسیاری از این نوجوانان به دلیل بیکاری مرتکب بزهکاری شده و وارد کانون می شوند؛ لذا یکی از اقدامات اصلاحی و تربیتی در کانون اصلاح و تربیت تهران، بحث آموزش های فنی و حرفه ای است و مددجویان در مدت نگهداری در کانون تحت آموزش قرار می گیرند تا بعد از آزادی در جامعه بستر اشتغال آنها فراهم باشد.
وی افزود: مددجویان کانون با شرکت در کلاسهای آموزشی کارگاههای فنی و حرفه ای در رشته های مختلف شامل رایانه، آموزش مکانیک و برق خودرو، برق ساختمان، نجاری، پیرایشگری، سفال گری، معرق کاری، تعمیرات موبایل و … با فراگیری آموزش های لازم، مهارت کسب می کنند. اکنون مددجویان کانون بهصورت صد در صد در کلاس ها و کارگاههای آموزشی شاغل هستند. همچنین در بحث ادامه تحصیل مددجویان، آموزش و پرورش تهران در این کانون یک مجتمع مجزای آموزشی دارد که حدوداً پنجاه درصد از مددجویان در کلاسهای آموزشی کلاسیک (مقطع ابتدایی و متوسطه) تحصیل میکنند.
در ادامه و در مسیر بازدید از قسمتهای مختلف کانون، رستمی مدیر کانون تاکید کرد که کانون اصلاح و تریبت تهران به عنوان یک محیط آموزشی است و کودکان و نوجوانان معارض با قانون در آن، صرفاً جهت اصلاح و تربیت نگهداری می شوند.
در بازدید از قسمت خوابگاههای کانون که محل نگهداری مددجویان است، مدیرکل زندان های استان تهران ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص نحوه طبقه بندی و نگهداری مددجویان در این بخش از کانون گفت: طبقه بندی در قالب ۵ گروه و بر اساس ویژگی های شخصیتی و فیزیکی مددجویان انجام می شود.
در ادامه بازدید مدیر کانون اشاره به وجود شورای شهر مددجویان کرد و افزود: در کانون اصلاح و تربیت تهران به جهت تمرین مشارکت این نوجوانان در فعالیت های اجتماعی، از میان مددجویان و به انتخاب خودشان تعدادی به عنوان اعضای شورای شهر انتخاب می شوند که عمده فعالیت این شورا، ارتباط با مدیریت و دیگر واحدها است و کمک به اداره کانون می کنند تا ضمن مشارکت دادن این نوجوانان در امور مربوط به خود آنها، تمرین فعالیت هایی باشد که در آینده انجام خواهند داد.
انتهای پیام
نظرات