• چهارشنبه / ۱ آذر ۱۳۹۶ / ۱۲:۲۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 96090100325
  • خبرنگار : 71473

حباب سکه می‌ترکد؟

حباب سکه می‌ترکد؟

در روزهای اخیر قیمت سکه در بازار تفاوت معناداری با قیمت واقعی آن پیدا کرده و حباب بی سابقه بیش از ۲۰۰ هزار تومانی را به قیمت سکه تحمیل کرده است اما سوال اساسی این است که چه عواملی زمینه‌ساز این وضعیت عدم تعادل و غیر منطقی در بازار شده و چه زمانی این حباب قیمت از بین می‌رود.

به گزارش ایسنا، بازار سکه این روزها شرایط بی‌سابقه‌ای را تجربه می‌کند و حباب حدود ۲۶۰ هزار تومانی روی قیمت سکه تمام، اتفاقی است که پیش از این سابقه نداشته است. ابتدای آبان ماه سکه تمام حدود یک میلیون و ۳۱۱ هزار تومان فروخته می‌شد در حالیکه در بازار امروز - یکم آذر ماه - قیمت این نوع سکه به یک میلیون و ۴۴۴ هزار تومان رسیده است؛ یعنی افزایش ۱۳۳ هزار تومانی طی یک ماه.

این در حالی است که با توجه به وزن سکه‌ها و قیمت هر گرم طلا، هر نوع سکه با تفاوت فاحش قیمت فروخته می‌شود و به گفته رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران حباب بیش از ۲۰۰ هزار تومانی روی قیمت سکه ایجاد شده است و قیمت سکه با قیمت واقعی آن تفاوت فاحشی پیدا کرده و یک حبابی که بی‌سابقه ایجاد شده است.

علت این موضوع به گفته کشتی‌آرای افزایش تقاضا و محدودیت عرضه است، چراکه حدود سه - چهار ماه گذشته، سود سپرده‌های بانکی کاهش یافت اما سرمایه‌ها به بازار طلا راه پیدا نکرد و فقط برخی سرمایه‌های خرد به بازار آمد و اکنون با افزایش قیمت ارز و افزایش قیمت جهانی تقاضا در بازار طلا افزایش یافته است.

 این در حالی است پیش از این در تاریخ قیمت سکه، حداکثر حباب ایجاد شده ۵۰ یا ۱۰۰ هزار تومان بوده است اما امروز این حباب به حدود ۲۶۰ هزار تومان رسیده است که این اتفاق در نتیجه برخی التهابات و هیجات موجود در بازار است.

در این میان، ناظران و مسئولانی که وظیفه نظارت بر بازار طلا و سکه را دارند باید پاسخگوی شرایط فعلی بازار باشند، چون این روند به هیچ وجه طبیعی نیست و ضرورت تغییر این وضعیت به شدت احساس می شود.

شاید تا حدودی بتوان افزایش قیمت جهانی طلا در حدود یک ماه گذشته را تاثیرگذار بر نرخ سکه دانست اما مطمئنا این تاثیر بسیار کمتر از میزان افزایش فعلی است و در حدی نیست که بین قیمت واقعی سکه و قیمت فعلی آن، فاصله‌ بیش از ۲۰۰ هزار تومانی ایجاد کند.

از طرف دیگر برخی کارشناسان، تحولات بازار ارز و افزایش نرخ دلار و رسیدن آن به بیش از۴۰۰۰ تومان را در بازار سکه تاثیرگذار مطرح می‌کنند، این درحالی است که در روزهایی که قیمت دلار روند کاهشی یا ثبات را تجربه کرده نرخ سکه همچنان به میزان چشمگیری صعودی بوده است.

همچنین مسئله دیگر که شاید به نوعی بازار سکه را متاثر کرده باشد، کاهش نرخ سود سپرده های بانکی در ماه های گذشته مطرح و گفته می‌شود هر چند سرمایه های بزرگ وارد بازار ارز و سکه نشده‌اند اما بررسی ها نشان می دهد که سرمایه های خرد به سمت بازار طلا و سکه سوق پیدا کرده و همین اتفاق به افزایش تقاضا در بازار دامن زده است. این افزایش تقاضا تناسبی با میزان عرضه سکه در بازار ندارد؛ لذا نوعی عدم تعادل را در بازار ایجاد کرده است.

هر یک از این عوامل می توانند تا حدودی در این افزایش قیمت سکه تاثیرگذار باشند اما با این وجود نمی توانند باعث ایجاد این میزان حباب در بازار سکه شوند و فاصله ۲۰۰ - ۳۰۰ هزار تومان برای قیمت منطقی و فعلی سکه رقم بزنند.

آنچه بدیهی به نظر می رسد این است که بانک مرکزی به عنوان دستگاه اصلی نظارت بر بازار سکه باید نظارت دقیق تری بر بازار داشته باشد و در جهت سامان دهی بازار اقدام کند. همچنین اتحادیه طلا و جواهر نیز به عنوان بخش خصوصی تعیین کننده در بازار در این زمینه نقش دارد و انتظار می‌رود بازرسان اتاق اصناف و اتحادیه مربوطه در این زمینه ورود کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۹-۰۱ ۱۷:۵۰

درود بر شما ... دست مریزاد ! امیدوارم سایر رسانه های مردمی و دلسوز اقتصاد کشور نیز، همانند "ایسنا" به طرح و پیگیری موضوع "سوء استفاده گسترده" در بازار مافیازده ی سکه و طلا اقدام کنند. بدیهی است این حباب بی سابقه، فقط برای جلب توجه مردم عادی و هجوم آنها جهت خرید سکه های "باد شده و حبابی" طراحی و پیاده شده است در حالیکه رسانه های دلسوز کشور و ملت، میبایست در جهت ورود سرمایه ها به بخش مولد و صنایع کارآفرین نیازمند نقدینگی، تبیلغ و اطلاع رسانی نمایند. سپاسگزارم.

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۰۱ ۱۷:۵۵

حتی اگر فرض کنیم اونس طلا به سقف 1400 دلار برسد و دلار آزاد هم به 4300 تومان معامله بشود، باز هم ارزش ذاتی سکه تمام، چیزی حدود 1440000 تومان خواهد بود. آنوقت عده ای در بازار آتی سکه دارند در قیمتهای نجومی و باورنکردنی 1700000 تومان، سکه را معامله میکنند !! لطفا مسئولان بورس کالا و بازارگردان آتی سکه توضیح بفرمایند تا شفاف سازی صورت گیرد. ممنونم از شما.

avatar
۱۳۹۶-۰۹-۰۲ ۱۲:۳۷

با سلام و تشکر از مطلب خوبتان؛ لطفا در مورد مافیای حاکم بر معاملات "آتی سکه" که خود، یکی از عوامل قدرتمند موثر در افزایش قیمت سکه نقدی است (و بالعکس !) نیز، تحقیق و اطلاع رسانی فرمایید. در گذشته نزدیک، فاصله قیمتی آخرین سررسید آتی سکه (10 ماه بعد) با سکه نقدی، حداکثر 190 الی 200 هزار تومان بود در حالیکه اکنون این فاصله به بیش از 260000 تومان رسیده که هیچگونه مبنای منطقی و موجهی نداشته و صرفا فضاسازی کاذب توسط مافیای مذکور برای کسب سودهای کلان و بادآورده است. در این خصوص، لطفا به ویژگی "اهرم" در معاملات آتی سکه و فرمول تعیین ارزش زمانی قرارداد آتی بر حسب نرخ بهره و قیمت بازار نقذی نیز، توجه فرمائید. با سپاس بیکران.