• دوشنبه / ۱۸ دی ۱۳۹۶ / ۰۲:۲۶
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 96101709095
  • خبرنگار : 71282

احتمال افزایش ۱۵ درصدی حقوق کارگران

احتمال افزایش ۱۵ درصدی حقوق کارگران

یک مقام مسئول کارگری با اشاره به احتمال افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی حقوق کارگران در سال آینده، خاطرنشان کرد: سال گذشته نمایندگان گروه کارگری و کارفرمایی در شورای عالی کار به رقم دو میلیون و ۴۸۰ هزار تومان به عنوان رقم سبد هزینه ماهانه خانوارهای کارگری رسیدند که تصویب هم شد اما با وجود آنکه قرار بود این رقم مبنای تصمیم‌گیری مزد سال ۱۳۹۶ قرار گیرد، خلاف آن عمل شد.

علی اصلانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با وجود آنکه یکی از وظایف شورای عالی کار بررسی ابعاد حقوق و دستمزد کارگران در طول سال است متاسفانه تنها در دو ماه آخر سال این شورا فعال می‌شود و درنهایت چند روز مانده به عید رقمی که مورد رضایت گروه‌های کارگری نیست به تصویب می‌رسد.

وی با تاکید بر ضرورت محاسبه نرخ تورم سبد مصرفی کارگران، گفت: تا زمانی که تورم سبد هزینه ماهانه کارگران به طور دقیق محاسبه و مشخص نشود، هزاران جلسه دستمزد هم که برگزار شود بی‌نتیجه خواهد بود.

اصلانی ادامه داد: ماده ۴۱ قانون کار در کنار نرخ تورم، سبد معیشت خانوار را هم ملاک تعیین مزد قرار داده است یعنی قبل از تعیین دستمزد، تورم سبد معیشت خانوار محاسبه شود و آنچه به دست می‌آید، مبنا و ملاک تعیین و تصویب رقم دستمزد قرار گیرد.

رییس کانون شورای اسلامی کار البرز در ادامه با اشاره به احتمال افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی حقوق کارگران در سال آینده، با انتقاد از کسانی که افزایش حقوق کارگران را تورم زا می‌دانند، گفت: چطور است که اگر قیمت حامل‌های انرژی در قبوض آب و برق و گاز افزایش ‌یابد تورم ایجاد نمی‌کند ولی چند درصد به حقوق کارگر اضافه شود تورم زاست؟

این مقام مسئول کارگری با این اعتقاد که اگر کارخانه‌ یا بنگاهی توان اداره ندارد و مدیریتش ضعیف است، بسته بماند بهتر است، گفت: چرا برخی کارفرمایان در طول سال از ورشکستگی کارخانه‌ها و بنگاه‌ها و مالیات و عوارض سخن نمی‌گویند ولی زمان تعیین دستمزد یاد بهره وری پایین بنگاهشان می‌افتند؟ نمی‌توانیم به هر قیمتی و به بهای استثمار نیروی کار کارخانه را نگه داریم، اگر کارفرمایی به بهره‌وری و توان پایین کارخانه معترض است و قدرت مدیریت مجموعه‌اش را ندارد، کارگران مقصر نیستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۰-۱۸ ۱۰:۵۹

بخشش از جیب خلیفه وکارفرما.بنظر بنده دولت باید حقوق نیروهای دهکهای پایین دولتی را افزایش دهد.افزایش حقوق کارگران بخش خصوصی موجب بالارفتن هزینه های تولید وتورم خواهد شدکه خود بصورت زنجیره ای موجب فشار بر دهکهای پایین خواهد شد.

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۱۸ ۱۱:۴۸

یعنی کارگر با یه تومن حقوق ادامه بده و حقوق کارمندا بالا بره یعنی هزینه اب و برق و گاز و پوشاک و غذای یه خانواده کارگری با یک تومن یا یک و نیم بچرخه تو راضی میشی واقعا شما چی میزنید ...

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۱۸ ۱۳:۰۸

منظورم این بود که یک افزایش خارج عرف روی قیمت نهایی تولیدات بخش خصوصی موثر است وموجب افزایش قیمت می شودکه باز چون مصرف کننده نهایی خود کارگر است این افزایش درآن افزایش گم می شود منظورم این نبود که حقوق کارگران بخش خصوصی افزایش پیدا نکند.

avatar
۱۳۹۶-۱۰-۱۸ ۱۳:۲۰

در هنگام افزایش حقوق نباید حق بیمه ها افزایش یابد چون کاملا" مخالف سیاست اشتغالزایی است و در واقع کارفرما باید در دو جبهه فشار را تحمل کند و در نهایت خود اشتغال و کارگر و هم کارفرما ضرر می کنند. مسئله دوم این است که بسیاری که شغلی ندارند حق بیمه های 18 درصدی را دارند می پردازند و دولت حداقل باید نگاهی هم به انها داشته باشد.