• دوشنبه / ۹ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۱:۲۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 96110904966
  • منبع : نمایندگی مرکزی

استان مرکزی درگیر بحران بارندگی/تشنگی پابرجاست

استان مرکزی درگیر بحران بارندگی/تشنگی پابرجاست

ایسنا/مرکزی مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای مرکزی گفت: با وجود میانگین بارش 32 میلیمتری در استان مرکزی طی چند روز اخیر، اما همچنان از لحاظ میزان بارش ها با کمبود مواجه هستیم.

عزت‌اله آمره‌ای در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: این میزان بارش هنوز نتوانسته است جبران کسری و کمبود حدود 80 درصدی میزان بارش‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته و درازمدت را جبران کند.

وی تصریح کرد: با وجود گذشت چهار ماه از آغاز سال آبی 97-96 متاسفانه این میزان کاهش‌ها طی نیم قرن اخیر در استان مرکزی بی سابقه بوده است و استان مرکزی در رتبه‌بندی کشوری بین پنج استان بحرانی از لحاط میزان بارندگی ها تا این مقطع قرار دارد.

این مقام مسئول در شرکت سهامی آب منطقه ای استان مرکزی در پاسخ به پرسش ایسنا درخصوص اینکه آیا این میزان بارندگی تاثیری در افزایش حجم آب موجود در سدهای استان یا بروز پدیده رواناب و تقویت سفره های زیرزمینی خواهد داشت، گفت: این میزان بارندگی قطعا ایجاد رواناب نخواهد کرد. معمولا اگر بارندگی‌ها فراگیر بوده و سطح پوشش آن گسترده باشد با بارش بالای 35 میلیمتری شاهد بروز پدیده رواناب خواهیم بود که این اتفاق به دلیل به حد نصاب نرسیدن میزان بارندگی ها و نیز فراگیر نبودن آن در نقاط مختلف استان بوقوع نخواهد پیوست.

وی تاکید کرد: پیش بینی ما این است که میزان عقب ماندگی 80 درصدی استان مرکزی از مقدار بارش ها نسبت به سال گذشته در ماه‌های آینده حتی در فصل بهار هم جبران نخواهد شد چرا که میزان کاهش  بارندگی ها بسیار فراتر از حد انتظار است.

آمره ای عنوان کرد: همچنان وضعیت بارندگی ها و میزان ذخایر منابع آبی استان در خط قرمز و در مرز هشدار قرار دارد و توصیه می شود که مردم در مصرف آب صرفه‌جویی کرده و میزان مصرف را مدیریت کنند تا بتوانیم از این مقطع بحرانی بدون مشکل عبور کنیم.

وی همچنین با تاکید بر اینکه به کشاورزان استان بویژه کشاورزان شهرستان‌های ساوه و زرندیه که بیشترین میزان بارش های اخیر در این دو شهرستان بوده است توصیه می‌کنیم که فریب این میزان بارش برف را نخورده و همچنان مدیریت در مصرف آب را در اولویت قرار دهند.

وی تصریح کرد: از کشاورزان درخواست می‌شود که از روشن کردن چاه‌های کشاورزی به جد خودداری و از کشت بهاره با توجه به وضعیت شکننده بارندگی‌ها اجتناب کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha