به گزارش ایسنا، آیت الله «دری نجف آبادی» امام جمعه اراک در خطبههای نماز عید سعید فطر افزود: ماه جلیل رمضان یک فرصت ارزشمند برای خودسازی، تحولات درونی، تحصیل مکارم اخلاقی، تعلم به اخلاق کریمه اسلامی و تحصیل قلب سلیم بود. امید است همه ما در کلاس این ماه رمضان و در این دانشگاه بزرگ احساسات موفق بیرون آمده باشیم.
وی در خصوص عید سعید فطر نیز گفت: امروز عید است، عید برای کسانی که در کلاس اخلاق، علم و رحمت، معرفت، ادب، ایمان و فضیلت، خدمت به بندگان خدا، تولی و تبری و قرآن موفق بودهاند. کسانی که در این کلاس با عظمت پیروز بودند و موفقیت لازم را کسب کردند امروز سربلندترند.
وی در ادامه بر لزوم حفظ وحدت و یکپارچگی در همه عرصهها تأکید کرد و با بیان اینکه دشمن از انسجام ملت ایران هراس دارد، گفت: باید با وحدت و یکپارچگی توطئههای دشمنان را از بین برد. تحقق اقتصاد مقاومتی نیز در راستای افزایش اقتدار کشور ضروری است.
دری نجف آبادی در ادامه با اشاره به هفته جهاد کشاورزی تصریح کرد: جهاد کشاورزی موضوع بسیار مهمی است و نقش کشاورزی، دامداری و دامپروری و مسائل مربوط به جنگلها و مراتع و امثال اینها در اقتصاد مقاومتی و در امنیت غذایی و در صادرات و اشتغال سالم بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: خوشبختانه استان مرکزی اگرچه به پایتخت صنعتی کشور معروف است، اما در بحث کشاورزی و دامداری، تولید گوشت قرمز و گوشت سفید، مرغ و تخممرغ، ماهی زینتی و ... هم رتبه بالایی دارد. از نظر تولید پسته، زعفران، کشمش، لوبیا، گل و گیاه نیز ظرفیت بسیار بالایی در استان وجود دارد.
وی حرکت به سمت کشت گلخانهای را خواستار شد و گفت: امروزه مشکل آب، مشکل جدی ماست و استان مرکزی هم از این مسأله رنج میبرد.
وی در ادمه افزود: ما در بحث آب مشکل داریم و باید آب کمتری مصرف کرده و به جای آبیاری بارانی به آبیاری قطرهای بپردازیم. این موضوع را مکرراً میگویم که باید مسیر را تغییر داد. آبیاری بارانی حداقل 40 درصد پرتی آب دارد.
دری نجف آبادی ادامه داد: ما میتوانیم با تولیدات با کیفیت، با تولیدات گلخانهای و چهار فصل حتی صادرات هم داشته باشیم. باید در این خصوص برنامهریزی کنیم. محصولاتی چون کشمش که در منطقه ما و ملایر تولید میشود به تنهایی میتواند سرمایه بسیار بزرگی باشد به شرط آن که محصولات را درجهبندی کرده، بهصورت مناسب بستهبندی کنیم.
وی با اشاره به اینکه دولت نیز باید در این زمینه کمک کند، گفت: دولت، متخصصان و ادارات باید در این زمینه کمک کنند و مردم هم باید همت کنند تا مشکلات برطرف شود. قیمت تمام شده محصولات هم باید به گونهای باشد که برای تولیدکننده هم صرف کند، تولیدکننده نباید متضرر شود. به گونهای نشود که تولیدکننده تا سقف 20 درصد، 18 درصد سود بدهد، اما تولیدش روی دستش بماند یا سودی از تولید دستش را نگیرد.
وی افزود: صندوق توسعه کشاورزی 15 میلیارد تومان موجودی دارد، این موجودی باید به 60 میلیارد تومان در بخش کشاورزی برسد و امید است به سمتی برویم که این صندوق حداقل 300 میلیارد تومان سرمایه داشته باشد.
دری نجفآبادی ادامه داد: 25 درصد تسهیلات بانکی به بخش کشاورزی اختصاص دارد، اما عملاً حدود هفت هشت درصد بیشتر به بخش کشاورزی اختصاص پیدا نمیکند.
وی همچنین در خصوص توسعه روستاها گفت: اگر میخواهیم کشاورزیمان مترقی باشد، رشد کند و توسعه یافته باشد و بتواند صادرات قوی داشته باشد قطعاً باید در بخش تسهیلات بانکی و ارزی کمک کنیم و صندوق توسعه ملی نیز کمک کند. با مجوز مقام معظم رهبری یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی باید جهت توسعه، تولید و اشتغال در روستا هزینه شود.
وی ابراز امیدواری کرد که این موضوع هرچه سریعتر پیگیری شود تا این پول سریعتر به چرخه تولید بیاید و صرف آبادانی روستا و توسعه کشاورزی و دامداری شود و به صورت واقعی در بخش اشتغال سالم و مولد هزینه شود. این یک و نیم میلیارد دلار رقم کمی نیست، اگر درست عمل بشود میتواند در برطرف کردن مشکلات بسیار نقشآفرین باشد.
انتهای پیام
نظرات