• دوشنبه / ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۵:۰۵
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 97061206061
  • منبع : مطبوعات

سخنی با روحانیت در آستانه محرم

سخنی با روحانیت در آستانه محرم

شیوع انواع امراض و بیماری‌های جسمی و روحی در جامعه و توان مبارزه با آن شاخص و سنگ محکی برای ارزیابی توانایی‌ها و آمادگی‌های بخش بهداشت و درمان محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا، محمد ایراندوست در ادامه یادداشت خود در روزنامه «اعتماد» نوشت: مقابله با ناامنی وهرج و مرج نشان‌دهنده میزان عملکرد سنجیده و اقتدار نیروهای نظامی و انتظامی به شمار می‌آید. ازدیاد ناهنجاری‌ها، فسادها، کژی‌ها، انحرافات، تحریف‌ها، خرافات، بی‌بندوباری‌ها و ... در جامعه اسلامی سنجه و معیاری است که قابلیت و کارآمدی حوزه‌های علمیه و روحانیت معظم را به اثبات می‌رساند. کسانی که باید با ترویج آموزه‌های دینی و معارف اسلامی زندگی مردم را پربار و جامعه را به سوی سعادت و بهروزی رهنمون سازند.

ماه پیروزی خون بر شمشیر در راه است و چند روزی تا برپایی مجالس وعظ و خطابه و شنیدن مناقب و فضایل امام حسین (ع) باقی مانده است. در فضای کنونی انتظارات و مطالبات از نهاد حوزه و قشر روحانیت معظم به‌شدت افزایش یافته و ضرورت دارد این مجالس متفاوت از سال‌های گذشته برگزار شود.

مجالس وعظ می‌تواند فرصتی باشد تا جایگاه و منزلت روحانیت معظم در جامعه احیا و ارتقاء یابد. متاسفانه سال‌هاست برخی مجالس ماه محرم از اهداف حقیقی آن فاصله گرفته است. برخی سخنرانی‌ها از پشتوانه علمی و مطالعاتی برخوردار نیست. به جای پرداخت عمیق و ژرف به معارف دینی و تاریخ پربار اسلام، مطالبی سخیف با استدلال‌هایی ضعیف بیان می‌شود که توانایی اقناع مخاطب امروز را ندارد. برای افزایش ارادت و محبت مردم به خاندان عصمت و طهارت (ع) به روایت‌های ضعیف و نقل خواب و رویا متوسل می‌شوند. سخنان و موضوعاتی مطرح می‌شود که احساسات و عواطف را هدف گرفته و تنها تا پایان مجالس در ذهن مخاطب دوام دارد و قادر نیست در رفتار و باورهای مخاطبان تغییر و تحولی ایجاد کند. عملکرد برخی از سخنرانان و منبری‌ها در مجالس بهانه به دست معاندان و مغرضان داده تا به مذهب شیعه هجوم آورند. برخی از سخنان و نظریات روحانیون مستمسکی برای دین‌زدایی در جامعه شده و به سندی برای کنار گذاشتن دین و روحانیت از زندگی مردم تبدیل شده است. برخی محافل به جای پرداختن به درس‌ها و عبرت‌های عاشورا، به ترویج افکار حزبی و سیاسی خاص مشغولند. اهداف قیام امام حسین (ع) که همانا مبارزه با ظلم، فساد، تبعیض و بی‌عدالتی است، تبیین نمی‌شود و در یک کلمه می‌توان اذعان داشت با وجود افزایش رشد کمی و آماری مجالس ماه محرم، مظلومیت خاندان عصمت و طهارت (ع) مضاعف و دوچندان شده است.

به یاد داشته باشیم مردم انقلاب اسلامی را با بهره‌گیری از آموزه‌های عاشورا به پیروزی رساندند، جنگ تحمیلی را پشت‌ سر گذاشتند و جامعه را حول آن به انسجام و یکپارچگی رساندند. امروز بی‌تردید این آموزه‌ها بار دیگر می‌تواند کشور را از چالش‌های گوناگون عبور دهد به شرطی که مروجان فرهنگ غنی عاشورا از این برهه مهم و سرنوشت‌ساز تاریخ اسلام شناختی عمیق و همه‌جانبه داشته باشند و اجازه ندهند افکار و اندیشه‌های یزیدی در جامعه رشد و گسترش یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۶-۱۲ ۱۹:۰۳

سخن من با غیرروحانیت است. آقایان اگر حق الناس بر ذمه دارید با خرج دادن دهه محرم پاک نمی شود. کسانی که احتکار کردید گران فروختید و پول اضافه از مردم گرفتید، دهه محرم این مسایل را پاک نمی کند. 100 برابر این پولها را خرج بدهید هنوز مشغول ذمه هستید