• پنجشنبه / ۵ مهر ۱۳۹۷ / ۰۹:۲۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97070502938
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

عضو هیات علمی گروه کشاورزی دانشگاه تبریز:

اذهان عمومی نسبت به محصولات "تراریخته" سرطانی شده است!

اذهان عمومی نسبت به محصولات "تراریخته" سرطانی شده است!

عضو هیات علمی گروه مهندسی کشاورزی دانشگاه تبریز با بیان این‌که اذهان عمومی نسبت به محصولات تراریخته سرطانی شده است، گفت: ۴۵ سال پس از تولد مهندسی ژنتیک، هنوز در برابر تولید تراریخته‌ها مقاومت می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر بهرام باغبان در کارگاه و نشست مسائل ایمنی زیستی مرتبط با موجودات تغییر یافته ژنتیکی در دانشگاه تبریز، اظهار کرد: متاسفانه نتوانسته‌ایم فرهنگ مصرف محصولات تراریخته را در جامعه نهادینه کنیم، مردم نیاز به آرامش و امنیت غذایی دارند و مسائلی این چنینی باید به دست متخصصانی همچون اساتید دانشگاه حل شود، چرا که بیش از حد رسانه‌ای و امنیتی کردن موضوعی مثل امنیت غذایی فقط مردم را نگران می‌کند.

 وی در ادامه با اشاره به برخی مقاومت‌ها در برابر تولید و مصرف محصولات تراریخته در کشور، گفت: اگر محصولات تراریخته مضر هستند، چرا باید اروپا با ۳۳ میلیون تن، بزرگترین مصرف کننده این محصولات باشد.

 وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که مردم ایران همیشه تحلیل‌گران خوبی در خصوص مسایل اجتماعی بوده‌اند، تصریح کرد: باید بررسی کرد و فهمید که چرا مردم به جای گوش کردن به وزارت بهداشت در خصوص مصرف برخی مواد غذایی مثل روغن‌ها به سایر منابع توجه می‌کنند، باید فهمید چنین رفتارهایی ماحصل کدام دست‌های ناشناخته‌ای است که به اینجا رسیده‌ایم، به منظور جلوگیری از تشویش اذهان عمومی باید درست فکر کردن را بیاموزیم و چارچوبی برای رسانه‌ها در راستای انتشار برخی اخبار تعیین شود تا هر اطلاعات غلطی منتشر نشود.

 عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز در ادامه با بیان اینکه تولید محصولات تراریخته در کشوری مثل هند از سال ۲۰۰۲ نهادینه شده است، گفت: این تصمیم در ابتدا در هند نیز اعتراض برخی را به دنبال داشت، اما به تدریج و با معرفی واریته‌ مخصوص، هم اکنون ۱۱ میلیون هکتار پنبه تراریخته در هند تولید می‌شود. در تمامی لباس‌های ما پنبه تراریخته به کار رفته است و اگر محصولات ترا ریخته را قبول نداریم، باید بدون لباس بمانیم.

 وی در ادامه با بیان اینکه اذهان عمومی نسبت به محصولات تراریخته سرطانی شده است، عنوان کرد: این بدن ما نیست که با مصرف محصولات تراریخته دچار سرطان می‌شود، بلکه اذهان ما را نسبت به این محصولات سرطانی کرده‌اند، با وجود این که ۱۸ سال است که مصرف کننده محصولات تراریخته هستیم و این محصولات امتحان خود را پس داده‌اند، هنوز هم در برابر این محصولات مقاومت می‌شود.

باغبان در پایان با تاکید بر بهره‌گیری از فواید تولید محصولات تراریخته خاطرنشان کرد: مشکل کمبود آب در آینده بزرگترین مشکل ما خواهد بود، از این رو می‌توان با بهره‌مندی از علم بیوتکنولوژی در تولید و معرفی اقلام مقاوم به خشکی و شوری تراریخته بهره‌مند شد و با پیوند بیوتکنولوژی با اشتغال، برای بسیاری از افراد ایجاد اشتغال کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۷-۰۶ ۰۹:۱۸

برای اطلاع مردم شریف ایران باید بگوییم اولا اولین محصول تراریخته کشاورزی در سال 1394 به بازار امده یعنی 24 سال پیش نه 45 سال پیش آنها که این فرد آژ ان سخن ی گوید بیشتر در حوزه محصولات پزشکی بوده نه غذایی ثانیا طی 24 سال گذشته کشت گسترده محصولات تراریخته عوارض خود را بر انسان و حیوانات و محیط زیست نشان داده آنقدر مقاله و سند و مدرک وجود دارد که تعجب است مافیای تراریخته چرا از گفتن حقیقت نگران است و با انتشار اطلاعات غلط مردم را فریب می دهند . از این افراد باید پرسید اگر تراریخته خطر ندارد پس چرا 37 کشور پیشرفته اروپایی کشت آن را ممنوع کرده اند؟ چرا رژیم صهیونیستی که همه شما متخصصین کشاورزی می دانید در حوزه اصلاح نژاد گیاهی از امریکا هم بالاتر است اجازه حتی کشت 1 متر تراریخته را نمی دهد؟ چرا شوروی واردات و کشت و مصرف آن را مننوع می کند؟ چرا برای منافع شخصی و جناحی خود می خواهید ایران را تراریخته کنید؟ چه اهدافی پشت سر این ماموریت است> اینک برای همه مشخص شده تراریخته ها به آفت مقاوم شده اند مصرف سموم شیمیایی کاهش که نیفته افزایش یافته و ذخایر ژنتیک را نابود می کند صادق باشید و حقایق را به مردم بگویید و از دست دادن پست و مقام و منافع نترسید