• یکشنبه / ۸ مهر ۱۳۹۷ / ۰۰:۰۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97070704203
  • خبرنگار : 71186

تولید خودرو در شرایط فعلی زیان‌ده است

تولید خودرو در شرایط فعلی زیان‌ده است

عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت گفت: قیمت‌گذاری دستوری و سرکوب قیمتی خودرو موجب شده تولید قطعه برای قطعه‌سازان و تولید خودرو برای خودروسازان با زیان همراه باشد.

ابوالفضل خلخالی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: به طور طبیعی در شرایطی که آمریکا صنعت خودروی ما را تحریم کرده است ما نیز باید شاهد تشکیل کارگروه ویژه‌ای برای مقابله با تحریم و حمایت از صنعت خودرو و قطعه‌سازی باشیم.

وی با بیان این که با این حال حداقل به طور رسمی تشکیل چنین کارگروهی اعلام نشده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه شرایط به‌گونه‌ای است که دولت نه تنها کمکی نمی‌کند، بلکه در مواردی با قوانین مزاحم برای این صنایع مانع‌تراشی نیز می‌کند.

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران ادامه داد: نمونه روشن این وضعیت دو موضوع توقف طولانی مدت مواد اولیه مورد نیاز صنعت قطعه و خودرو در گمرک و همچنین قیمت‌گذاری دستوری این محصولات است.

وی افزود: در یکی دو ماه اخیر به دلیل ناهماهنگی دستگاه‌های دولتی، مواد اولیه وارداتی مورد نیاز صنایع خودرو و قطعه‌سازی برای مدت طولانی در گمرک متوقف شد و تاثیر منفی در روند طبیعی تولید خودرو در کشور داشت.

خلخالی با بیان این که قیمت‌گذاری دستوری و جلوگیری از واقعی شدن قیمت خودرو از دیگر مشکلات تحمیلی به این صنایع است، تصریح کرد: در چند ماه اخیر نرخ ارز و همچنین مواد اولیه صنعت خودرو و قطعه همچون محصولات پتروشیمی و فولاد افزایش بیش از دو تا سه برابری داشته است، اما دولت اجازه واقعی‌سازی قیمت خودرو متناسب با افزایش هزینه‌های تولید را نمی‌دهد.

وی ادامه داد: قیمت‌گذاری دستوری و سرکوب قیمتی خودرو موجب شده تولید قطعه برای قطعه‌سازان و تولید خودرو برای خودروسازان با زیان همراه باشد و طبیعی است که هیچ بنگاه اقتصادی برای مدت زمان طولانی نمی‌تواند با زیان به فعالیت خود ادامه داد.

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران خاطرنشان کرد: در حال حاضر به دلیل قیمت‌گذاری دستوری و زیان‌ده بودن تولید قطعات، تعداد قابل توجهی از واحدهای قطعه‌سازی تعطیل و پرسنل آنها بیکار شده‌اند. شرکت‌های خودروسازی نیز به دلیل دولتی بودن با زیان مشغول به فعالیت هستند، در حالی که این وضعیت، صنعت خودروی ما را در برابر تحریم‌های آمریکا آسیب‌پذیرتر می‌کند.

وی اظهار کرد: دولت باید اجازه واقعی شدن قیمت خودرو را بدهد تا شرکت‌های خودروسازی از زیان فعلی خارج شده و بتوانند سود فعالیت خود را صرف داخلی‌سازی قطعات و تولید داخل کردن خودروها کنند و این تنها راه مقابله با تحریم‌های آمریکا علیه صنعت خودرو است. با یک صنعت زیان‌ده نمی‌توان با تحریم‌ها مقابله کرد.

به گزارش ایسنا، براساس آخرین آمار اعلامی وزارت صنعت، معدن و تجارت تولید انواع خودرو در مرداد ماه امسال به طور میانگین ۳۸ درصد کاهش یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۷-۰۸ ۱۱:۵۴

واقعا خنده داره، چرا باید قیمت خودرو گرون بشه؟ مگر اینها تولید داخل نیستن؟ اگر تولید داخلی گرون بشه، بهتره که کلا خودروسازی تعطیل بشه

avatar
۱۳۹۷-۰۷-۰۸ ۱۴:۴۳

پس چرا تعطیلش نمی کنن

avatar
۱۳۹۷-۰۷-۱۰ ۰۰:۱۶

با سلام ،آقای کارشناس من نمی دونم شما چرا اینجوری دارید از خودروسازها حمایت میکنید.شما که کارشناس هستید ببینید که این آشفته بازارو چه کسی بوجود آورده غیر از اینکه خودرو سازها با تاخیر صدور دعوتنامه ها باعث ایجاد جو روانی بین مردم شدند یا عدم هماهنگی دستگاه های دولتی به اصطلاح تدبیر و امید باعث عدم ترخیص قطعات خودرو وبهانه دادن به دست خودروسازها و عدم تولید خودرو توسط آن‌ها شد، آقا الکی بی تدبیری خودتونو تقصیر مردم نیاندازید، دلال کیه مردم بدبختی که دنبال حفظ ارزش زحمات چندین ساله خودشون هستند یا امثال رشوه بگیر و خودرو سازهای خدانشناس که اینجوری پول مردم بدبختو پیشاپیش میگیرن و خودرو را یک سال بعد تحویل میدهند،شرمتان باد

avatar
۱۳۹۷-۰۷-۱۰ ۱۲:۱۷

صنعت خودرو زیان ده که هست به جای خودرو فرقون هم که تولید می کنه هوا رو هم که آلوده می کنه 10 برابر قیمت خودروهای استاندارد جهان هم که به فروش می رسونه . خب این انگل های اقتصاد رو تعطیل کنید. علاوه بر همه این ها صنعت خودرو در ایران فقط برای عده ای رانت ایجاد می کند و ثروتمندان را پول دار و پولدر تر می کند و فقیر ها را بد بختر. به 40 سال صنعت خودرو در ایران نگاه کنید و درس بگیرید. این صنعت را تعطیل کنید و مردم را نجات دهید. بگذارید مردم خودروهای ایمن و باکیفیت خارجی با قیمت پایین سوار شوند و انقدر در آلودگی سکته نکنند. اقایان رسانه شما را به خدا درک کنید. مردم خسته شدند از حلبی سازهای ایرانی