به گزارش ایسنا، سیدراشد جزایری 16 مهرماه در کمیته دانشگاهی آنفلوآنزا، اظهار کرد: کمیته آنفلوآنزا هرساله در این زمان برگزار میشود تا تدابیر و تمهیدات لازم برای مقابله و مهار آنفلوآنزا در استان اتخاذ شود.
جزایری ادامه داد: در آنفلوآنزای انسانی باید علائم و راهکارهای پیشگیری را مرور کنیم و به آحاد جامعه آموزش دهیم که یکی از راهکارها تزریق واکسن است و گروههایی را تعیین میکنیم تا بتوان واکسنهای بخش دولتی را در اختیار آنان گذاشت.
وی با بیان اینکه برای افرادی که در ارتباط با بیماران هستند مانند پرستاران، کادر ویژه بهداشت و کارکنان دامپزشکی و حفاظت محیط زیست، واکسن چهارظرفیتی در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: برای سایر افراد جامعه، گروههای هدف و حساس و کسانی که بیماری خاصی دارند، براساس دستورالعمل واکسن تامین میکنیم و برای سایر اقشار جامعه هم به وفور در بازار واکسن وجود دارد و میتوانند واکسن را تهیه و در اسرع وقت اقدام کنند که در طول زمستان مشکلی نداشته باشد.
رئیس مرکز بهداشت استان تاکید کرد: چند سالی است که استان با آنفلوآنزای پرندگان درگیر است و امسال خوشبختانه تا این لحظه بنا به گزارشات در استان موردی مشاهده نشده اما در استان همجوار تایید شده و امید است با راهکارهای مدنظر دامپزشکی، حفاظت ومحیط زیست، مرکز بهداشت استان و دانشگاه علوم پزشکی همچون سنوات گذشته مقابله لازم را داشته باشیم.
جزایری خاطرنشان کرد: با شروع فصل سرما در شش ماهه دوم سال گذشته 4300 بیمار به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کردند که از تمام آنان نمونهبرداری شد و از این تعداد 197 مورد مبتلا به آنفلوآنزا ثبت و کارهای پیشگیرانه از جمله تامین دارو انجام شد و توانستیم بیماری را کنترل و مهار کنیم.
وی اظهار کرد: پیشبینی میشود امسال نیز مشابه سال گذشته بیمار مبتلا به آنفلوآنزا داشته باشیم که برای آنان واکسن و دارو تامین شده است.
جزاریری با اشاره به اینکه در سال گذشته چهار هزار دز واکسن آنفلوآنزا تهیه شد و امسال نیز به همین میزان تامین شده است، از گروههای حساس و هدف خواست تا هر چه سریعتر نسبت به دریافت واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: برای دستگاههایی مانند کمیته امداد، بهزیستی و بنیاد شهید و امور ایثارگران تزریق واکسن آنفلوآنزا با نرخ دولتی به صورت رایگان انجام میشود.
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی استان سید عباس جزایری نیز بیان کرد: در سال 95 در آنفلوآنزای پرندگان بحران داشتیم و دهها هزار پرنده صنعتی و بومی معدوم سازی شد و در سال گذشته نیز یک کانون در محل نگهداری پرندههای صنعتی مشاهده شد.
وی گفت: اکنون این بیماری در شهرهای نجفآباد و تیران و کرون استان همجوار مشاهده شده و در استان موردی نداشتیم اما چهارمحال و بختیاری به شدت در عرض خطر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات