• چهارشنبه / ۹ آبان ۱۳۹۷ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97080904336
  • خبرنگار : 71616

/مطالبات اصناف، تجار، تولیدکنندگان و کارشناسان از وزیر جدید صمت/

می‌خواهند خودروسازی را نابود کنند/ نهادهای امنیتی ورود کنند

می‌خواهند خودروسازی را نابود کنند/ نهادهای امنیتی ورود کنند

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت گفت: از وزیر جدید صنعت و نهادهای امنیتی می‌خواهیم بررسی کنند که مانع‌تراشی‌های صورت گرفته در برابر واقعی‌سازی قیمت خودرو که در حال نابود کردن صنعت خودرو و قطعه ایران است در کجا ریشه دارد.

امیرحسین کاکایی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر بزرگترین معضل صنعت خودرو تا همین لحظه، مسئله‌ قیمت‌گذاری دستوری و غیرواقعی این محصول است. نکته مهم این است که حدود شش ماه است که قیمت نهاده‌های تولید به شدت بالا رفته به طوری که بعضاً تا چهار برابر افزایش قیمت داشته‌اند اما قیمت‌ خودرو افزایش پیدا نکرده است و رسیدگی به این موضوع مدام به تعویق می‌افتد. لذا سوال این است که چرا این اتفاق در حال رخ دادن است و این‌که وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت چه کاری می‌تواند در این رابطه انجام دهد؟

وی ادامه داد: واقعیت این است که در کشور موانع ساختاری وجود دارد که اصولا با این‌که ظاهراً حامی صنعت هستند ولی این موانع ساختاری جلوی صنعت را گرفته است. به عنوان مثال شورای رقابت که تعیین‌کننده  قیمت‌ خودرو است، قیمت این محصولات را بر مبنای شرایط سال گذشته تعیین کرده و در نتیجه آن طور که اعلام شده در سال جاری تاکنون حدود ۴۰۰۰ میلیارد تومان ضرر به صنعت خودرو وارد شده است.

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت افزود: علاوه بر این پیش‌بینی می‌شود که در صورت ادامه شرایط فعلی تا پایان امسال، زیان صنعت خودرو از ناحیه قیمت‌گذاری دستوری و غیرواقعی خودرو به ۱۰ هزار میلیارد تومان برسد.

وی خاطرنشان کرد: در این شرایط تنها دو خودروساز اصلی نیستند که متحمل زیان شده‌اند بلکه قطعه‌سازان نیز به دلیل عدم واقعی‌سازی قیمت قطعات، زیان‌ده شده و بسیاری از آنها ورشکست شده‌اند. طبق آخرین آمارهایی که اعلام شده قطعه‌سازان ۲۰ هزار میلیارد تومان از خودروسازان طلب دارند و خودروسازان به دلیل عدم واقعی‌سازی قیمت خودرو، قادر به پرداخت این مطالبات نیستند.

کاکایی با بیان این‌که اگر صنعت خودرو زمین بخورد بسیاری از صنایع وابسته با مشکل مواجه خواهند شد، تصریح کرد: در شش ماهه ابتدایی امسال شاهد افت قابل توجه تولید خودرو بودیم که یکی از دلایل اصلی آن کمبود نقدینگی خودروسازان برای خرید مواد اولیه و پرداخت پول قطعات دریافتی از قطعه‌سازان است.

وی اظهار کرد: در چنین شرایطی وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت و نهادهای امنیتی باید به موضوع ورود کرده و مشخص کنند که چه بخش‌هایی در راه واقعی شدن قیمت خودرو سنگ‌اندازی می‌کنند زیرا ادامه شرایط فعلی و تولید خودرو با ضرر و زیان، موجب نابودی صنعت خودرو و قطعه ما خواهد شد. در این زمینه هم وزارت صنعت و هم نهادهای بالاتر باید قبل از آن‌که صنعت خودرو به طور کامل نابود شود اقدام کنند.

به گزارش ایسنا، چندی پیش رضا رحمانی در جریان بررسی صلاحیت وزرای صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی، امور اقتصادی و دارایی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با کسب ۲۰۳ رای موافق از مجموع ۲۶۵ رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی به عنوان وزیر جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) انتخاب شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۸-۰۹ ۱۲:۵۶

آقای امیرحسین کاکایی! خودرو ما را باید تیرماه تحویل می‌دادند ولی هنوز نداده اند. چرا چنین می گویید؟ لطفا عادلانه صحبت کنید . 4ماه تاخیر

avatar
۱۳۹۷-۰۸-۰۹ ۱۳:۱۳

وقتی مافیای خودروسازی از نهادهای اطلاعاتی امنیتی میخواهد برای افزایش قیمت خودرو دست به کار شوند... وقتی درآمد و حقوق مردم ایران به یک چهارم کاهش پیدا کرد، نهادهای اطلاعاتی کجا بودند...

avatar
۱۳۹۷-۰۸-۰۹ ۱۴:۲۷

اگر قیمت ماشین رو دوباره افزایش بدن قیمت در بازار آزاد فاجعه خواهد شد

avatar
۱۳۹۷-۰۸-۱۰ ۱۲:۰۲

زیان خودروسازها بیشتر به خاطر سوء مدیریت و بی کفایتی مدیرانش است تا قیمت گذاری دستوری اگر خودروسازها به دنبال آزاد سازی قیمت هستند باید جامعه تعیین کننده باشد نه آنها ، بنابراین برای اینکه جامعه بتواند تصمیم بگیرد که خودروی آنها را با چه قیمتی بخرد واردات خودرو هم باید آزاد و تعرفه برداشته شود. آنگاه باید دید باز خودروسازها بدنبال افزایش قیمت خواهند بود یا کاهش هزینه هایشان برای ماندن

avatar
۱۳۹۷-۰۸-۱۰ ۱۲:۴۷

مشکل خودروسازی مدیران ... آن می باشد البته جفاست که به اینها مدیر گفت مدیر باید تدبر داشته باشد اما اینها فقط کت و شلوارشو دارن. اگه مشکل قیمت هستش واردات خودرو را آزاد کنند. تا بفهمند هیچکس به طرف خودروهای ایرانی نماین

avatar
۱۳۹۷-۰۸-۱۰ ۱۳:۱۳

چطور میتونید در یک بازار بسته و غیر رقابتی حرف از قیمت گذاری آزاد بزنید؟؟؟ چطور وقتی تنها ملاک شما هستید و شما هم به هرشکلی با هر هزینه ای بدون هیچ رقابتی می تونید تولید کنید اونوقت توقع آزاد شدن قیمت رو داشته باشید؟؟؟

avatar
۱۳۹۷-۰۸-۱۰ ۱۷:۰۴

اصلا چرا در تو کشور ما همه چی دو تا بازار داره دولتی و ازاد؟