• شنبه / ۱۰ آذر ۱۳۹۷ / ۱۵:۰۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97091004499
  • منبع : ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

نانوحسگری برای اندازه‌گیری دقیق نقره‌ با کاربرد در صنایع آب و جواهرسازی

نانوحسگری برای اندازه‌گیری دقیق نقره‌ با کاربرد در صنایع آب و جواهرسازی

جمعی از محققان دانشگاهی نانو حسگرهایی برای سنجش میزان یون‌های نقره‌ در مقادیر بسیار اندک در محیط آبی تولید کردند.

به گزارش ایسنا، دکتر زهره پارسایی، دانش‌آموخته‌ مقطع دکتری شیمی نانو معدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، در خصوص ضرورت شناسایی یون نقره موجود در محیط‌های آبی گفت: غلظت یون‌های نقره بیش از ۱.۶ نانومول بر لیتر در آب دریا و ۰.۹ نانومول بر لیتر در آب آشامیدنی برای بخش اعظمی از موجودات زنده دریایی و انسان مضر است. از این‌ رو در طرح حاضر اقدام به تولید پوشش نانومتری به عنوان نانو حسگر کردیم که قادر است مقادیر اندک یون‌های نقره را با بازدهی نزدیک به ۱۰۰ درصد از محیط آبی استخراج و اندازه‌گیری کند.

وی با اشاره به کاربردهای دیگر این نانوحسگر، اظهار کرد: از این نانوحسگر علاوه بر امور مربوط به بازرسی آب و پساب می‌توان در صنایع جواهرسازی نیز استفاده کرد.

پارسایی در خصوص سازوکار عملکرد این حسگر، توضیح داد: مکانیسم تشخیص نانوحسگر سنتز شده به این شکل است که یون نقره با اتم کلر موجود در رنگ "رز بنگال" وارد فعل‌ وانفعال شده و این موضوع تغییر رنگ رز بنگال از صورتی به بنفش را در پی دارد. مقدار این تغییر بیانگر غلظت یون نقره در محیط خواهد بود.

به گفته‌ این محقق، در طرح حاضر از دو روش فراصوت و پوشش‌دهی اسپینی جهت سنتز پوشش دولایه اکسید گرافن کاهش‌یافته/رنگ رز بنگال استفاده شده‌ و پس از اتمام فرایند سنتز، روش‌های میکروسکوپی و اسپکتروسکوپی جهت بررسی میزان موفقیت سنتز پوشش مورد استفاده قرار گرفته است. در ادامه برای ارزیابی خواص سطحی پوشش از میکروسکوپ نیروی اتمی و میکروسکوپ الکترونی نشر میدانی استفاده شده و در نهایت قابلیت این نانوپوشش در سنجش مقادیر یون نقره ارزیابی شد.

پارسایی خاطر نشان کرد: نتایج به دست آمده نشان داد که بازدهی این نانوحسگر در شناسایی یون‌های نقره ۹۸.۷درصد است.

این تحقیقات از سوی دکتر زهره پارسایی دانش‌آموخته مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر و مدرس دانشگاه خلیج فارس بوشهر، محسن صراف بیدآباد عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان، زهرا نورمحمد عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اهواز، نیما کراچی عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت و راضیه رضوی عضو هیأت علمی دانشگاه جیرفت اجرایی شده و نتایج آن در مجله‌ New Journal of Chemistry با ضریب تأثیر ۳.۲۰۱ منتشر شده‌ است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha