به گزارش ایسنا، دکتر محمود نیلی احمدیآبادی امروز (دوشنبه ۲۶ آذر) در بیست وهفتمین جشنواره پژوهش و فناوری که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد با تاکید بر این که امروزه با مشکل پیاده سازی دستاوردهای پژوهشی در کشور مواجه هستیم، اظهار کرد: اگر چه خوشبختانه فرهنگ پژوهش در شرایط فعلی تا حدودی در کشور پیشرفت کرده اما انتظار داریم تاثیرات آن بیشتر شود و ما بتوانیم دستاوردهای ناشی از پژوهش را در سطح جامعه پیاده سازی کنیم که البته برگزاری جشنوارههایی نظیر پژوهش و فناوری فرصت خوبی برای مرور برنامهها و سیاستهای این عرصه محسوب میشود چرا که امکان گفتوگوهایی را که میتواند در آینده دانشگاهها تاثیر گذار شود را فراهم میآورد.
وی در ادامه با تاکید بر این که ادبیات جدیدی در عرصهی دانشگاهها و سیاستگذاریهای این مراکز در جهان شکل گرفته است، گفت: همان گونه که تکنولوژی شرایط زندگی ما را تغییر داده است در شرایط فعلی ادبیات جدیدی نیز در عرصه فعالیتهای دانشگاهها ایجاد شده است که این ادبیات از لحاظ تنوع بسیار بینظیر است، به گونهای که ما از دانشگاههای نسل اول به نسل ۳ و ۴ که نوعی از دانشگاههای کارآفرین و دارای مسئولیت اجتماعی هستند رسیدیم و به زودی نیز به دانشگاه نسل پنجم دست خواهیم یافت.
رئیس دانشگاه تهران همچنین بینالمللی سازی را به عنوان مهمترین هدف دانشگاههای فعلی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر دانشگاههای جهان و از جمله دانشگاههای ایران به شیوههای مختلف فعالیتهای خود را در عرصههای بینالمللی توسعه میدهند. ضمن این که از ماموریتهای دیگر خود نظیر مسئولیت اجتماعی آموزش و پژوهش نیز غافل نیستند.
به گفتهی نیلی در حال حاضر دانشگاههای جهان بر اساس معیارها و شاخصهای مختلف رده بندی شدند اما این رده بندیها تا چند دهه گذشته مفهوم و معنایی نداشت و بیشتر رده بندی دانشگاهها در کشور آمریکا متمرکز بود و ما در سایر کشورها اعم از اروپا و غیره شاهد این ردهبندی نبودیم اما وضعیت فعلی موجب شده است که امروز دانشگاهها به یکدیگر دسترسی پیدا کنند و هر استاد نیز ارزش گذاری دانشگاههای مختلف را بداند.
رئیس دانشگاه تهران همچنین در بحث ردهبندی دانشگاهها، باید مراقب این امر شد که ضمن موفقیت تنظیم سیاستها و برنامههای بیشتر برای موفقیت روز افزون، در عرصههای مختلف توسعه خود را نیز متوقف نکنیم. بنابراین ما نمیتوانیم از رده بندیهای علمی جهانی کناره گیری کنیم اما سیاستهای ما باید در راستای بهبود و حفظ جایگاه دانشگاه در این رده بندیها باشد.
به گفته وی خوشبختانه در حال حاضر دانشگاه تهران در بسیاری از رده بندیهای جهانی همواره رتبههای یکم یا دوم کشور را کسب میکند. اگر چه تا دستیابی به توانمندیهای اصلی فاصله داریم و ما ظرفیتهای بیشتری برای موفقیتهای بیشتر در عرصههای داخلی و حتی خارجی داریم.
رئیس دانشگاه تهران بر ضرورت سرمایه گذاری بر روی منابع انسانی این دانشگاه تاکید کرد و گفت: باید نیروی انسانی بعنوان یک سرمایه مهم و تاثیر گذار همواره مورد توجه سیاستهای دانشگاه قرار بگیرد و آموزش به این نیروها باید جدی تلقی شده و همیشه باید یافتههای بشر از نسلی به نسل دیگر منتقل شود اما نکته مهم این است که محتوا و شیوه این آموزشها در شرایط فعلی تغییر کرده و ما نیز باید بر اساس شیوهها و متدهای نوین آموزشهای خود را ارائه بدهیم.
نیلی با تاکید بر این که به روز سازی محتوای آموزش دانشگاهها با کندی پیش میرود، از برنامه دانشگاه تهران برای به روز سازی محتوای آموزش و تبیین این مطالب در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این بازنگریها با رویکرد نوآوری و اشتغال محوری مورد بررسی قرار میگیرد. ضمن این که سعی می کنیم دورههای کهاد را نیز در دانشگاه اجرایی کنیم و علاوه بر آن دانشجویان این اختیار را داشته باشند که واحدهای اختیاری خود را به انتخاب خود از واحدها یا گروههای دیگر جذب کند.
انتهای پیام
نظرات