• سه‌شنبه / ۱۱ دی ۱۳۹۷ / ۰۴:۵۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97101105610
  • خبرنگار : 71282

کارشناس حوزه کار پاسخ داد

مرجع اعلام بازنگری دستمزد کارگران کجاست؟

مرجع اعلام بازنگری دستمزد کارگران کجاست؟

کارشناس حوزه کار با اعلام مرجع بازنگری دستمزد کارگران گفت: دستمزدی که شورای عالی کار برای کارگران تعیین می‌کند باید تامین‌کننده هزینه‌های زندگی خانواده او باشد.

علیرضا حیدری در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: ماده ۴۱ قانون کار تکلیف تعیین حداقل دستمزد را مشخص کرده و گفته شورای عالی کار همه ساله موظف است میزان حداقل مزد کارگران را تعیین کند منتها برای نقاط مختلف کشور و یا صنایع مختلف دو شاخص را برای نحوه تعیین تعریف کرده است. صدر ماده ۴۱ قانون کار می‌گوید حداقل مزد بر اساس نرخ تورم تعیین شود ولی ذیل ماده، معیار دومی هم تعریف کرده و گفته مزد به اندازه‌ای باشد که معیشت خانوار را تامین کند.

وی با بیان این که در مباحث مربوط به مزد و تصمیم‌گیری در شورای عالی کار هیچ‌گاه به تبصره دو ماده ۴۱ نزدیک نشده‌ایم، افزود: در طول سال‌های گذشته بیشتر روی تبصره ۱ ماده ۴۱ و توجه به نرخ تورم متمرکز شدیم در حالی که قانون‌گذار گفته صرف‌نظر از هر آن چه که در اقتصاد اتفاق می‌افتد، سبد معیشت خانوار نیز باید مدنظر قرار گیرد تا مزد تامین کننده هزینه زندگی یک خانواده باشد.

این کارشناس حوزه کار ادامه داد: قانون کار سال ۱۳۶۹ تصویب شد و از این سال به بعد، مبنای تصمیم‌گیری در خصوص دستمزد کارگران، ماده ۴۱ قانون کار بوده است. این ماده می‌گوید دستمزد باید همه ساله تعیین شود ولی این که آیا منظور از همه ساله، یکبار در سال است یا چند بار در سال، باید به مرجع آن رجوع کنیم.

حیدری در پاسخ به این پرسش که بازنگری دستمزد کارگران در طول سال از کدام مجرا می‌تواند صورت پذیرد؟ توضیح داد: مجمع تشخیص مصلحت نظام در حقیقت به دستور امام خمینی(ره) برای بررسی و رفع اختلافات میان مجلس و شورای نگهبان ایجاد شد. قانون کار در همان ابتدا به تصویب مجلس نرسید و شورای نگهبان به موادی از آن ایراد گرفت اما پس از بازگشت لایحه، مجلس همچنان به باقی ماندن این مواد اصرار داشت.در نهایت لایحه به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت و مجمع نیز قبل از تصویب، تغییراتی در آن اعمال و سپس تصویب کرد.

به اعتقاد این فعال حوزه کار، چنانچه مراد از مرجع تصمیم گیری در مورد بازنگری مزد، کلیت قانون کار و مفاد مصوب شده باشد، مجلس باید در مورد بازنگری مزد تصمیم بگیرد و چنانچه تفسیر،‌ تغییراتی باشد که مجمع در قانون کار لحاظ کرده است در آن صورت، مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص بازنگری دستمزد باید نظر دهد.

به گزارش ایسنا، پیش از این وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از مکاتبه با معاونت حقوقی ریاست جمهوری و استعلام برای امکان بررسی مجدد حقوق و دستمزد در طول سال خبر داده بود.برابر ماده ۴۱ قانون کار، شورای عالی کار موظف است همه ساله میزان حداقل مزد کارگران را برای نقاط مختلف کشور یا صنایع مختلف با درنظر گرفتن درصد تورم اعلامی بانک مرکزی و سبد معیشت خانوار تعیین کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۱ ۰۹:۵۵

کسی بااین حقوق نمیتواند زندگی رااداره کنند ...۱۵۰درصد ما که ۳فرزند مدرسه ای داریم شهریه ۳۰۰هزارتومان میگیرند چطور زندگی کنیم

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۱ ۱۰:۰۲

فکر کنم مسملین تو بازار نیستند وخرید نمیکنند مردم دیگه نمی توانند نون سبزی دیگه بخورند سبد کالا و سهام عدالت هم به افراد خاصی داده میشه پس سهام عدالت و یارانه جانبازها و ایثارگران کجا رفته یا به به این قشر تعلق نمیگره چرا کسی جواب نمیده لااقل یه اقتصاددان بزارند که درک کنه مردمو

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۱ ۱۲:۰۷

اخوی چرا رجز می خوانی مگر نمی گی خط فقر شده 5 میلیون پس فردا اعلام کنید حقوق 5 میلیون تا ببینید چه می شود.ظاهرا خرد از همه ارکان مملکت ما رخت بر بسته و هر مهملی را از هر فردی می شنوی مثلا به جای پیگیری تعیین حقوق بر حسب درامد دنبال تعیین حقوق بر حسب هزینه هستند که اگر اینگونه بود سطح زندگی مردم بورکینفاسو می شد مثل مردم سوئد

avatar

ماده ۴۱ قانون کار تکلیف تعیین حداقل دستمزد را مشخص کرده و گفته شورای عالی کار همه ساله موظف است میزان حداقل مزد کارگران را تعیین کند صدر ماده ۴۱ قانون کار می‌گوید حداقل مزد بر اساس نرخ تورم تعیین شود ولی ذیل ماده، معیار دومی هم تعریف کرده و گفته مزد به اندازه‌ای باشد که معیشت خانوار را تامین کند.__خیلی جالبه به قانونی که خودشان تصویب کرده اند را حاضر نیستند درست و دقیق که منافع کارگران را دربر گیرد اجرا کنند !!