به گزارش ایسنا، مهدی فصیحی هرندی در اولین روز از دومین همایش دولتپژوهی که در دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد با موضوع دولت و سیاستگذاری عمومی برگزار شد، با بررسی نقش جامعه دانشگاهی در مسائل آب و سیاستگذاریهای آن، اظهار کرد: بدنه بخش دولتی از نظر کارشناسی ضعیف بوده و نخبگان در بدنه سیاستگذاری بخش دولتی حضور ندارند که این خود به افزایش ناکارآمدیها دامن میزند.
استاد مدعو موسسه منطقه غرب و آسیا مرکزی آموزش آب دانشگاه تهران با بیان اینکه سد دوستی دیگر قادر نیست آب مشهد را تامین کند، عنوان کرد: راه حلهای سیاستگذار برای حل مسائل آب شامل رویکرد تکلیفی و ضرب العجلی به مسائل، توجه به ایجاد منابع جدید سطحی(سدها)، توجه به انتقال آب بین حوزهای، توجه به انتقال آب از دریاهای شمال و جنوب، برداشت دراماتیک از منابع آب زیرزمینی و همچنین روشهای استخراج آب ژرف از 5 کیلومتری عمق زمین است.
گردش نخبگان سیاسی حاکم، چالش اصلی دولت است
در ادامه مجید استوار، استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، در خصوص سیاستگذاری عمومی و دولت جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: در دهه اول انقلاب تلاشهایی صورت گرفت تا نهادهای اقتصادی و تصمیمسازی درستی در کشور شکل بگیرد اما هر تلاشی که صورت گرفت با آمدن گروه بعدی نادیده گرفته شد.
وی افزود: گردش نخبگان سیاسی حاکم به عنوان یکی از ابر چالشهای ایران امر بسیار مهمی است و میتواند خلل بسیار زیادی در بحث حکمرانی خوب داشته باشد. نخبگان سیاسی با تاسیس نهادهای سیاسی و توزیع منابع قدرت، موانع رشد و توسعه اقتصادی را کاهش میدهند و زمینه را برای جذب تمام نخبگان فراهم میکنند.
استادیار گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت تصریح کرد: در دهه چهارم انقلاب تمام چالشهای حکمرانی که در چهار دهه تجمیع شده بود، به دولت روحانی رسید که در این دوره ما با کمبود آب و ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی و بانکها و از همه مهمترگردش سیاسی نخبگان حاکم مواجه هستیم. موانع حکمرانی خوب در ایران ناکارآمدی نخبگان سیاسی حاکم بر نهادها، دولت مداخلهگر، اثرات فسادزای توزیع رانت و تعارض منافع است.
انتهای پیام
نظرات