به گزارش ایسنا، بهرام سرمست شامگاه چهارشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی قم در مؤسسه علامه طباطبایی در سالن جلسات ساختمان اداری حرم مطهر حضرت معصومه (س) عنوان کرد: برای اجرای قانون ممنوعیت بکارگیری عناوین بیگانه نیاز به کار فرهنگی داریم.
استاندار قم افزود: درباره این قانون، خلط قانونی و ابهاماتی وجود دارد که باید مورد ارزیابی قرار گیرد، اجرایی نشدن قانون ممنوعیت بکارگیری عناوین بیگانه بعد از ۲۳ سال، نیاز به آسیب شناسی و مطالعه جدی دارد. استفاده از عناوین بیگانه توسط مراکز تجاری استان قم توسعه یافته است و باید در این باره اطلاع رسانی و فرهنگ سازی شود.
سرمست بیان کرد: یکی از دغدغههای جدی، فعالیت بیضابطه اصناف فاقد پروانه کسب در سطح شهر است، به طوری که ۸ هزار واحد تجاری در قم فاقد پروانه هستند و نظارت جامعی بر فعالیت آنها صورت نمیگیرد.
وی گفت: برخورد قهری و چکشی با واحدهای تجاری دارای نام و عناوین بیگانه نمیتواند کارساز باشد؛ بلکه باید عوامل و آسیبها مورد بررسی قرار گیرد. باید حقوق افراد را در برداشتن تابلوها در نظر گرفت و راهکارهای مناسبی در مواجهه با این واحدها پیشنهاد داد، به ویژه اینکه اصناف در شرایط نامساعد معیشتی نیز قرار دارند.
وی اظهار کرد: آسیب شناسی و شناخت خلأهای قانونی و اتخاذ ضمانتهای اجرایی میتواند بخش زیادی از مشکلات را در مورد حذف عناوین بیگانه در واحدهای تجاری برطرف کند.
سرمست بیان کرد: باید برای برخی از این عناوین و واژگان، واژههای جایگزین در نظر گرفت، فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی برخی از واژگانی را پیشنهاد میکند که مورد استقبال مردم قرار نمیگیرد.
وی عنوان کرد: لازم است اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت سازمان صمت و ارگانهای متولی، تصمیم گیری های مناسبی در مورد تغییر عناوین اتخاذ کنند.
انتهای پیام
نظرات