سمیرا اسدی در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب، اظهار کرد: کتاب «زان تشنگان» را نفیسه مرشدزاده در 240 صفحه به رشته تحریر درآورده است که توسط انتشارات اطراف منتشر شده و در نهاد کتابخانههای عمومی خراسان رضوی عرضه میشود.
وی افزود: در خاطرات بسیاری از ما یک سومشخص پنهان است که بخش زیادی از نسبت امروزمان با محرم و عاشورا را مدیون اوییم. سومشخصهای پنهان گاهی مادربزرگ و پدر و پدربزرگاند، گاهی استاد و غریبهای رهگذر. معمولاً شخصیتِ پیچیده، فن بیان قوی یا توانایی منحصربهفردی ندارد، فقط ارادتی واقعی دارد و مهارت و شگردش همین صداقتش است. تنها ویژگی خارقالعاده او سومشخص عاشق بودن است.
کارشناس مسئول روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی عنوان کرد: شاید در هیاهوی روزمرگی میزان دلبستگی و حرارتی که به ما منتقل کردهاند و عمق تأثیرشان در زندگیمان را فراموش کرده باشیم، اما وقت نوشتن متنی درباره ارتباط خودمان با روضه و عزا خاطرات این اثرگذارانِ بیادعا برمیگردد و علاقه و نشانههایی که در ما جا گذاشتهاند، متن را پر میکند. شاید به خاطر همین است که بیشتر روایتهای کتابی که در دست دارید ماجرای سرایتِ دلبستگی است و قصه دستبهدستشدنِ سرسپردگی.
وی بیان کرد: «زانتشنگان» کتاب سوم از مجموعه «کآشوب» است؛ مجموعهای که بنا دارد هر سال از منظری دیگر و آدمهایی دیگر به حال و هوای امروز ما و روضهها نگاه کند. عادت شیعه به ثبت عاشورا در شکل موزون و در قالب شعر بوده و ما اغلب ارتباط خودمان با این حماسه را منظوم شرح کردهایم و روایت منثور و قصه کمتر عرضه شده است. این مجموعه تلاش میکند تا نثر فارسی فرصت از دسترفته خودش در زمینه محرم و روضه را بازیابد و از این طریق هم راه بگشاید.
اسدی خاطر نشان کرد: در کتاب «زانتشنگان» روایتهایی از مصطفی اصانلوی، سلمان باهنر، مونا تاروردی، مهدی ترابی، زینب توقعهمدانی، دریا چوبین، احمد داوری، روحالله رجایی، محمدعلی سلطانمرادی، مهدی شادمانی، حامد شکیبانیا، مرجان صادقی، رضا صیادی، محمد صمدی، محمد طاهریزاده، فاطمه طهرانی، محمدعلی فارسی، محمدحسین فروغی، مریم گریوانی، مینو لعل روشن، سید احمد مدقق، محمد ملاعباسی، احسان ناظم بکایی و فاطمه نقوی به چاپ رسیده است.
انتهای پیام
نظرات