• شنبه / ۱۳ مهر ۱۳۹۸ / ۱۳:۳۵
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 98071309665
  • خبرنگار : 50210

طی 3 سال اخیر صورت گرفت:

تولید بیش از 12000 فرصت شغلی در روستاهای استان مرکزی

تولید بیش از 12000 فرصت شغلی در روستاهای استان مرکزی

ایسنا/مرکزی مدیرکل دفتر روستایی و عشایر استانداری مرکزی گفت: در طول 3 سال اخیر 12 هزار و 253 فرصت شغلی در روستاهای استان ایجاد شده است.

به گزارش ایسنا، حجت‌الله کاظمی در نشست مطبوعاتی به مناسبت 15 مهر روز ملی روستا و عشایر، هدف از این نامگذاری را ترویج فرهنگ روستایی دانست و بیان کرد: نقش روستاها در اقتصاد کشور اهمیت بالایی دارد، پیش از پیروزی انقلاب اسلامی روستا و روستاییان در برنامه‌ریزی‌های کشور جایی نداشتند، اما پس از پیروزی انقلاب توجه ویژه‌ای به روستاها و محرومیت‌زدایی و اجرای اقدامات اساسی و زیربنایی در آنها شد.

وی با بیان اینکه از جمعیت یک میلیون و 421 هزار و 474 نفری استان مرکزی، 329 هزار و 690 نفر معادل 23 درصد جمعیت، در روستاها ساکن هستند، اظهار کرد: استان مرکزی دارای هزار و 638 آبادی است که از این تعداد هزار و 128 روستا دارای سکنه، 820 روستا دارای شورای اسلامی و 792 روستا دارای دهیاری است.

کاظمی با اشاره به اقدامات اساسی و زیربنایی انجام شده در حوزه برق‌رسانی، آبرسانی، گازرسانی، توسعه شبکه ارتباطات و مخابرات و محورهای مواصلاتی روستاها، گفت: هزار و 173 روستا در قالب 195 هزار مشترک و 117 هزار خانوار از نعمت برق بهره‌مند هستند و تعداد چاه‌های برق‌دار روستاهای استان به 5 هزار و 480 حلقه می‌رسد.

وی تعداد روستاهای متصل به شبکه مخابرات و ارتباطات را هزار و 80 روستا عنوان کرد و افزود: هزار و 22 روستا معادل 95 درصد روستاهای استان مرکزی دارای تلفن خانگی هستند، 989 روستا دارای پوشش همراه اول و 266 روستا دارای اینترنت است.

مدیرکل دفتر روستایی و امور شوراهای استانداری مرکزی اضافه کرد: 987 روستا گازرسانی شده که بر این اساس 104 هزار و 620 خانوار از نعمت گاز بهره‌مند شده‌اند، همچنین 15 روستا با جمعیتی بالغ بر 510 خانوار در مرحله گازرسانی قرار دارند.

وی در خصوص بهره‌مندی روستاها از شبکه آبرسانی، با اشاره به بهره‌مندی 840 روستا از آب شرب سالم بیان کرد: 714 باب مخزن آب به حجم 95 هزار و 345 مترمکعب آبرسانی شده است. شبکه توزیع آب روستاها 4 هزار و 375 کیلومتر مربع است و انشعابات واگذار شده نیز 149 هزار و 804 انشعاب را شامل می‌شود.

کاظمی بیان کرد: کل راه‌های روستایی استان مرکزی 4 هزار و 446 کیلومتر است که از این میزان 3 هزار 226 کیلومتر آسفالت، 386 کیلومتر شوسه و 834 کیلومتر راه خاکی است و در طول 4 سال اخیر 17 هزار و 502 تن قیر رایگان به منظور آسفالت به روستاها اختصاص یافته است.

وی تعداد روستاهای دارای طرح هادی استان مرکزی را 878 روستا عنوان کرد که طرح 162 روستا مورد بازنگری قرار گرفته است و گفت: تاکنون اجرای طرح هادی در 117 روستا به پایان رسیده و 298 پروژه نیز نیمه تمام است.

مدیرکل دفتر روستایی و امور شوراهای استانداری مرکزی به اقدامات دهیاری در حوزه پروژه‌های عمرانی اشاره کرد و افزود: کل اعتبارات هزینه شده برای پروژه‌های عمرانی روستاهای استان در بازه زمانی سال‌های 92 تا 98 برابر با 283 میلیارد تومان بوده است که برای ساخت واحدهای ساختمانی دهیاری‌ها، بوستان، جدول‌گذاری برای هدایت آب‌های سطحی، کانال آبرسانی، زیرسازی و آسفالت، پیاده‌راه سازی، احداث غسالخانه‌، بلوارکشی، احداث دیوار ساحلی و ... هزینه‌ شده است.

وی بیان کرد: روستاهای استان مرکزی دارای 23 پایگاه آتش‌نشانی و 205 کانکس مجهز به هزار و 435 کپسول اطفای حریق هستند، همچنین کار مدیریت پسماند روستایی نیز توسط 97 دستگاه خودروی مکانیزه با 194 راننده و کارگر پسماند و 12 هزار و 756 سطل زباله انجام می‌گیرد.

کاظمی اعتبارات واریز شده به حساب دهیاری‌های استان از سال 1392 تا 1398 را 579 میلیارد تومان بیان کرد و با اشاره به واریز مبلغ 118 میلیارد تومان اعتبار از منابع مختلف ویژه روستاها طی یک سال اخیر گفت: دولت یازدهم و دوازدهم توسعه اشتغال پایدار در روستاها و توانمندسازی و درآمدزایی روستاییان را در اولویت کاری خود در روستاها قرار داد و در همین راستا لایحه قانون توسعه اشتغال پایدار روستایی از محل منابع صندوق توسعه ملی به مبلغ 1.5 میلیارد تومان و منابع مالی بانک‌ها تهیه شد که مورد تصویب مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

وی تصریح کرد: با اجرای این طرح از محل منابع صندوق توسعه ملی و منابع بانک‌ها در قالب سامانه کارا در سال‌های 97 و 98 مبلغ 226 میلیارد تومان برای هزار و 350 طرح به استان اختصاص یافته که 3 هزار و 400 فرصت شغلی ایجاد کرده است، همچنین براساس تفاهم‌نامه بین معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، بنیاد علوی و بانک سینا از سال 95 تا 97 مبلغ 75 میلیارد تومان تسهیلات برای 121 طرح در استان پرداخت شده که منجر به ایجاد هزار و 351 فرصت شغلی شده است.

مدیرکل دفتر امور روستایی و عشایر استانداری مرکزی افزود: در راستای اجرای تفاهم نامه معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، بنیاد برکت و بانک پارسیان نیز 520 میلیون تومان تسهیلات برای 5 طرح با 50 فرصت شغلی در استان پرداخت شد که البته این طرح ادامه نیافت.

وی در خصوص تکلیف دستگاه‌های اجرایی در ایجاد اشتغال در قالب پروژه ارتقای تولید و اشتغال پایدار روستایی در سال‌های 95 تا 97 گفت: دستگاه‌های اجرایی برای 121 طرح که منجر به ایجاد هفت هزار و 452 شغل شده است مبلغ 97 میلیارد تومان هزینه کرده‌اند.

کاظمی به توسعه ورزش در مناطق روستایی و جبران کمبودها در سرانه ورزشی این مناطق اشاره کرد و گفت: تفاهم‌نامه با دهیاری‌ها در راستای احداث 100 زمین ورزشی با چمن مصنوعی منعقد شده است، جانمایی اراضی انجام و برخی از دهیاری نیز کار آماده‌سازی زمین‌ها را آغاز کرده اند به طوری که در حال حاضر 40 پروژه در حال آماده‌سازی برای احداث زمین ورزشی است.

وی با بیان اینکه 20 هزار مترمکعب آبرسانی سیار با استفاده از 3 تانکر برای عشایر انجام می‌شود،  اضافه کرد: به مناسبت روز ملی روستا و عشایر در 15 مهرماه، 70 پروژه عمرانی در روستاهای استان به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرکل امور روستایی و عشایر استانداری مرکزی با اشاره به اجرای برنامه راهبردی عملیاتی در 31 شهرستان 31 استان کشور بیان کرد: در راستای این برنامه شهرستان خنداب در استان مرکزی انتخاب شده است که تاکنون اقداماتی همچون راه‌اندازی واحدهای تولیدی تعطیل، نیمه‌تعطیل، استفاده از اماکن بلااستفاده، توسعه مشاغل خانگی در رشته فرش دستبافت، تولید میوه خشک، صنایع دستی و پرورش ماهیان زینتی، کشت زعفران و گیاهان دارویی دنبال شده است.

وی اضافه کرد: به جهت توسعه کشاورزی این شهرستان، احداث کارخانه فرآوری محصولات و سردخانه مدنظر است، همچنین توانمندسازی فرهنگ اجتماعی در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی، برگزاری سلسله نشست‌های پایش محیط کسب و کار روستایی، جذب سرمایه‌گذار با معرفی توانمندی‌های شهرستان، رونق حوزه گردشگری، ایجاد اقامتگاه‌های بومگردی، برگزاری تور گردشگری و جشنواره‌های مختلف نیز از دیگر برنامه‌های تعریف شده برای اجرای این برنامه راهبردی در شهرستان خنداب است.

کاظمی در پاسخ به این سوال که با وجود اینکه تعداد مشاغل ایجاد شده در طول 3 سال اخیر در روستاهای استان بسیار زیاد بوده است، چرا هنوز شاهد مهاجرت روستاییان به مناطق شهری هستیم، گفت: مسلما یکی از عوامل ماندگاری روستاییان در روستاها اشتغال پایدار است، البته هنوز تسهیلات پرداخت شده به بهره‌برداری کامل نرسیده است هرچند در حال پیگیری و توسعه روستاها جهت ماندگاری روستاییان، همچنین تحقق مهاجرت معکوس هستیم، اما گاهی برخی عوامل مانند تحصیلات فرزندان و وجود برخی از امکانات در شهرها نیز باعث مهاجرت‌ روستاییان شده است.

وی در ادامه به تشریح وضعیت عشایر استان مرکزی پرداخت و با اشاره به اینکه 860 خانوار عشایری استان در قالب 5 هزار نفر در شهرستان‌های ساوه، زندیه‌، خمین و دلیجان سکونت دارند، افزود: تعداد دام‌های عشایر 330 هزار راس است و سالانه 5 هزار تن گوشت توسط عشایر استان تولید می‌شود.

کاظمی اضافه کرد: تسهیلات پرداخت شده به منظور افزایش تولید گوشت توسط عشایر، 80 میلیارد ریال بوده است.

مدیرکل امور روستایی و عشایر استاندار مرکزی میزان دسترسی عشایر به آب آشامیدنی، راه شوسه و آسفالته، برق و انرژی، مسکن مناسب در مناطق قشلاقی و تسهیلات دریافت شده را به ترتیب 765 خانوار، 447 خانوار، 800 خانوار، 542 خانوار و 772 خانوار عنوان کرد و افزود: کشت گیاهان دارویی توسط عشایر در سطح 4 هکتار نیز در حال انجام است و کارخانه تولید خوراک دام نیز با اعتبار 15 میلیارد ریال برای استفاده عشایر احداث شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha