• پنجشنبه / ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۵:۴۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 98122922361
  • خبرنگار : 50299

قرنطینه با کتاب؛

هفت مَتلِ نو

هفت مَتلِ نو

ایسنا/اصفهان فرهنگ عامه و از آن میان، متل‌ها و قصه‌های عامیانه، یکی از منابع مهم ادبیات کودک و نوجوان به حساب می‌آیند. بالندگی و توانمندی ادبیات کودک و نوجوان نیز زمانی بیشتر و بهتر می‌شود که بتواند بیشتر از ریشۀ فرهنگ عامه تغذیه کند؛ چه از لحاظ فرمی و زبانی و چه از نظر قصه‌ها.

متل‌ها، قصه‌هایی کوتاه و شیرین و گاه آهنگین هستند که در قدیم برای بچه‌ها گفته می‌شده. در مجموعۀ هفت‌تایی که توسط انتشارات مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش با عنوان «متل‌های نو» منتشر شده، بچه‌ها با قصه‌هایی مثل متل آشنا می‌شوند. این مجموعه می‌تواند دریچه‌ای برای آشنایی کودک با قصه‌های عامیانه محسوب شود و امید است در کنار لذت داستان، این آشنایی، همیشگی باشد.

شکوه قاسم‌نیا، یکی از شاعران و نویسندگان مطرح در حوزه  ادبیات کودکان و نوجوانان ایران که تا کنون نزدیک به ۴۰۰ ترانه و داستان برای کودکان سروده‌ و نوشته، نویسندۀ هفت متل این مجموعه است. تصویرگران آن نیز عبارتند از: غزاله صرافیان، نغمه صالحی،  ویدا کریمی، طوی علینژاد، نگین حسین زاده، هاله مؤدبیان و این یعنی کل کار یک کار زنانه است؛ درست مانند روایت‌گران اصلی متل‌ها و قصه‌ها در طول زمان.

عنوان‌های این مجموعه عبارتند از: «پیشی شکمو»، «گل پنبه»، «نوک به کدو»، «خروس نوک کج»، «گنجشک گشنه»، «گندمک و برنجک» و «خاله بودبودی». «گندمک و برنجک»، ماجرای یک دانۀ گندم و یک دانۀ برنج است که با هم عروسی می‌کنند و به دنبال خانه‌ای برای زندگی می‌گردند. «گنجشک گشنه»، ماجرای گنجشکی تنبل و بی‌کاره است که صبح تا شب یک گوشه می‌نشیند و منتظر می‌شود تا آب و دانه اش برسد. «خروس نوک کج»، ماجرای خروسی است که نوکش کج است و به جای اینکه از ظرف خودش دانه بخورد، نوک به ظرف خروس همسایه می‌زند. «نوک به کدو»، قصه کبوتری به اسم خاله بق بقوست که به یک کدو نوک می‌زند و نوکش توی کدو گیر می‌کند. «گل پنبه»، ماجرای پوست تخمه‌ای است که عاشق یک گل پنبه می‌شود و به دنبال او به راه می‌افتد. «پیشی شکمو» نیز ماجرای گربه‌ای زبل و شکموست که هر جا در باز قابلمه‌ای را می‌بیند، به آن سرک می‌کشد.
این مجموعۀ رنگی، روی کاغذ گلاسه در قطع ۱۹ در ۱۹ سانتی‌متر برای نخستین بار در سال ۱۳۹۵ روانه بازار نشر شده است. خواندن این کتاب‌ها در کنار لذت داستان برای کودکان و ساختن شب‌های به یاد ماندنی برای آن‌ها، می‌تواند برای پدران و مادران هم شیرین باشد. کودکانمان را از طعم کتاب‌های خوب، محروم نکنیم. روشنایی روزگار آینده آن‌ها می‌تواند با همین قصه‌های شبانه، شکل بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha