• دوشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ / ۱۰:۵۲
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 99020100199
  • خبرنگار : 50130

رفتار مردم؛ عاملی مهم در افزایش مرگ و میر کرونا

رفتار مردم؛ عاملی مهم در افزایش مرگ و میر کرونا

ایسنا/کردستان معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان، افزایش مبتلا شدن، احتمال مرگ و میر در افراد دارای بیماری های زمینه ای و رفتار جامعه را دلایل اصلی موثر بر افزایش مرگ و میر در اپیدمی کرونا دانست.

ابراهیم قادری در گفت و گو با ایسنا در رابطه با روند مرگ و میر در اپیدمی کرونا از ابتدا تا کنون مسأله مرگ و میر را پیچیده و بسته به عواملی از جمله نحوه و زمان شیوع اپیدمی، امکانات و رفتار مردم ذکر و اظهار کرد: مرگ و میر در بیماری کرونا در ابتدا در اکثر کشورها بالا بود و این مهم می تواند دلایل خاصی داشته باشد.

وی افزایش مبتلا شدن، احتمال مرگ و میر در افراد دارای بیماری های زمینه ای و رفتار جامعه را دلایل اصلی موثر بر افزایش مرگ و میر در اپیدمی کرونا دانست و افزود: این در حالی است که در ابتدا میزان مرگ و میر کرونا در سایر کشورها یک تا سه درصد اعلام شده بود اما به نظر می رسد که اکنون این آمار بسیار بیشتر از آمارهای اعلام شده باشد.

معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان بیان کرد: مسأله بعدی این است که ممکن است اپیدمی در ابتدا میان افرادی که زیاد دچار مرگ و میر نشوند شیوع یابد اما هنگامی که به جایی می رسد که تعداد افراد مسن و یا افرادی که بیماری های مزمن از جمله دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و ضعف سیستم ایمنی دارند بیشتر مبتلا شوند، آمار مرگ و میر افزایش می یابد.

وی رفتار مردم را عاملی بسیار مهم در این زمینه ذکر کرد و ادامه داد: این مسئله که آیا هنگام  داشتن علائم کرونا به پزشک مراجعه کنیم یا خیر در جامعه ما به یک چالش تبدیل شده است.

قادری افزود: متاسفانه برخی افراد در مواجه با بعضی از بیماری ها از جمله کرونا که به یک انگ تبدیل شده است دست به پنهان کاری می زنند و از مراجعه به موقع به پزشک خودداری می کنند و زمانی که بیماری به مرحله شدیدی می رسد و تاثیرات منفی زیادی بر بدن می گذارد به پزشک مراجعه می کنند که این خود موجب افزایش مرگ و میر می شود.

وی تاکید کردک اما نکته مهم این است که باید از این به بعد مراقب باشیم و بیشتر رعایت کنیم چرا که بیماری در جامعه شیوع دارد و بازار هم که حالت نیمه باز را به خود گرفته است، لذا خطر همچنان در کمین است و نباید این عوامل موجب اطمینان خاطر شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان عنوان کرد: در شرایط کنونی باید بیش از پیش رعایت کرد و بهترین حالت برای کسانی که بیماری های مزمن دارند این است که باید در اردیبهشت ماه نیز در خانه بمانند و رفت وآمد نداشته باشند.

وی بیان کرد: افرادی که مجبور به رفت و آمد به بیرون از منزل هستند باید با رعایت نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی خود را از مبتلا شدن به بیماری مصون دارند.

قادری در پایان یادآور شد: برای جلوگیری از معیوب ماندن چرخه درمان و افزایش مرگ و میر باید کسانی که دچار تنگی نفس شدند هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha