• جمعه / ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۳:۰۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99053122960

/عزای حسینی/

مسلم‌ با غرق شدن در دریای ولایت، توفیق سفارت امام حسین(ع) را کسب کرد

مسلم‌ با غرق شدن در دریای ولایت، توفیق سفارت امام حسین(ع) را کسب کرد

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: مسلم‌بن‌عقیل با خرد کردن قالب ظاهری خود در دریای ولایت، از قطره خارج شده و به دریایی تبدیل شد که این تعالی باعث شد توفیق سفارت امام حسین(ع) را کسب کند و در این راه نیز به شهادت برسد.

حجت‌الاسلام سید ابراهیم لواسانی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص فضائل شخصیتی و اخلاقی مسلم‌بن‌عقیل اظهار کرد: در مورد جناب مسلم‌بن‌عقیل فضایل و مناقل بسیاری وجود دارد که بیان شده‌ ایشان از ابتدا مورد حمایت و توجه امیرالمؤمنین(ع) قرار داشت و این توجه اثر تربیتی زیادی در او ایجاد کرده ‌است. طبیعتا هر فردی ابتدا با عقل خود در عرصه امامت و ولایت قدم برمی‌دارد اما بعد از مدتی اثر قلبی و باور نیز بر او  اثر خواهد گذاشت و این اثرگذاری حقیقت ایمان است که در آیه «و لما یدخل الایمان فی قلوبکم» قرآن نیز به آن اشاره شده‌ است؛ به این معنی که ایمان واقعی باید وارد قلب انسان‌ها شود. ایمان ظاهری و عقلی علی‌رغم اینکه مفید است اما بدون رسوخ در قلب، ایمان واقعی نخواهد بود.

وی ادامه داد: مسلم‌بن‌عقیل به درجات بلند ایمان واقعی دست یافت‌ و با مقام امامت و ولایت پیوند واقعی، حقیقی و درونی پیدا کرده ‌بود؛ به شکلی که تحت ولایت و عشق امام علی(ع) ولایت یافته‌ و به منزله دست و چشم امیرالمؤمنین(ع) بودند. چنین مقامی جایگاه بزرگی برای ایشان است. به تعبیری می‌توان بیان کرد مسلم‌بن‌عقیل از سایر بنی‌هاشم سبقت گرفته ‌بود. این سبقت باعث شد ایشان جزو یاران خاص ائمه اطهار(ع) قرار گیرد و تاج افتخار سفارت سیدالشهدا(ع) بر سر ایشان نهاده ‌شود.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه نماینده امام حسین(ع) بودن به این معنی است که آن فرد جلوه‌ای از مقام توحید و ولایت است، خاطرنشان کرد: مسلم‌بن‌عقیل در دوران امامت امام حسن(ع) برادرانه در کنار و همراه ایشان بود. افرادی مانند مسلم‌بن‌عقیل، سلمان فارسی و... داخل خانه اهل بیت(ع) قرار داشته و به تعبیری «منا اهل‌البیت» بوده‌اند؛ به طوری که برخی از اصحاب امام علی(ع) و امام حسن(ع) نیازی به شفاهی سوال پرسیدن از ائمه(ع) نداشته‌اند و امام با تجلی الهی خود بر این افراد نظر می‌کردند و الهامی بر دل برخی اصحاب خود می‌نشاندند. مسلم‌بن‌عقیل نه تنها ملازم ظاهری همیشگی امام حسین(ع) بود بلکه به اندازه‌ای دلبسته و فانی ‌شده در امام بود که از شدت اطاعت و فرمان‌برداری به مقام بلندی نائل شد که حتی گاهی پدران کسانی چون او به این مقام دست نیافته‌ بودند. 

دلایل انتساب شب اول ماه محرم به مسلم‌بن‌عقیل

وی در خصوص دلایل انتساب شب اول ماه محرم به مسلم‌بن‌عقیل بیان کرد: کار بسیار خوب و سلیقه‌ی زیبایی است که یک شب از شب‌های محرم به این بزرگوار نسبت داده‌ شده ‌است. هر بزرگواری که این سنت پسندیده را در میان مومنین رواج داده، مشمول سعادت قرار گرفته و به مدد الهی این کار را انجام داده ‌است زیرا ایام شهادت حضرت مسلم در دهه عرفه و قبل از ایام محرم بوده ‌است و به سبب این که ممکن است حق این شهادت در این روزها به درستی ادا نشود، یک شب مستقل از شب‌های دهه اول محرم به ایشان اختصاص یافته‌ است.

این کارشناس مذهبی اضافه کرد: جنبه و علت مهم‌تر و سطح بالاتر نسبت دادن شب اول ماه محرم به ایشان این است که مسلم‌بن‌عقیل در صدر شهدای کربلاست زیرا هرکس در راه این عقیده و احیای دین اسلام، بدون تسلیم شدن، جان خود را فدا کند، کار بسیار بزرگی کرده ‌است؛ در حالی که بسیاری افراد در این راه حضور دارند اما به دلایل مختلفی مانند تقیه، تسامح، مصالحه و... به درستی در این مسیر قدم برنمی‌دارند اما مسلم مشعل در دست گرفته و در بیابان تاریک، ظلمانی، داغ، خشک و سوزان باطل حرکت کرده و به آن روشنایی بخشید. به همین دلیل می‌توان ایشان را از اصلی‌ترین و سردمداران مهره‌های کربلا دانست. مقام ایشان جز از لسان امام معصوم قابل بیان نیست.

لواسانی تشریح کرد: علاوه بر این همه اصحاب و بنی‌هاشم به اعتماد و اتکا به کوه بلندی مانند سیدالشهدا(ع) اقدام می‌کردند و با دل‌گرمی به شهادت می‌رسیدند اما با وجود این که این کوه در باطن مسلم‌بن‌عقیل جلوه‌گر بود اما در ظاهر پناهی نداشته، تنها و غریبانه به سوی حق قدم برداشت.

تخویف و تطمیع دو روی سکه پیمان‌شکنی کوفیان

وی تصریح کرد: تخویف و تطمیع دو طرف سکه‌ای بود که باعث پیمان‌شکنی مردم کوفه شد؛ به طوری که ترس و وحشت مردم از قتل و غارت و گرفتن اموال، حمایت قبایل مختلف از حکومت، همچنین یاری لشکر(اصحاب) شامیان در ازای رسیدن به مقام و جایگاه ویژه و بالای مادی و دنیوی و همچنین تقرب به دربار و پادشاهی، آن‌ها را به سمت جایگاه بدبختی کشاند. مانند جادوگرانی که فرعون علاوه بر پاداش زیاد، مقرب شدن به خود و پادشاهی را نیز به آن‌ها وعده داد. در نهایت این تخویف و تطمیع منجر به عهدشکنی مردم با امام حسین(ع) و مسلم‌بن‌عقیل شد؛ به طوری که پس از آن مردم متوجه خطای خود شدند ولی در آن زمان پشیمانی دیگر فایده‌ای نداشت. حضرت زینب(س) نیز در خطبه‌ای خطاب به آن‌ها فرمود «دیگر اشک شما اثر نخواهد داشت؛ گریه کنید که گریه شما انتها نخواهد داشت». به این معنی که درحقیقت برای خود گریه کنید که تا قیامت بدبختی، شقاوت و... شامل حال شما خواهد شد.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه در هر زمانی شرایط تکرار می‌شود و در هر زمانی حقیقت به صورت‌ها و اشکال گوناگونی جلوه‌گر می‌شود، اضافه کرد: در حال حاضر نیز چنین پیمان‌شکنی‌هایی اتفاق می‌افتد؛ به گونه‌ای که گاهی افراد در زمان مشکلات و یا مسائل، به خداوند اهانت و جسارت می‌کنند؛ از عقاید خود دست برمی‌دارند؛ واجبات را ترک می‌کنند و از همه مهم‌تر ترک وفاداری نسبت به مقام ولایت می‌کنند. از امامت امام معصوم که اصل است گرفته تا امامت‌های فرعی. این پیمان‌شکنی‌ها در حالی اتفاق می‌افتد که افراد توجهی به سرمایه زیادی که از ابتدای خلقت به سبب انبیا و پس از آن‌ها ائمه اطهار(ع) برای اهتزاز درخت ولایت صرف شده و آن را بارور کرده ‌است، ندارند. وارد کردن کوچک‌ترین آسیبی به این درخت مسئولیت بسیار بزرگی دارد و در واقع خود فرد را نابود می‌کند.

همه باید سفیر امام حسین(ع) برای رساندن حقیقت باشیم

وی با بیان این‌که حقیقت کلی که مسلم‌بن‌عقیل برای آن فدا شد، در جامعه امروز نیز وجود دارد، ادامه داد: همه ما باید یک مسلم بوده و سفیر امام حسین(ع) برای رساندن حقیقت باشیم. امام حسین(ع) صدرنشین عالم خلقت هستند و نیازی به حکومت ظاهری و بیعت و توجه مردم ندارند؛ در واقع مردم هستند که با توجه به مقام ولایت به درجات بالا می‌رسند و ملحق به امام خود می‌شوند.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: بنابراین تمام افرادی که می‌خواهند به مقام مسلم‌بن‌عقیل برسند، باید احساس مسئولیت داشته‌ و بدانند ولایت را رایگان و به راحتی به‌دست نیاورده‌ایم و علما و بزرگان زیادی در مسیر دستیابی به آن شهید شده‌اند. بایستی راه ایشان را ادامه داده و اجازه ندهیم تطمیع‌ها، تهدیدها و... این بزرگان را از راه و مسیر خود بازدارد تا نهایتا بتوانیم با استواری در این مسیر با امام مهدی(عج) بیعت کنیم چراکه این موضوع مسئولیت بسیار بزرگی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha