• چهارشنبه / ۱ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۸:۰۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: Khorasan-Razavi-146657

فشار خون یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در کاشمر

فشار خون یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در کاشمر
مدیر مرکز بهداشت کاشمر گفت: طی سال گذشته در کاشمر 42 درصد مرگ و میرها به دلیل بیماری‌های قلبی و عروقی بوده که فشار خون در رأس آن است.

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، مجتبی قائمی در جلسه طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بیان کرد: فشار خون در راس بیماری‌های قلبی و عروقی است. به رغم اینکه انتظار داریم در این شهرستان 8 هزار و 46 نفر دیابتی داشته باشیم اما تاکنون 5 هزار و 519 نفر معادل 69 درصد شناسایی شده‌اند که برای آن‌ها پرونده سلامت تشکیل شده است.

وی گفت: هرچند براساس آمارها باید  22 هزار و 351 نفر از جمعیت این شهرستان فشار خون داشته باشند اما تاکنون 11 هزار و 567 مورد معادل 52 درصد شناسایی شده‌اند. با توجه به اینکه در کاشمر 89 هزار و 407 نفر جمعیت بالای 30 سال داریم فشار خون جمعیت بالای 30 سال و مادران باردار باید کنترل شود.

قائمی عنوان کرد: طی سال گذشته در شهرستان 332 مورد سکته مغزی و 250 مورد سکته قلبی داشته‌ایم، همچنین طی سال گذشته 105 بیمار دیالیزی داشته‌ایم که 80 درصدشان زمینه دیابت و فشار خون را دارند.

وی همچنین افزود: با توجه به اینکه 80 درصد کسانی که در شهرستان کاشمر سکته مغزی و قلبی کرده‌اند فشار خون داشته‌اند، انتظار داریم در شهرستان کاشمر 9 درصد جمعیت بالای 30 سال دیابت و 25 درصد فشار خون داشته باشند.

قائمی بیان کرد: مرحله عملیاتی بسیج ملی کنترل فشار خون از 17 خردادماه آغاز و تا 15 تیرماه ادامه خواهد داشت و در این مدت  افراد بالای 30 سال، مادران باردار و کسانی که بیماری کلیوی دارند، می‌توانند برای کنترل فشار خون خود به یکی از واحدهای بهداشتی و ایستگاه‌های سطح شهر مراجعه کنند.

مدیر مرکز بهداشت کاشمر افزود: حدود 40 تا 50 درصد افرادی که فشار خون دارند از بیماری خود بی‌اطلاع هستند، همچنین تنها فشار خون حدود 19 درصد افراد کنترل می‌شود.

 راهی جز اقدامات پیشگیرانه نداریم

در این جلسه فرماندار کاشمر گفت: از نظر پزشکی راهی جز انجام اقدامات پیشگیرانه نداریم هرچند بودجه و سرمایه به سمت درمان برده شود بدون شک اگر اقدامات پیشگیرانه انجام نشود، پاسخگو نخواهد بود.

محمدعلی نبی‌پور بیان کرد: اینکه گفته می‌شود پیشگیری مهم‌تر از درمان است واقعیتی است که باید مدنظر قرار گیرد و اینکه برای اولین بار در منطقه و کشور کنترل فشارخون انجام می‌شود، بسیار حائز اهمیت است.

فرماندار کاشمر گفت: در شهرستان آمار افراد مبتلا به فشارخون مطلوب نبوده اینکه بالغ‌بر 22 تا 23 هزار نفر فشارخون داشته باشند و از سویی فقط 50 درصدشان آگاه باشند و یا 7 تا 8 هزار نفر دارای بیماری قند و دیابت باشند خوشایند نیست و به نوعی شاید همه امراض ریشه در این دو بیماری دیابت و فشارخون داشته باشد.

وی اظهار کرد: دیابت و فشارخون نه تنها به مرور زمان انسان را از بین می‌برد بلکه هزینه‌های بسیاری را به خانواده، جامعه و دولت تحمیل می‌کند.با توجه به اهمیت طرح بسیج ملی کنترل فشار خون همه مسئولان در اجرای این طرح که برای آینده جمعیت کشور بسیار حائز اهمیت است موظف هستند، همکاری لازم را داشته باشند.

کنترل بیماری‌های غیر واگیر سخت‌تر شده است

در ادامه رئیس شبکه بهداشت کاشمر گفت: یکی از دغدغه‌های حوزه سلامت موضوع شیوع بیماری‌های غیر واگیر بوده و تبعات، عوارض و مشکلات بسیاری دامن‌گیر حوزه سلامت است.

محمد جواد یزدانی افزود: متاسفانه بیماران به علت عوارض بیماری‌های غیر واگیر از یک زندگی مطلوب و کیفی برخوردار نیستند و اگر به همین شکل بخواهد بیماری‌های غیر واگیر ادامه یابد عملاً تمام امکانات و اعتبارات هم که صرف شود نخواهیم توانست جوابگوی نیازهای مردم برای درمانشان باشیم.

وی اظهار کرد: هزینه‌های درمان بسیار سنگین بوده و اگر هم تجهیزات، امکانات، بیمارستان و امکانات اتاق عمل تامین شود باز هم مشکل به صورت اساسی رفع نخواهد شد. در همین راستا از چند سال گذشته سند بیماری‌های غیر واگیر مطرح شده تا ضمن توجه جدی جامعه و مسئولان به این موضوع برای کنترل بیماری‌های غیر واگیر برنامه‌ریزی شود.

وی بیان کرد: بر خلاف بیماریه‌ای واگیردار کنترل بیماری‌های غیر واگیر بسیار سخت‌تر بوده و نیاز به مشارکت بین بخشی دارد، فشارخون، دیابت، سرطان‌ها و حوادث و سوانح و... بخشی از بیماری‌های غیر واگیر هستند که امروزه جامعه با آن مواجه است.

یزدانی گفت: در بین تمام این‌ بیماری‌ها فشار خون جایگاه مهم‌تری دارد و عوارض آن به مراتب نسبت به سایر بیماری‌های غیر واگیر بالاتر است. بیماری فشار خون بالا اصلی‌ترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی و مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری‌های قلبی، مزمن کلیه و سکته مغزی در جهان و ایران است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان کاشمر عنوان کرد: از سال 1990 تا 2016 طی مدت 26 سال شیوع پرفشاری خون در ایران سه برابر شده و این به دلیل سبک زندگی، عدم تحرک، مصرف دخانیات، فست‌فودها و غذاهای چرب، استرس‌ها و.. است.

وی ادامه داد: در طرح بسیج ملی کنترل فشار خون گروه هدف کلیه افراد 30 سال و بالاتر، بیماران کلیوی در همه گروه‌های سنی و زنان باردار هستند.

یزدانی گفت: ایستگاه‌های غربالگری در 70 واحد بهداشتی و 11 پایگاه سیار برای کاشمر در نظر گرفته شده که یک مورد برای ریوش و 10 مورد برای داخل شهر کاشمر است و در روستاها خانه‌های بهداشت فعالیت خواهند داشت.
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha