پساندازهای شخصی نه تنها ثروت فردی ایجاد کرده، بلکه به اقتصاد محلی و جهانی هم کمک میکند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از نیو تایمز، وضعیت مالی فرد مشخص میکند که چه اندازه میتوان پسانداز کرد. اما کارشناسان، قانون 20/30/50 را برای پساندازکردن معرفی میکنند. به این صورت که پول خود را به سه قسمت تقسیم کنید. هزینههایی که تغییر نمیکند و ثابت است باید حدود 50 درصد از حقوق افراد باشد. خرجهای اختیاری باید 30 درصد حقوق را شامل شود؛ مثلا برنامهریزی برای غذاخوردن در رستوران در این محدوده قرار میگیرد. هزینه برای اهداف مالی در آینده هم باید 20 درصد باشد. این 20 درصد به عنوان کمک مالی برای اهداف آینده مطرح است.
چرا 70 درصد افراد بعد از بازنشستگی پسانداز میکنند؟
بر اساس نتایج یک مطالعه جهانی، بیش از دو سوم افراد بعد از بازنشستگی هم برای پسانداز کردن برنامهریزی میکنند. برای بسیاری از افراد، بازنشستگی به معنای از بین رفتن تنشهای زندگی روزمره است، اما با افزایش هزینهها افراد باید درباره کسب درآمد اضافی در این دوران چارهای بیندیشند. نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است که 70 درصد افراد هنوز هم بعد از بازنشستگی درباره سرمایهگذاری و پسانداز فکر میکنند.
افراد قبل از بازنشستگی، 13.3 درصد از درآمد خود را برای دوران بازنشستگی کنار میگذارند و افراد بازنشسته تقریبا یک پنجم (19.1 درصد) را پسانداز میکنند. نتایج این بررسی با مطالعه در بین 22 هزار سرمایهگذار در 30 کشور انجام شده است.
پسانداز بازنشستگی برای سرمایهگذاری در مناطق مختلف، متفاوت است. بیشتر سرمایهگذاران بازنشسته (19.5 درصد) در آسیا، 18.6 درصد در امریکا و 18.2 درصد در اروپا هستند.
روشهای متفاوت پس اندازکردن
کارکردن از کودکی، دوران دانشگاه و عدم خرید لباسهای اضافی، ماشین جدید و ... از جمله مواردی هستند که میتواند پسانداز افراد را افزایش دهد.
محققان اظهار کردند: تاثیر فرهنگی پسانداز نشان میدهد که مدرک دانشگاهی 41 درصد و افزایش درآمد هم 51 درصد در پسانداز کردن، تاثیر دارد.
اولین مدرسه برای کودکان، محیط خانه است و والدین به عنوان اولین معلم، باید مسائل مالی را به کودکان آموزش دهند. محققان بر این باورند که اگر کودکان در سنین پایین، فرهنگ پس اندازکردن را آموزش ببینند، کشور به سمت آیندهای میرود که افراد آن میتوانند بر روی پروژههای بزرگ سرمایهگذاری کنند و استانداردهای زندگی افزایش یابد. صرفهجویی مانند طلای پنهان است.
فرهنگ پساندازکردن باید به عنوان بخشی از ارزشهایی مطرح باشد که به کودکان در حال رشد آموزش داده میشود. طرحهایی مانند مدرسه کارآفرینی، باشگاههای کسب و کار و پسانداز در گروههای وامدهی میتواند فرهنگ صرفهجویی و پسانداز را در میان دانشآموزان ارتقا دهد.
بانکها هم برای ایجاد انگیزه پسانداز در میان کودکان میتوانند برای آنها حسابهای رایگان ارائه دهند.
کارشناسان مالی معتقدند که ترویج فرهنگ پسانداز در کودکی منجر به تصمیماتی میشود که در طول سالها میتواند بر زندگی آنها تاثیر داشته باشد.
نظرات