معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: ۳۳ درصد سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان سمنان به کشت زیره اختصاص دارد .
به گزارش ایسنا-منطقه سمنان لطف الله رضایی با اعلام این خبر اظهار کرد: این مقدار سطح زیر کشت معادل ۶۸۸ هکتار است .
وی با اشاره به ظرفیت این استان برای کشت زیره خاطرنشان کرد: شهرستانهای سمنان و شاهرود از مراکز عمده تولید زیره در استان محسوب میشوند .
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خاطرنشان کرد: محدودیت منابع آبی و بازده اقتصادی ناچیز برخی از محصولات در این شرایط سبب شده تا گیاهانی که مقاوم به شرایط کم آبی بوده و دارای ارزش اقتصادی بالایی هستند در این استان کشت شود .
رضایی با بیان اینکه استفاده از گیاهانی که علاوه بر مقاومت به شرایط کم آبی از بازده اقتصادی خوبی هم برخوردار هستند در استان سمنان ضروری است افزود: زیره سبز با کمترین نیاز آبی در بین محصولات یکی از مهمترین انواع گیاهی دارویی کشور است که به سبب اهمیت و خواص دارویی و درمانی و نقش آن در ارزآوری به عنوان طلای سبز شناخته شده است .
وی افزود: با کشت این گیاه در مناطقی که با محدودیت آب مواجه هستند میتوان در راستای افزایش بهرهوری آب و توسعه پایدار بخش کشاورزی گام موثری برداشت .
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خاطرنشان کرد: امسال با پراکنش مناسب بارندگی سطح زیر کشت و تولید زیره افزایش داشته است .
رضایی با بیان اینکه شهرستان سمنان با بیش از ۵۵ درصد سطح زیر کشت زیره سبز یکی از قطبهای تولید این محصول در استان سمنان است افزود: کشت محصول زیره در استان برای ۳۰۳ نفر به طور ثابت و ۱۵۰۰ نفر به صورت فصلی اشتغال ایجاد کرده است .
وی خاطرنشان کرد: با توجه به آغاز برداشت زیره سبز پیش بینی می شود امسال حدود ۱۷۰ تن از مزارع استان سمنان برداشت شود .
معاون سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: نبود صنایع فراوری و بسته بندی این محصول سبب شده این محصول به صورت فله در بازارهای خارج از استان به فروش برسد .
رضایی با بیان اینکه کشاورزان از کشت طلای سبز در مزارع استان سمنان استقبال کرده اند گفت: زیره گیاهی مقاوم در برابر آفات بوده و شرایط اقلیمی استان، نیاز اندک زیره به آب، دوره رشد کوتاه خواص دارویی و درمانی و ایجاد تعادل زمانی فعالیت کشاورزان و ماشینآلات کشاورزی از مهمترین عوامل رغبت کشاورزان استان به کشت این محصول است .
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته به علت بالا بودن رطوبت و بارندگی های مکرر خسارت بوته میری ناشی از آلودگی قارچی مزارع حدود ۱۵ درصد مزارع را درگیر کرد .
نظرات