• چهارشنبه / ۱۲ تیر ۱۳۹۸ / ۱۴:۵۵
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: semnan-40661

اقبال سمنانی‌ها به کشت طلای سبز / زیره‌کاران امسال ۱۷۰ تن محصول برداشت می‌کنند

اقبال سمنانی‌ها به کشت طلای سبز / زیره‌کاران امسال ۱۷۰ تن محصول برداشت می‌کنند

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: ۳۳ درصد سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان سمنان به کشت زیره اختصاص دارد .

به گزارش ایسنا-منطقه سمنان لطف الله رضایی با اعلام این خبر اظهار کرد: این مقدار سطح زیر کشت معادل ۶۸۸ هکتار است .

وی با اشاره به ظرفیت این استان برای کشت زیره خاطرنشان کرد: شهرستان‌های سمنان و شاهرود از مراکز عمده تولید زیره در استان محسوب می‌شوند .

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خاطرنشان کرد: محدودیت منابع آبی و بازده اقتصادی ناچیز برخی از محصولات در این شرایط سبب شده تا گیاهانی که مقاوم به شرایط کم آبی بوده و دارای ارزش اقتصادی بالایی هستند در این استان کشت شود .

رضایی با بیان اینکه استفاده از گیاهانی که علاوه بر مقاومت به شرایط کم آبی از بازده اقتصادی خوبی هم برخوردار هستند در استان سمنان ضروری است افزود: زیره سبز با کمترین نیاز آبی در بین محصولات یکی از مهمترین انواع گیاهی دارویی کشور است که به سبب اهمیت و خواص دارویی و درمانی و نقش آن در ارزآوری به عنوان طلای سبز شناخته شده است .

وی افزود: با کشت این گیاه در مناطقی که با محدودیت آب مواجه هستند می‌توان در راستای افزایش بهره‌وری آب و توسعه پایدار بخش کشاورزی گام موثری برداشت .

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خاطرنشان کرد: امسال با پراکنش مناسب بارندگی سطح زیر کشت و تولید زیره افزایش داشته است .

رضایی با بیان اینکه شهرستان سمنان با بیش از ۵۵ درصد سطح زیر کشت زیره سبز یکی از قطب‌های تولید این محصول در استان سمنان است افزود: کشت محصول زیره در استان برای ۳۰۳ نفر به طور ثابت و ۱۵۰۰ نفر به صورت فصلی اشتغال ایجاد کرده است .

وی خاطرنشان کرد: با توجه به آغاز برداشت زیره سبز پیش بینی می شود امسال حدود ۱۷۰ تن از مزارع استان سمنان برداشت شود .

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: نبود صنایع فراوری و بسته بندی این محصول سبب شده این محصول به صورت فله در بازارهای خارج از استان به فروش برسد .

رضایی با بیان اینکه کشاورزان از کشت طلای سبز در مزارع استان سمنان استقبال کرده اند گفت: زیره گیاهی مقاوم در برابر آفات بوده و شرایط اقلیمی استان، نیاز اندک زیره به آب، دوره رشد کوتاه خواص دارویی و درمانی و ایجاد تعادل زمانی فعالیت کشاورزان و ماشین‌آلات کشاورزی از مهمترین عوامل رغبت کشاورزان استان به کشت این محصول است .

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته به علت بالا بودن رطوبت و بارندگی های مکرر خسارت بوته میری ناشی از آلودگی قارچی مزارع حدود ۱۵ درصد مزارع را درگیر کرد .

 

 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha