• شنبه / ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۵:۳۹
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 00061215287
  • خبرنگار : 50184

مدیرپایگاه تاریخی معبد آناهیتا:

11 اثر تاریخی کرمانشاه مستندنگاری می‌شود

11 اثر تاریخی کرمانشاه مستندنگاری می‌شود

ایسنا/کرمانشاه مدیرپایگاه معبد آناهیتا باا شاره به ورود تیم پژوهشی باستان شناسی دانشگاه رم به کرمانشاه، گفت: این تیم طی روزهای آینده از یازده اثر تاریخی استان بازدید خواهند کرد تا در آینده‌ای نزدیک اقدام به مستندنگاری این آثار کنند.

به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، مرتضی گرواند در نشست انعقاد تفاهم نامه همکاری مشترک دانشگاه ساپینزا رم با میراث فرهنگی کرمانشاه، بابیان اینکه این تیم پژوهشی از 29 شهریور وارد کرمانشاه شده و از برخی از بناهای تاریخی محور ساسانی همچون معبد آناهیتا بازدید داشته‌اند، عنوان کرد: معبد آناهیتا در کنگاور، کاخ فیروز آباد در اسلام آبادغرب، سرخه دیزه در کرندغرب، نهر شاه‌گدار، آتشکده چهارقاپی و عمارت خسرو در قصرشیرین، زیج منیژه، زیج انزل، کتیبه آنوبانی‌نی و کتیبه اشکانی در سرپلذهاب و قلعه یزدگرد در دالاهو آثاری هستند که این تیم طی 10 روز حضور خود در کرمانشاه از آنها بازدید خواهند کرد.

وی افزود: این تیم پس از انجام بازدیدها و مستندنگاری های اولیه به کشور خود باز می‌گردند تا رایزنی‌هایی برای تقسیم تخصصی کار با اساتید باستان شناس دانشگاه داشته باشند.

مدیرپایگاه معبد آناهیتا تصریح کرد: بخشی از کار اجرایی مطالعات این تیم پژوهشی پیش از فرا رسیدن سال میلادی جدید انجام خواهد گرفت و در سال میلادی آینده نیز کار مطالعات و مستندنگاری ها انجام خواهد گرفت.


مستند نگاری راه قدیمی ابریشم در کرمانشاه

 پرفسور کارلو.جی.چِرِتی سرپرست تیم باستان شناسی دانشگاه رم نیز در این نشست، کرمانشاه را یکی از مهدهای تاریخی دنیا دانست و گفت: منطقه کرمانشاه در زمان امپرطوری‌های هخامنشی و ساسانی جایگاه ویژه ای داشته و با فرهنگ کهن رومیان در ارتباط بوده است.

 وی بابیان اینکه دانشگاه رم علاقمند به انجام مطالعات تاریخی در کرمانشاه است، اعلام کرد: باتوجه به اینکه بخشی از راه قدیمی ابریشم که در دوره های بعد از اسلام در ایران با عنوان بزرگ راه خراسان شناخته می شد، از استان کرمانشاه عبور می کرده، بنابراین طرح هایی را برای مطالعه و پژوهش آثار در مسیر این راه داریم.

سرپرست تیم باستان شناسی دانشگاه رم تصریح کرد: وجود آثار تاریخی متعدد در بخشی از این مسیر که از قصرشیرین تا معبد آناهیتا قرار گرفته، بویژه آثار مربوط به دوران ساسانیان باعث شده تا این مسیر اهمیت زیادی پیدا کند.

وی تصریح کرد: این راه بزرگترین راه تجاری جهان قدیم و راه ارتباطات بین دریای مدیترانه تا چین بوده است، بنابراین از اهمیت بالایی دارد.

چرتی در پایان گفت: امیدواریم با طرح‌های مستندنگاری که در آینده روی آثار تاریخی در این مسیر انجام می دهیم، به تسریع در ثبت جهانی این محور نیز کمک کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha