به گزارش ایسنا، مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار بر اساس نتایج آمارگیری از نیروی کار مرکز آمار ایران در بهار سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به مقایسه تعداد شاغلین به تفکیک فعالیت های عمده اقتصادی طی این مدت پرداخته است.
به موجب این گزارش، تعداد شاغلین در بهار ۱۴۰۰ نسبت به بهار سال ۱۳۹۹ بیش از ۷۱۳ هزار و ۲۴۷ نفر افزایش داشته که دلیل اصلی این افزایش، کاسته شدن شدت تاثیر شیوع بیماری کرونا در کنار رونق اشتغال در برخی از زیر بخشها بوده است.
شاغلان بخش حمل و نقل زمینی که تحت تاثیر شیوع کرونا با کاهش مواجه شده بود در بهار ۱۴۰۰ به تعداد ۲۹ هزار و ۲۰۰ نفر افزایش داشته است.
با کاهش محدودیتهای کرونایی، شاغلان بخش حمل و نقل هوایی نیز ۸۴۴۵ نفر افزایش داشته است.
در بخش معدن تعداد شاغلین به ۲۵ هزار و ۴۶۹ نفر افزایش یافته و نشانگر رونق این بخش از فعالیتهای اقتصاد است.
در بخش کشاورزی اما تعداد شاغلین در بهار امسال نسبت به بهار سال قبل ۱۴ هزار نفر کاهش یافته که از توقف رشد اشتغال در بخش مذکور حکایت دارد.
همچنین شاغلین بخش ساختمان در بهار ۱۴۰۰ نسبت به بهار سال قبل ۳۸۱ هزار و ۳۰۷ نفر افزایش یافته که می توان نتیجه گرفت فعالیتهای ساخت و ساز کشور مجدد افزایش پیدا کرده و انتظار می رود بخشهایی از صنعت مانند تولید سیمان، کاشی و سایر مصالح ساختمانی با رونق مواجه شوند.
نتایج این گزارش نشان می دهد که در بخشهای تولید منسوجات با ۲۰ هزار و ۸۱۸ نفر کاهش و پوشاک با ۳۶ هزار و ۱۸۶ نفر کاهش، تعداد شاغلین همچنان تحت تاثیر رکود حاصل از شیوع بیماری کرونا قرار دارند.
تعداد شاغلین در بخش تولید مواد و محصولات شیمیایی نیز ۵۷۵ نفر کاهش داشته که می توان گفت این بخش که تحت تاثیر افزایش تقاضا برای مواد ضد عفونی و شوینده افزایش پیدا کرده بود به حالت اشباع رسیده است.
به گزارش ایسنا، به دنبال شیوع ویروس کرونا و تأثیرگذاری آن بر بسیاری از فعالیت ها، بیشتر کسب و کارها با توقف فعالیت مواجه شدند. در این بین مشاغل و صنوف خدماتی بیش از همه دچار آسیب شدند که به ریزش نیروهای کار در این بخشها منجر شد. با توجه به کاهش تاثیر شیوع بیماری کرونا در بهار امسال نسبت به فصل مشابه سال قبل به نظر می رسد که برخی از بخشها و زیرمجموعه ها با رونق اشتغال و افزایش نیروی کار همراه بوده است.
انتهای پیام
نظرات