به گزارش ایسنا، دکتر رضا فریدزاده در نشست خبری مسابقات ملی مناظره دانشجویی که صبح امروز شنبه ۶ خردادماه در سالن شهید صبوری معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی برگزار شد، خاطرنشان کرد: مرحله کشوری یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی ایران از روز دوشنبه ۸ تا روز چهارشنبه ۱۰ خردادماه به میزبانی دانشگاه علم و فرهنگ برگزار میشود.
وی درباره جامعه آماری شرکتکنندگان در مرحله استانی این مسابقات گفت: ۳۸۷ تیم در این دوره مسابقات شرکت کردند که از این تعداد، ۷۰ تیم از استان تهران و ۳۱۷ تیم از سایر شهرها بودند. استان یزد با ۳۲ تیم، بیشترین تعداد شرکتکنندهها را از آن خود کرد و استان مرکزی با ۲۶ شرکتکننده در جایگاه دوم و استانهای چهارمحال بختیاری، زنجان و اصفهان نیز با ۲۴ شرکتکننده در جایگاه سوم بیشترین تیمهای شرکتکننده قرار دارند.
رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با بیان اینکه ۱۵۴۸ نفر در قالب ۳۸۷ تیم در مرحله استانی مسابقات ملی مناظره دانشجویی شرکت کردند، خاطرنشان کرد: ۳۹ درصد از شرکتکنندگان را دانشجویان خانم و ۶۱ درصد دیگر را دانشجویان آقا تشکیل میدهند.
وی درباره ترکیببندی رشتههای دانشجویان شرکتکننده در مرحله استانی توضیح داد: ۶۴ درصد از دانشجویانی که در این مسابقات شرکت کردند، در رشتههای علومانسانی مشغول به تحصیل هستند؛ ۶.۴ درصد در رشتههای علومپزشکی؛ ۷.۷ درصد در رشتههای فنیمهندسی و ۱.۹ درصد در رشتههای هنر تحصیل میکنند.
دکتر فریدزاده درباره جامعه آماری دانشجویان شرکتکننده در مقاطع تحصیلی گفت: ۷.۶ درصد دانشجوی مقطع کاردانی؛ ۸۰.۹ درصد دانشجوی مقطع کارشناسی؛ ۷.۷ درصد دانشجوی مقطع کارشناسیارشد و ۳.۸ درصد دانشجوی مقطع دکتری هستند.
وی درباره جامعه آماری دانشگاهها توضیح داد: ۵۲.۵ درصد دانشگاههای متعلق به وزارت علوم؛ ۵ درصد دانشگاه آزاد اسلامی؛ ۵.۷ درصد دانشگاههای علومپزشکی؛ ۰.۱ درصد دانشگاههای فنیحرفهای؛ ۱۶.۸ درصد دانشگاههای علمیکاربردی و ۰.۸ درصد حوزههای علمیه در این مسابقات حضور داشتند.
وی درباره میزبانی رقابتهای استانی گفت: این رقابتها در منطقه شمال و مرکز به میزبانی جهاد دانشگاهی تهران، منطقه غرب به میزبانی ایلام؛ منطقه مرکزی به میزبانی اصفهان و منطقه غرب به میزبانی استان خراسان رضوی برگزار شد.
دکتر فریدزاده با بیان اینکه برنامه گرامیداشت مرحوم دکتر عماد افروغ در (مرحله نهایی) یازدهمین دوره مسابقات برگزار میشود، خاطرنشان کرد: ایشان همواره به عنوان داور و عضو شورای عالی مسابقات در ادوار گذشته حضور داشتند و ما در دوره یازدهم، یاد ایشان را گرامی میداریم.
رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با بیان اینکه میزبان برگزاری مسابقات ملی مناظره دانشجویی با نگاه تحولی در دانشگاه علم و فرهنگ هستیم، خاطرنشان کرد: درنظر داریم که علاوه بر مسابقات ملی مناظره دانشجویی، مسابقات اساتید و نخبگان دانشگاهی را تا پایان سال تحصیلی جاری برگزار کنیم. مناظره دانشجویی منطق بر شور و نشاط است، در حالی که مناظره اساتید مبتنی بر آگاهیبخشی است. امیدوارم که بتوانیم برگزاری مسابقات مناظرات اساتید را به سرانجام برسانیم، برگزاری این مسابقات، منشاء خیر و برکت خواهد بود.
وی درباره ترکیب تیم داوران توضیح داد: اعضای تیم داوری متشکل از ۳ عضو هیئت و دانشجویان برگزیده دوره قبلی مسابقات هستند. حضور یک تیم دانشجویی در کنار اساتید سبب کاهش احتمال خطا در فرایند داوری میشود. علاوه بر تیم داوری متشکل از اعضای هیئتعلمی، یک استاد به عنوان «داور نکتهیاب» وجود دارد که در مرحله نیمهنهایی و نهایی وارد عمل میشود و برای شرکتکنندگان پرسشهایی مطرح میکند و اعضای هیئتعلمی با توجه به پاسخهای داده شده به شرکتکنندگان امتیاز میدهند.
دکتر فریدزاده درباره معرفی افراد برتر گفت: علاوه بر معرفی تیم برتر، سخنران برتر مسابقات معرفی میشود. معرفی افراد محدود به تیم و سخنران برتر نمیشود، بلکه تیم اخلاق مسابقات نیز معرفی میشود.
وی با اشاره به دستور رهبری مبنی بر برگزاری کرسیهای آزاداندیشی گفت: هنگامی که موضوع کرسیهای آزاداندیشی مطرح شد، اگر مسئولان کوتاهی نمیکردند، برخی مشکلات گریبانگیر جامعه نمیشد. ما باید فضای گفتگو را در جامعه ایجاد کنیم.
دکتر فریدزاده در انتقاد به عملکرد برخی از دانشگاهها گفت: برخی از دانشگاهها با ما همکاری نمیکردند و یک دانشگاه برای در اختیار قرار دادن یک سالن برای برگزاری مسابقات، ۱۰۰ میلیون تومان طلب کرد. من بر این باور هستم که ملاک انقلابیگری، عمل کردن در جهت خواستههای رهبری است.
وی در پاسخ به پرسش ایسنا درخصوص اینکه «با توجه به اینکه انتخابات مجلس در اسفندماه سال جاری برگزار میشود، آیا امکان دارد که مسابقات زودتر از زمان مقرر برگزار شود؟» خاطرنشان کرد: ما در نظر داریم که مسابقات ملی دانشجویان ایران را از دوره دوازدهم با شکلی متفاوت و با محتوای جدید برگزار کنیم. مسابقات مناظره ملی دانشجویی دارای برنامه زمانی مشخص است و مرحله نهایی در خردادماه به پایان میرسد. یازدهمین دوره مسابقات ملی دانشجویان ایران به دلیل شرایط حاکم در کشور، حدود یک ماه به تعویق افتاد، اما در نظر داریم که این مسابقات در تمام طول سال تحصیلی برگزار شود.
وی درخصوص تیم داوری مسابقات گفت: ترکیب تیم داوری متشکل از اعضای هیئتعلمی و دانشجویان میتواند نتایج مسابقات را عادلانهتر کند.
رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی درباره برگزاری مسابقات اساتید گفت: موضوع برگزاری مسابقات مناظره اساتید را در طرح کرسی آزاد اندیشی شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کردیم. تصمیم بر این داشتیم که ۱۰ دوره مناظره اساتید برگزار کنیم اما تنها توانستهایم که یک دوره از این مسابقات را برگزار کنیم. این مسابقات به شکل ۲ به ۲، ۲ به یک و یک به یک برگزار میشود. مناظرات ۲ به یک در قالب نقد کتاب است که ما این مناظره را با حضور یک استاد دانشگاه تهران و فردوسی مشهد برگزار کردیم.
دکتر فریدزاده درباره گزارههای موضوعی مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران گفت: یک بانک اطلاعاتی درباره گزارهها در اختیار داریم که به صورت سالانه آن را بروزرسانی میکنیم. ایدهها دستهبندی میشوند و به شورای علمی جشنواره ارسال میشود. اگر قرار است که هر گزاره در مسابقات مورد بررسی قرار گیرد، باید یک تیم موافق حقیقی و مخالف حقیقی وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: ۱۲ هزار مناظره طی ۱۱ دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران برگزار شده است. ما انجام کار فرهنگی عقلانیمحور را در دستور کار قرار دادهایم. وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی؛ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و شبکه چهارم سیما به عنوان مشارکتکنندههای اصلی برگزاری مسابقات در کنار ما حضور دارند.
انتهای پیام
نظرات