• جمعه / ۲۳ تیر ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1402042314712
  • خبرنگار : 71631

جزئیات نقاشی مصر باستان مشخص شد

جزئیات نقاشی مصر باستان مشخص شد

باستان‌شناسانی که نقاشی‌های روی دیوارهای یک گورستان مصر باستان را با استفاده از جدیدترین فناوری‌ها بررسی کردند، جزئیات پنهان نقاشی‌های مصر باستان، همراه با فرآیندهای هنری و تغییراتی که بیش از ۳۰۰۰سال پیش در شاهکارهای تاریخی انجام شده است را کشف کردند

به گزارش ایسنا و به نقل از لایوساینس، نتایج تحقیقات جدید، تغییراتی که هنرمندان مصر باستان در بیش از ۳۰۰۰سال پیش در پرتره‌های سلطنتی یک مقبره باستانی ایجاد کرده بودند را آشکار کرد.

این نقاشی فرعون «رامسس دوم»(دوره حکومت از ۱۲۷۹ پیش از میلاد تا ۱۲۱۳ پیش از میلاد) را به تصویر می‌کشد و بر روی دیوار مقبره‌ای به نام «ناختامون» در نزدیکی «اقصر» خلق شده است. بر اساس مقاله‌ای که در ژورنال «PLOS One» منتشر شده است، در این نقاشی کمی ته‌ریش بر روی صورت فرعون دیده می‌شود و او در حالی به تصویر کشیده شده که در مقابل فردی قرار گرفته که مشخصات ظاهری آن به خوبی قابل مشاهده نیست.

به همین دلیل، کارشناسان پیش‌تر تصور می‌کردند که این نقاشی فرعون را در حال سوگواری برای مرگ پدرش، فرعون «ستی یکم»(دوره حکومت از ۱۲۹۴ پیش از میلاد تا ۱۲۷۹ پیش از میلاد) به تصویر می‌کشد. با این حال اسکن‌های جدیدی که از این نقاشی گرفته شده است، نتایج متفاوتی را نشان می‌دهد.

جزئیات نقاشی مصر باستان مشخص شد

محققان با استفاده از روش طیف‌سنجی فلورسانس پرتو ایکس که برای بررسی ترکیبات شیمیایی یک شیء کاربرد دارد، نقاشی «رامسس دوم» و یکی دیگر از نقاشی‌های این مقبره را اسکن کردند و به جزئیاتی را آشکار کردند که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست.

این گروه از محققان دریافتند که در این نقاشی «رامسس دوم» در حقیقت با «پتاح»، یکی از ایزدان مصر باستان مواجه شده است.

با این حال تفسیر جدید این گروه محققان از نقاشی «رامسس دوم» و زمان خلق آن مخالفانی هم دارد.

این گروه از محققان همچنین کشف کردند که «رامسس دوم» با برآمدگی زیر گلو یا همان «سیب آدم» نقاشی شده است. محققان این نکته را یادآور شدند که چنین جزئیاتی هرگز در هنر مصر باستان نشان داده نشده بود.

علاوه بر این فرعون در ابتدا در حالی به تصویر کشیده شده بود که گردنبندی به نام «گردنبند شبیو» را پوشیده بود که از چند زنجیره حجیم طلا تشکیل شده است. محققان در مقاله جدید نوشتند که این نوع گردنبند در دودمان بیستم مصر باستان (فاصله ۱۱۸۶ پیش از میلاد تا ۱۰۷۰ پیش از میلاد) مرسوم بود، اما در دوران حکومت «رامسس دوم» استفاده نمی‌شد. به گفته محققان، گردنبند «شبیو» بعدها با رنگ پوشانده و به جای آن گردنبند «وسخ» نقاشی شده که نوعی جواهر مسطح رایج در دوران حکومت «رامسس دوم» بود.

این گروه تحقیقاتی با توجه به اکتشافاتی که درباره گردنبند این نقاشی صورت گرفته است، فکر می‌کنند که این نقاشی در ابتدا در دودمان بیستم مصر باستان، یعنی چند دهه بعد از مرگ «رامسس دوم» خلق شده است. به نظر می‌رسد، زمانی که هنرمندان متوجه شدند که گردنبند اشتباهی را برای «رامسس دوم» نقاشی کرده‌اند، این اشتباه را اصلاح کرده‌اند.

جزئیات نقاشی مصر باستان مشخص شد

به گفته «فیلیپ مارتینز» محقق ارشد این مقاله، برآمدگی زیر گلو «رامسس دوم» نیز احتمالا در جریان اصلاح این نقاشی و اشتباها به آن اضافه شده است. هنوز مشخص نیست که چرا «رامسس دوم» با ته‌ریش بر روی چانه‌اش به تصویر کشیده شده است. این نوع نقاشی رایج نیست، چراکه فرعون‌ها اغلب با صورت اصلاح شده یا ریش نقاشی می‌شدند.

علاوه بر نقاشی که «رامسس دوم» را نشان می‌دهد، این گروه از محققان نقاشی دیگری از همین مقبره را تحلیل کردند. اسکن این نقاشی جزئیات بیشتری را در مورد بازویی بعدا نقاشی شده بود و هنوز با چشم غیرمسلح به راحتی قابل مشاهده است را آشکار کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha